thelo-na-moy-epistrepsei-i-kori-moy-ta-lefta-poy-edina-gia-ti-diatrofi-tis-allios-den-tis-xanamilao-dikio-den-echo-215589
20:24

Θέλω να μου επιστρέψει η κόρη μου τα λεφτά που έδινα για τη διατροφή της αλλιώς δεν της ξαναμιλάω, δίκιο δεν έχω;

20:24
Γιώτα Κορώνα

Πρωτοφανές το φαινόμενο ενός πατέρα, ο οποίος ζήτησε από την κόρη του να του επιστρέψει τα χρήματα της διατροφής που της παρείχε τόσα χρόνια προκειμένου να διατηρήσουν επαφές.

Αναμφίβολα, οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες και χρειάζεται προσπάθεια, υπομονή και λεπτός χειρισμός και από τις δύο πλευρές. Ειδικά όταν αναφερόμαστε σε οικογένειες και γονείς που έχουν απομακρυνθεί από τα παιδιά τους εξαιτίας ενός διαζυγίου. Ένας πατέρας λοιπόν, ανάρτησε στην πλατφόρμα Reddit τον προβληματισμό του σχετικά με την επιστροφή των χρημάτων της διατροφής και κατακεραυνώθηκε από τους υπόλοιπους χρήστες.

Advertisement

πατέρα

Ο προβληματισμός του εν λόγω πατέρα:

Ο εν λόγω πατέρας, εξομολογείται πως η κόρη του Aria τον «εγκατέλειψε» για να ζήσει με την βιολογική της μητέρα, Sandra. Η Aria ήταν μόλις 15 ετών όταν συνέβη αυτό κι έτσι ο πατέρας υποστήριξε πως το παιδί επέλεξε τη μητέρα του γιατί την άφηνε να κάνει πάντα ό,τι ήθελε. 

Advertisement

Ο ίδιος κατέγραψε διάφορα περιστατικά που είχαν συμβεί ανάμεσά τους, όπως το ότι μετά από μία πενθήμερη εκδρομή με το σχολείο, έβαλε τιμωρία την Aria γιατί δεν τον έπαιρνε συχνά τηλέφωνο κι έτσι το κορίτσι δεν κατάφερε να πάει στο πάρτι γενεθλίων μίας συμμαθήτριάς της. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Aria στενοχωρήθηκε πολύ και το γεγονός αυτό της κόστισε ιδιαίτερα καθώς, σύμφωνα και με τον ίδιο τον πατέρα της δεν είχε πολλούς φίλους. Αυτή φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς στο τέλος εκείνης της εβδομάδας η Aria ζήτησε από την μητέρα της να μείνει μαζί της.

Advertisement

Μετά από αυτή την απόφαση του 15χρονου κοριτσιού, ο πατέρας εξακολουθούσε να πληρώνει διατροφή όσο εκείνη ήταν ανήλικη, καθώς και το μισό των διδάκτρων για τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο.

«Στη διάρκεια των ετών επικοινωνούσαμε μέσω δικηγόρων, γιατί η Sandra δεν είχε καμία πρόθεση να με βοηθήσει να πάρω πίσω την κόρη μου, διότι πλέον την είχε όλη δική της. Παρά ταύτα, απαίτησαν να πληρώνω διατροφή, ακόμα και τώρα που είναι 21», συμπλήρωσε ο πατέρας, που όπως φαίνεται αδυνατεί να κατανοήσει για ποιο λόγο πρέπει να καταβάλλει χρήματα για την ανατροφή και μόρφωση του παιδιού του.

«Όταν η Aria έγινε 18, άρχισα να κάνω προσθέσεις σε ένα Excel, όλα τα ποσά που έπρεπε να πληρώσω στην Sandra, οπότε έτσι θα ήξερε τι ζημιά έκανε στην κόρη μας».

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο πατέρας συνέχισε να γράφει στο Reddit, τονίζοντας ότι για να τα ξαναβρούν με την κόρη του και να αποκτήσουν διαπροσωπικές επαφές, η ίδια θα έπρεπε να του πληρώσει «το χρέος» που έχει απέναντί του, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 18 χιλιάδων δολαρίων.

Advertisement

«Της είπα ότι δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε το συναισθηματικό μέρος, αν δεν αποκαταστήσουμε το οικονομικό πρώτα», με την αιτιολογία ότι «πρέπει να μου αποδείξει ότι δεν ενδιαφέρεται μόνο για τα χρήματα».

Προφανέστατα, οι περισσότεροι χρήστες του Reddit που διάβασαν τον προβληματισμό του άρχισαν να τον κατακεραυνώνουν με τα σχόλιά τους, επισημαίνοντας ότι εκείνος ήταν που ενδιαφερόταν για τα χρήματα και όχι για να αποκαταστήσει τη σχέση του με την κόρη του. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον είχε την οικονομική δυνατότητα, ήταν υποχρεωμένος με βάση τον νόμο να πληρώνει διατροφή, συνεπώς το αίτημά του να ζητήσει πίσω τα χρήματα αυτά, σαν να ήταν κάποιου τύπου δάνειο, θα φέρει δάκρυα γέλιου στα μάτια οποιουδήποτε δικηγόρου και, ενδεχομένως, δικαστή που θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία τέτοια υπόθεση.