alata-telos-to-exypno-tip-poy-tha-kanei-to-mpanio-san-kainoyrio-xekoyrasta-kai-choris-polla-lefta-241873
21:11

Άλατα τέλος: Το έξυπνο tip που θα κάνει το μπάνιο σαν καινούριο ξεκούραστα και χωρίς πολλά λεφτά

21:11
Ορφέας

Οι λεκέδες από άλατα στο μπάνιο μπορεί να φαίνονται ανυπέρβλητοι, αλλά η Sun μας δείχνει ότι δεν χρειαζόμαστε ακριβά καθαριστικά ή εξειδικευμένα εργαλεία για να τα αντιμετωπίσουμε. Με μερικά απλά και οικονομικά υλικά που έχουμε ήδη στο σπίτι ή μπορούμε εύκολα να βρούμε σε ένα σούπερ μάρκετ, μπορούμε να κάνουμε τις επιφάνειες του μπάνιου μας να λάμπουν. Ας δούμε τρεις από αυτούς τους τρόπους:

Το κόλπο με το κέρμα:

Είναι πραγματικά ενδιαφέρον πώς οι πιο απλές και διαθέσιμες μέθοδοι μπορούν να προσφέρουν λύσεις σε φαινομενικά δύσκολα καθημερινά προβλήματα, όπως τα άλατα στις επιφάνειες του μπάνιου. Η χρήση ενός διεύρου, ή οποιουδήποτε άλλου μεταλλικού κέρματος, για την αφαίρεση των αλάτων αποτελεί μια εξυπνη και πρακτική τεχνική. Αφού ψεκάσετε τις επιφάνειες με ένα βασικό καθαριστικό και αφήσετε το να δράσει για λίγο, το τρίψιμο με την άκρη ενός κέρματος δίνει τη δυνατότητα να ασκήσετε ελεγχόμενη πίεση στα σημεία με τα άλατα, απομακρύνοντάς τα αποτελεσματικά.

Advertisement

Λεμόνι και λαστιχάκι:

Αυτός ο προσιτός και εύκολος τρόπος αντιμετώπισης των αλάτων στο μπάνιο είναι ένα άλλο εξαιρετικό παράδειγμα του πώς η φύση μπορεί να μας προσφέρει λύσεις για καθημερινά προβλήματα. Η χρήση φετών λεμονιού είναι μια φυσική και φιλική προς το περιβάλλον μέθοδος καθαρισμού, εκμεταλλευόμενη την οξύτητα του λεμονιού για τη διάλυση των αλάτων. Ακολουθώντας αυτή την απλή διαδικασία:

  1. Κόψτε ένα λεμόνι σε φέτες περίπου ενός εκατοστού.
  2. Τοποθετήστε τις φέτες λεμονιού πάνω στα δύσκολα σημεία, όπως ο νιπτήρας και η πόρτα του ντους, χρησιμοποιώντας λαστιχάκια κουζίνας για να τις κρατήσετε σταθερές.
  3. Αφήστε τα οξέα του φρούτου να δράσουν για μερικές ώρες, ιδανικά για μια νύχτα, ώστε να λιώσουν τα άλατα.
  4. Καθαρίστε την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι, αφαιρώντας τα άλατα και ξεπλένοντας με νερό.

Advertisement

Ξύδι και χαρτί

Αυτή η μέθοδος με το ξύδι από λευκό κρασί είναι πραγματικά απλή και αποτελεσματική, καθώς εκμεταλλεύεται τη φυσική οξύτητα του ξυδιού για να διαλύσει τα άλατα, που είναι από τους πιο ενοχλητικούς λεκέδες στο μπάνιο. Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

Advertisement

  1.  Βρέξτε φύλλα χαρτιού κουζίνας με ξύδι από λευκό κρασί ώστε να είναι αρκετά υγρά αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να στάζουν.
  2.  Τοποθετήστε τα μουσκεμένα χαρτιά πάνω στις επιφάνειες με τα άλατα, εξασφαλίζοντας ότι έχουν καλύψει πλήρως τις λερωμένες περιοχές.
  3. Αφήστε τα χαρτιά να δράσουν για μερικές ώρες, ή ακόμη καλύτερα, αφήστε τα να δράσουν όλη τη νύχτα για μέγιστα αποτελέσματα.
  4. Μόλις τα άλατα έχουν λιώσει και διαλυθεί, χρησιμοποιήστε το χαρτί κουζίνας για να σκουπίσετε τα υπολείμματα και να καθαρίσετε την επιφάνεια με νερό.

Αυτό το κόλπο όχι μόνο απομακρύνει αποτελεσματικά τα άλατα αλλά και αφήνει τις επιφάνειες του μπάνιου σας καθαρές και λαμπερές, χωρίς τη χρήση ισχυρών χημικών καθαριστικών.  

Καθαρίστε το μπάνιο από άλατα, μούχλα και μικρόβια σε 6 απλά βήματα και κάντε το να λάμπει σαν καινούριο!

Καθαρισμός μπάνιου: Πολλές νοικοκυρές αναρωτιούνται για τον τρόπο που μπορούν να καθαρίσουν το μπάνιο από το σπίτι τους. Φυσικά, αυτό που τις ενδιαφέρει, είναι να το κάνουν γρήγορα, αποτελεσματικά και χωρίς ιδιαίτερη καταπόνηση για τις ίδιες. Αναλυτικότερα, για το πώς μπορείτε να το πετύχετε μέσα από επτά βήματα, αλλά και λεπτομέρειες γύρω από τη συγκεκριμένη διαδικασία:

Καθαρισμός μπάνιου: Ντους και Μπανιέρα

Ξεκινήστε από πάνω προς τα κάτω. Για να καθαρίσετε το τηλέφωνο γεμίστε με λευκό ξίδι μια πλαστική σακούλα, βάλτε το τηλέφωνο μέσα στην σακούλα και στερεώστε με ένα λαστιχάκι. αφήστε για ένα ολόκληρο βράδυ έτσι ώστε να δράσει το ξίδι. Αφαιρέστε τη σακούλα το πρωί και ξεβγάλτε με νερό.

Advertisement

Για να καθαρίσετε τις κουρτίνες της μπανιέρας βάλτε τις κανονικά στο πλυντήριο ρούχων μαζί με μερικές παλιές πετσέτες. Για τις πόρτες της ντουζιέρας φτιάξτε μια πάστα από λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα. Απλώστε το μείγμα στην πόρτα (θα σταθεί γιατί θα είναι παχύ). Αφήστε το να κάτσει για μια ώρα και έπειτα περάστε την πόρτα με ένα πανάκι μικροϊνών. Ξεπλύντε με νερό και στεγνώστε με ένα καθαρό και στεγνό πανάκι μικροϊνών. Το καθάρισμα της μπανιέρας είναι πιο εύκολο. Ένα εβδομαδιαίο πλύσιμο με ζεστό νερό και λίγο απορρυπαντικό θα την κάνει να λάμπει.

Αρμοί

Για το καθάρισμα των αρμών θα χρειαστείτε μια παλιά οδοντόβουρτσα. Βουτήξτε την οδοντόβουρτσα κατευθείαν στη χλωρίνη και τρίψτε. Ξεπλύντε καλά με νερό. Επίσης φροντίζετε να αερίζεται το μπάνιο σας όσο καθαρίζετε με χλωρίνη τους αρμούς.

Καθαρισμός μπάνιου: Πλακάκια, τοίχοι και ταβάνι

Ξεκινήστε ψεκάζοντας τα πλακάκια, τους πάγκους, τους τοίχους και το ταβάνι με ένα καθαριστικό για όλες της χρήσεις και ανοίξτε το ντους με το ζεστό νερό έτσι ώστε το μπάνιο να γεμίσει υδρατμούς για περίπου 5 λεπτά. Κλείστε τη βρύση και αφήστε το απορρυπαντικό και οι υδρατμοί να κάνουν τη δουλειά τους για 20 λεπτά. Έπειτα περάστε όλες τις επιφάνειες με ένα καθαρό, βαμβακερό πανί. Για να φτάσετε τα πιο ψηλά σημεία χρησιμοποιήστε μια καθαρή σφουγγαρίστρα με μικροϊνες. Περάστε και το πάτωμα αλλά αφήστε το τελευταίο.

Νιπτήρας

Ρίξτε στις σωληνώσεις λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα και έπειτα συμπληρώστε με ζεστό νερό. Με ξίδι μπορείτε να καθαρίσετε και τη βρύση του νιπτήρα.

Advertisement

Καθαρισμός μπάνιου: Τουαλέτα

Ξεκινήστε ρίχνοντας 1 φλ. μαγειρική σόδα μέσα στη λεκάνη. Αφήστε την να κάτσει για μερικά λεπτά. Τρίψτε με το πιγκάλ και τραβήξτε το καζανάκι. Για να καθαρίσετε το πιγκάλ ρίξτε το μέσα στην λεκάνη και ρίξτε και λίγη χλωρίνη. Κλείστε το καπάκι και αφήστε το εκεί για 10-20 λεπτά. Έπειτα τραβήξτε και πάλι το καζανάκι.

Πετσέτες μπάνιου

Αλλάζετε τις πετσέτες του μπάνιου σας μια φορά στις 3-4 μέρες. Βγάζετε τις βρεγμένες πετσέτες στον ήλιο να στεγνώνουν. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε και τα γατζάκια από τα οποία τις κρεμάτε. Τέλος, αποφεύγετε να τις κρεμάτε κοντά στην λεκάνη της τουαλέτας.