Enimerotiko.gr

Τοξίνες στο σώμα: 9 ξεκάθαρα σημάδια ότι χρειάζεστε άμεσα αποτοξίνωση

Tags:

Η υπερφόρτωση με τοξίνες εκφράζεται με διάφορα σημάδια, τα οποία μπορεί να μοιάζει πως δεν έχουν καμία σύνδεση, ωστόσο, είναι μέρος της προσπάθειας του σώματος να κάνει αποτοξίνωση.

Δυστυχώς, ακόμα κι αν έχουμε καλές διατροφικές συνήθειες και ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, συνήθειες που μειώνουν το επίπεδο των τοξινών στο σώμα μας, είμαστε όλοι εκτεθειμένοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στις επιδράσεις υπερβολικά πολλών τοξινών.

Ο χώρος στον οποίο ζούμε είναι γεμάτος σωματίδια. Αυτά μπορεί να βρίσκονται στον αέρα, στο νερό, στις τροφές και να προέρχονται από πολλές άλλες πηγές. Με όλα τα παραπάνω ερχόμαστε σε άμεση επαφή.

Διαθέτουμε όργανα τα οποία είναι υπεύθυνα για τη συγκέντρωση και την αποβολή των περισσότερων τοξινών. Όμως μερικές φορές αυτά υπερφορτώνονται και η ικανότητά τους να λειτουργούν σωστά μειώνεται.

Κατά συνέπεια παρατηρείται μια συσσώρευση τοξινών. Η συσσώρευση αυτή δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Ως αποτέλεσμα υποφέρουμε από μια σειρά σωματικών και συναισθηματικών προβλημάτων υγείας.

Μερικές φορές είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι έχουμε πρόβλημα. Όμως υπάρχει μια σειρά από σημάδια που μπορούν να μας ειδοποιήσουν πριν η κατάσταση γίνει πιο περίπλοκη.

Υπερφόρτωση με τοξίνες: Όταν νιώθουμε συνεχή κόπωση

Το σώμα σας μπορεί να δουλεύει σκληρά για να απαλλαγεί από τις τοξίνες που αποθηκεύονται σε διάφορους ιστούς. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, συνήθως βιώνουμε μια αυξανόμενη αίσθηση κόπωσης, ακόμα κι αν κοιμόμαστε καλά.

Η κόπωση, οι δυσκολίες στη συγκέντρωση και η επιθυμία να κοιμόμαστε όλη μέρα αποτελούν προειδοποιητικά σημάδια. Ίσως το σώμα σας χρειάζεται βοήθεια για να καταπολεμήσει τη συσσώρευση άχρηστων ουσιών.

Υπερφόρτωση με τοξίνες: Όταν έχουμε συνεχή αύξηση βάρους

Η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σχεδόν πάντα απαιτείται σταθερή προσπάθεια με δίαιτα και άσκηση.

Ωστόσο, αν παρ’ όλα αυτά εξακολουθείτε να παίρνετε βάρος, πρόκειται για προειδοποιητικό σημάδι. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ορμονική ανισορροπία.

Η κατάσταση αυτή οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Σε αυτούς περιλαμβάνονται τα υψηλά επίπεδα τοξινών που προέρχονται από τροφές και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας.

Υπερφόρτωση με τοξίνες: Όταν έχουμε δυσκοιλιότητα

Ο εντερικός σας σωλήνας παίζει σημαντικό ρόλο στην αποβολή των τοξινών.

Η δυσκολία με τις εντερικές κινήσεις, ή δυσκοιλιότητα, αποτελεί ένδειξη προβλήματος. Πρόκειται για προφανή κατακράτηση άχρηστων ουσιών.

Η δυσκοιλιότητα αυξάνει τα επίπεδα των τοξινών στο σώμα μας. Μπορεί όμως να προκαλέσει και πόνο στην κοιλιά, φλεγμονή και δυσκολία στην απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.

Υπερφόρτωση με τοξίνες: Όταν έχουμε δερματικά προβλήματα

Το δέρμα σας είναι ένα από τα όργανα που παρουσιάζει προβλήματα λόγω της υπερφόρτωσης με τοξίνες. Η εμφάνιση ακμής, εκζεμάτων και αλλεργικών αντιδράσεων αποτελούν σημαντικές ενδείξεις.

Κέρδισε το στοίχημα: Υπέρβαρη 18χρονη έχασε 50 κιλά, έγινε αγνώριστη & μοιράζεται το έξυπνο κόλπο της

Σας ενημερώνουν ότι το σώμα σας δεν αποβάλλει τις τοξίνες, ειδικά τις τοξίνες από το αίμα και τους ιστούς σας.

Υπερφόρτωση με τοξίνες: Όταν έχουμε αίσθηση υπερβολικής θερμότητας και εξάψεις

Ένα σημάδι υπερφόρτωσης με τοξίνες είναι ότι το σώμα σας υπερθερμαίνεται. Αυτό οφείλεται στο ότι η συσσώρευση τοξινών κάνει το συκώτι να λειτουργεί πιο σκληρά από το φυσιολογικό.

Έτσι αυξάνεται η εφίδρωση. Στη συνέχεια η εφίδρωση βοηθάει το σώμα να απαλλαγεί από τις τοξίνες μέσω του δέρματος.

Υπερφόρτωση με τοξίνες: Όταν οι πονοκέφαλοι είναι συνεχείς

Οι τοξίνες στο αίμα σας μπορούν να επηρεάσουν άμεσα το νευρικό σας σύστημα. Προκαλούν επίσης αντιδράσεις όπως συνεχείς πονοκεφάλους.

Ο ιστός του νευρικού συστήματος είναι υπερβολικά ευαίσθητος στις τοξίνες. Λόγω αυτού, δεν είναι παράξενο ότι προκαλεί αυτό το είδος αντίδρασης.

Υπερφόρτωση με τοξίνες: Όταν έχουμε συσσωρευμένο κοιλιακό λίπος

Η αποτοξίνωση βοηθάει στο αδυνάτισμα. Ένας λόγος είναι το ότι αποβάλλονται οι άχρηστες ουσίες που έχουν ως αποτέλεσμα την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά σας.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι τοξίνες επηρεάζουν τα επίπεδα γλυκόζης και χοληστερίνης σας. Και οι δύο αυξάνουν την απόθεση λίπους στην κοιλιά σας.

Υπερφόρτωση με τοξίνες: Όταν έχουμε δυσάρεστη αναπνοή

Όταν τηρείτε μια καλή στοματική υγιεινή και εξακολουθείτε να έχετε δυσάρεστη αναπνοή, έχετε πρόβλημα. Η δυσάρεστη αναπνοή μπορεί να οφείλεται σε πεπτικά προβλήματα ή στη συσσώρευση τοξινών στο συκώτι.

Οι τοξίνες επηρεάζουν το περιβάλλον του πεπτικού σωλήνα. Η επίδρασή τους διευκολύνει την ανάπτυξη βακτηρίων στο στόμα σας, τόσο στα ούλα όσο και στα δόντια σας.

Επίσης η γλώσσα σας μπορεί να καλύπτεται από μια κιτρινωπή επίστρωση. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην υπερβολική ποσότητα τοξινών στο αίμα. Η κιτρινωπή επίστρωση μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσάρεστη αναπνοή και λοιμώξεις.

Υπερφόρτωση με τοξίνες: Όταν σχηματίζονται χολόλιθοι

Η υπερβολική ποσότητα τοξινών στη χοληδόχο κύστη μπορεί να σας βλάψει προκαλώντας το σχηματισμό χολολίθων.

Το συκώτι μπορεί να αρχίσει να αποθηκεύει επιπλέον χολή στη χοληδόχο κύστη. Αυτό το παχύρρευστο υγρό φράσσει τη χοληδόχο κύστη. Λόγω αυτού, αρχίζουν να σχηματίζονται χολόλιθοι.

Ταλαιπωρείστε από τις τοξίνες; Αν ναι, σταματήστε την κατανάλωση πρόχειρων τροφών. Θα πρέπει επίσης να αυξήσετε την ποσότητα του νερού που πίνετε και των φρέσκων φρούτων και λαχανικών που καταναλώνετε.

Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, σκεφτείτε το ενδεχόμενο μιας δίαιτας “αποτοξίνωσης”. Ή ακόμα καλύτερα, προσθέστε αποτοξινωτικά ροφήματα στην καθημερινή διατροφή σας.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News