Enimerotiko.gr
Οδηγίες

Το μυστικό του ψήστη για τέλεια ζουμερή μπριζόλα με την πιο τραγανή κρούστα

Γευστική κρούστα στη μπριζόλα – Χρήσιμες πληροφορίες: Μία από τις δυσκολίες του μαγειρέματος αποτελεί, το ψήσιμο της μπριζόλας. Αυτό, διότι το ψήσιμό της είναι μία δύσκολη υπόθεση. Το πιο πιθανό είναι είτε να κάψει κάποιος τη μπριζόλα, που μαγειρεύει, είτε να την κάνει σκληρή. Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή, αλλά και τρόπο.

Γευστική κρούστα στη μπριζόλα – Χρήσιμες πληροφορίες: Πως να μαγειρέψετε σωστά τη μπριζόλα σας

1. Τρίψιμο, με αλάτι: Επιχειρήστε να αναβαθμίσετε τη μπριζόλα σας, τρίβοντάς τη με το μπαχαρικό, που ονομάζεται αλάτι. Με μια χούφτα αλατιού, θα πρέπει να τρίψετε την πάνω, αλλά και την κάτω πευρά της μπριζόλας. Έπειτα, θα πρέπει να αφήσετε το κρέας για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Η συγκεκριμένη ενέργεια θα αποβεί ιδιαίτερα σημαντική για να φύγει, η υγρασία της μπριζόλας και να γίνει περισσότερο ζουμερή από το κανονικό.

2. Αξιοποίηση φούρνου στο μάξιμουμ: Σημαντικό ρόλο για το σωστό μαγείρεμα της μπριζόλας αποτελεί το σωστό ψήσιμο. Δηλαδή, η σωστή προετοιμασία του γκριλ. Στην αρχή χρειάζεται μία δεκάλεπτη προθέρμανση φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία. Έπειτα, θα πρέπει να τοποθετήσετε τις μπριζόλες σας στον προθερμασμένο φούρνο.

Με την πτώση της θερμοκρασίας, θα μπορέσετε να επιτύχετε το σωστό ψήσιμο στη μπριζόλα σας. Επίσης, μπορείτε να δείτε περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες για να πετύχετε γευστική κρούστα στη μπριζόλα σας, παρακολουθώντας το ακόλουθο βίντεο.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News