Enimerotiko.gr
Οδηγίες

Το μέλλον του κάμπινγκ: Ηλιακή σκηνή παρέχει ρεύμα όπου κι αν βρίσκεσαι και αλλάξει για πάντα την κατασκήνωση

Άρχοντας του κάμπινγκ: Πρόκειται για την ηλιακή σκηνή της Orange. Η συγκεκριμένη σκηνή από την εταιρεία της Αγγλίας έχει φωτοβολταϊκές ίνες. Συλλέγει ηλιακή ενέργεια και μπορεί να την αποθηκεύσει, με σκοπό να τη χρησιμοποιήσει αργότερα. Η προαναφερθείσα σκηνή έρχεται από το μέλλον, ενώ η μικρή εκδοχή της κοστίζει περίπου διακόσια ευρώ.

Άρχοντας του κάμπινγκ: Τα gadgets

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε ένα πλήθος ηλιακών gadgets που αποδεικνύονται αρκετά χρήσιμα στην καθημερινότητά μας και ειδικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Φυσικά, η χρήση τους δεν προορίζεται μόνο για εκείνους που θα επιλέξουν τη λύση του camping, αλλά αφορά και εκείνους που επιδιώκουν να περνούν ατελείωτες ώρες ξεγνοιασιάς σε κάποια παραλία, αφού η βασική τους λειτουργία βασίζεται εξ ολοκλήρου στη συλλογή ηλιακής ενέργειας.

– Φωτοβολταϊκή κάµερα
Ένα πολύ ενδιαφέρον «ηλιακό» gadget αποτελεί η φωτοβολταϊκή κάμερα, η οποία σας απαλλάσσει από το άγχος των μπαταριών και σας δίνει τη δυνατότητα να τραβήξετε αρκετές ώρες βίντεο ή μεγάλο αριθμό φωτογραφιών.
– Ηλιακό απωθητικό κουνουπιών που λειτουργεί με υπέρηχους.
– Ηλιακός προβολέας εξωτερικού χώρου
– Hλιακός ανεµιστήρας
Στερεώστε τον ηλιακό ανεμιστήρα στο σημείο που σας βολεύει και απολαύστε τις ανάσες δροσιάς που χρειάζεστε. Το μόνο που απαιτείται για την λειτουργία του είναι η μετωπική τοποθέτηση της φωτοβολταϊκής πλάκας προς την κατεύθυνση του ηλίου.

– Ηλιακό φανάρι
Στην αγορά μπορείτε να βρείτε ηλιακά επαναφορτιζόμενα φανάρια για εξωτερική ή για εσωτερική χρήση, με την αυτονομία τους να κινείται στις 3 με 4 ώρες. Επίσης, ορισμένα από αυτά διαθέτουν και ενσωματωμένο ραδιόφωνο.
– Ηλιακός φακός
Ο ηλιακός φακός σας απαλλάσσει από τις μπαταρίες και το μόνο που χρειάζεται είναι η έκθεση του στον ήλιο για μερικές ώρες.

– Solar Camp Shower
Η παροχή ζεστού νερού δεν είναι προνόμιο που μπορούμε να απολαύσουμε μόνο σε ένα ξενοδοχείο ή σε οργανωμένο camping. Το συγκεκριμένο προϊόν σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε ζεστό νερό ακόμη και αν βρίσκεστε σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε το δοχείο με νερό και το αφήσετε στον ήλιο. Λόγω του μαύρου χρώματός του, η θερμοκρασία του νερού θα ανέβει κατακόρυφα μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Άρχοντας του κάμπινγκ: Φωτοβολταϊκά

Τα φωτοβολταϊκά στη σκηνή είναι ιδανική πατέντα για εσένα που χρειάζεσαι φορτισμένη μπαταρία στο κινητό ή θες έχεις μαζί σου ηλεκτρικό ψυγειάκι, τις μέρες που κάνεις camping.

Στην περίπτωση του ελεύθερου κάμπινγκ (με σκηνή ή τροχόσπιτο), μπορούμε να καλύψουμε ένα πλήθος αναγκών, μέσω της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα που προορίζονται για χρήση σε τροχόσπιτα ή σκηνές. Ανάλογα με το budget που διαθέτετε προκύπτει και το πλήθος των αναγκών που θα καλύπτετε από την ηλιακή ενέργεια.

Άρχοντας του κάμπινγκ: Κόστος

Μην αγχώνεσαι για το κόστος της σκηνής. Οι τιμές κυμαίνονται με βάση τις παροχές που θα επιλέξεις εσύ!

Εάν επιθυμείτε να έχετε σε λειτουργία ένα λαμπτήρα, ένα πολύ μικρό ψυγείο και ένα φορτιστή για το κινητό σας τηλέφωνο, το κόστος του συστήματος μπορεί να διαμορφωθεί αρκετά κάτω από τα 800 ευρώ. Αν πάλι οι ανάγκες σας είναι ιδιαίτερα αυξημένες (για ένα τροχόσπιτο με μεσαίο ψυγείο, τηλεόραση κτλ.), τότε το κόστος που θα απαιτηθεί για να χρησιμοποιήσετε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1.000 ευρώ.

Επίσης, θα πρέπει να τονίσουμε ότι, ένα τυπικό αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα, τέτοιου είδους, παράγει ρεύμα 12V. Άρα εξυπηρετεί και τις αντίστοιχες συσκευές. Για αυτό το λόγο, αν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε συσκευές 230V θα πρέπει να εφοδιαστείτε και με έναν μετατροπέα τάσεως (inverter), ώστε να μπορούν να λειτουργούν με τις μπαταρίες όπου αποθηκεύεται η ενέργεια.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News