Enimerotiko.gr
Οδηγίες

Πως να διατηρήσετε τις μπανάνες σας κίτρινες και λαχταριστές για περισσότερο καιρό χωρίς να μαυρίσουν

Κίτρινες μπανάνες – Χρήσιμες πληροφορίες: Πρόκειται για ώριμες μπανάνες, οι οποίες φέρουν μαύρες βούλες ή πιστιλιές επάνω τους. Οι συγκεκριμένες μπανάνες είναι πολύ καλύτερες από τις κίτρινες μπανάνες ή τις ελαφρώς πράσινες μπανάνες.

Αυτό, διότι η πέψη τους από τον οργανισμό, μπορεί να γίνει με πολύ πιο εύκολο τρόπο. Μάλιστα, οι έρευνες αναφέρουν πως μπορεί να ενισχύσουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Υπάρχει η συνήθεια να τρώμε αρχικά με τα μάτια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε την τάση να τις αποφεύγουμε.

Η μαύρη όψη από τις μπανάνες είναι ένα αποκρουστικό θέαμα. Όμως, υπάρχει ένα κόλπο, το οποίο είναι μοναδικό και τις βοηθά να διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας. Το χρώμα τους είναι το κίτρινο, ενώ δεν φέρουν μαύρα σημάδια.

Το μόνο που πρέπει να κάνει κάποιος, είναι να τις ξεχωρίσει μία προς μία από το τσαμπί. Έπειτα, θα πρέπει να τυλίξει το κοτσάνι από κάθε μία ξεχωριστά, με ένα κομμάτι από διάφανη μεμβράνη. Με το συγκεκριμένο τρόπο, το αιθυλένιο έχει να κάνει με την ωρίμανση της μπανάνας. Αυτό, διότι το συγκεκριμένο εκλύεται από το σημείο που θα καλύψει κάποιος με τη μεμβράνη. Το αιθυλένιο δεν μπορεί να δράσει. Έτσι, η κίτρινη μπανάνα παραμένει ένα ωραίο και λαχταριστό φρούτο για κάθε καταναλωτή.