Enimerotiko.gr
Οδηγίες

Βρώμικα πυρέξ: Ο εύκολος τρόπος για να καθαρίσουν από τα καμμένα λίπη και να αστράφτουν ξανά σαν καινούρια

Τα πυρέξ όσο εύχρηστα και αν είναι στην κουζίνα τόσο δύσκολα είναι στο καθάρισμα. Ειδικά αν νωρίτερα έχετε μαγειρέψει κάποιο φαγητό με σάλτσα και τυριά. Κολλά η σάλτσα στα τοιχώματα και άντε μετά να φύγει.

Όσο ο καιρός περνά και το σκεύος παλιώνει το καθάρισμά του γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Παρ’ όλα αυτά όμως βρήκαμε τους τρόπους για να το κάνετε και πάλι διάφανο και πεντακάθαρο.

Είναι πραγματικά από τα πιο δύσκολα σκεύη της κουζίνας όσον αφορά το καθάρισμα. Αφού δοκιμάσαμε διάφορες συνταγές καταλήξαμε στην καλύτερη. Και δεν είναι άλλη από τη μαγειρική σόδα και το σαπούνι πιάτων.

Πυρέξ και καθάρισμα

– Καθαρίστε το πυρέξ της κουζίνας από μαύρα στίγματα με αυτή την εκπληκτική συνταγή.

– Ανακατέψτε μαγειρική σόδα με απορρυπαντικό πιάτων και αποκτήστε λαμπερά σκεύη μέσα σε 15 λεπτά.

– Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε ξύδι γιατί δεν θα καταφέρετε να διώξετε τους δυνατούς λεκέδες.

Ξεκινήστε βάζοντας μαγειρική σόδα και απορρυπαντικό πιάτων σε όλη την προβληματική επιφάνεια που έχει τα γνωστά μαύρα στίγματα. Προσθέστε ζεστό νερό και αφήστε το πυρέξ να μουλιάσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια πάρτε ένα τραχύ σφουγγάρι και ξεκινήστε το τρίψιμο. Στα σημεία που τα στίγματα επιμένουν ρίξτε επιπλέον μαγειρική σόδα. Ξεπλύντε με ζεστό νερό και το πυρέξ θα είναι σαν να το αγοράσατε μόλις.

Η λύση είναι η μαγειρική σόδα και το απορρυπαντικό πιάτων. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα. Μια επίσης καλή λύση είναι σόδα, απορρυπαντικό πιάτων, νερό και για λίγα λεπτά στον ζεστό φούρνο.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News