richnei-soda-se-katsarola-me-nero-vrazei-gia-liga-lepta-kai-lynei-to-pio-dyskolo-provlima-kathariotitas-18945
18:39

Ρίχνει σόδα σε κατσαρόλα με νερό, βράζει για λίγα λεπτά και λύνει το πιο δύσκολο πρόβλημα καθαριότητας

18:39
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Η μαγειρική σόδα έχει αποδειχθεί σωτήρια και θαυματουργή για τις περισσότερες δουλειές του σπιτιού και μια από αυτές αφορά τον απορροφητήρα και το καθάρισμα του.

Αν λοιπόν, έχετε μεταλλικό φίλτρο, τότε βράστε νερό και σιγά σιγά βάλτε μαγειρική σόδα και να είστε σίγουροι πως το αποτέλεσμα θα σας αφήσει με ανοιχτό το στόμα.

Advertisement

Βάλτε μαγειρική σόδα σε βρασμένο νερό και αφήστε το για μερικά λεπτά

Αρχικά βράστε το νερό με τη σόδα. Έπειτα βάλτε το φίλτρο και περιμένετε να διαλυθούν τα λίπη.

Στη συνέχεια, βάλτε το άλλο… μισό του φίλτρου και θα δείτε σημαντικά αποτελέσματα. Αν πάλι έχετε φίλτρο από άνθρακα ή υαλοβάμβακα, καλό είναι να το αλλάζετε κάθε 4 και 2 μήνες, αντίστοιχα, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα και να για να μυρίζουν ωραία τα ρούχα σας.

Advertisement

Τα αντικείμενα τα οποία δεν πρέπει να πλησιάζει η μαγειρική σόδα

Advertisement

Μαγειρικά σκεύη αλουμινίου

Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα στο καθάρισμα μεταλλικών επιφανειών δεν επιτρέπεται να κάνετε το ίδιο αν τα σκεύη σας είναι αλουμινίου. Αν τη χρησιμοποιήσετε πολύ γρήγορα και την ξεπλύνετε αμέσως τότε μπορεί να μην έχετε πρόβλημα, αλλά αν την αφήσετε πάνω στο σκεύος σας για πολύ ώρα θα το αποχρωματίσετε.

Ασημικά-αντίκες

Advertisement

Παρόλο που η μαγειρική σόδα πάνω σε λίγο αλουμινόχαρτο μπορεί να γυαλίσει τα ασημικά σας, μερικοί ισχυρίζονται πως η λειαντική δράση της σόδας μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα των ασημικών.

Μαρμάρινες επιφάνειες

Μπορεί κάποιοι να σας έχουν πει πως το καθάρισμα του μαρμάρου με μαγειρική σόδα είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε, αλλά οι κατασκευαστές πέτρας ισχυρίζονται το αντίθετο. Οι επαναλαμβανόμενη χρήση της σόδας μπορεί να καταστρέψει τελικά το μάρμαρό σας.

Επιχρυσωμένα αντικείμενα

Advertisement

Μπορεί να μην είναι το σπίτι σας γεμάτο χρυσά αντικείμενα αλλά αν είστε από αυτούς που έχετε έναν επιχρυσωμένο δίσκο σερβιρίσματος τότε σίγουρα δεν πρέπει να τον καθαρίζετε με μαγειρική σόδα. Ο χρυσός είναι ένα μαλακό μέταλλο και εύκολα μπορεί να χαραχτεί ακόμα και με λίγη μαγειρική σόδα.