Νέα στον τουρισμό: 266 επενδυτικές προτάσεις στη δυτική Ελλάδα -
23 Ιανουαρίου 2020
Enimerotiko.gr
Τουρισμός

Νέα στον τουρισμό: 266 επενδυτικές προτάσεις στη δυτική Ελλάδα

Επενδυτικές προτάσεις που φέρνουν τα πρώτα χαμόγελα στο κομμάτι του τουρισμού στην Δυτική Ελλάδα. Τα στοιχεία μαρτυρούν πως ο αριθμός των επισκεπτών στη Δυτική Ελλάδα το ίδιο χρονικό διάστημα αυξήθηκε κατά 90.300 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Επενδυτικό ενδιαφέρον στον τουριστικό τομέα καταγράφεται στη Δυτική Ελλάδα, αφού, σύμφωνα με την περιφέρεια, έχουν υποβληθεί 266 νέες επενδυτικές προτάσεις που αφορούν σε νέα καταλύματα σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Παράλληλα, η Περιφέρεια ενίσχυσε πρόσφατα με 10 εκατ. ευρώ τις νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες στον τουριστικό τομέα, με πόρους προερχόμενους από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020.

Όσον αφορά τον απολογισμό της τουριστικής κίνησης για το 2018, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σημειώνει ότι καταγράφηκε αύξηση των επισκεπτών και των ταξιδιωτικών εισπράξεων. Μάλιστα, επικαλούμενη τα στοιχεία που προέρχονται από τις επίσημες στατιστικές της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφέρει ότι «μέσα στο πρώτο 9μηνο του 2018 είχαμε 2.741.000 διανυκτερεύσεις, δηλαδή, αύξηση κατά 25,27% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, όπου ο συνολικός αριθμός των διανυκτερεύσεων ήταν 2.188.100».

Επίσης, σύμφωνα με την Περιφέρεια, «μέσα στην ίδια χρονική περίοδο, δηλαδή, Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2018, η οικονομία της Δυτικής Ελλάδας ενισχύθηκε με επιπλέον 39,9 εκατ. ευρώ από την τόνωση της τουριστικής κίνησης».

Ταυτόχρονα, ο αριθμός των επισκεπτών στη Δυτική Ελλάδα το ίδιο χρονικό διάστημα αυξήθηκε κατά 90.300 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Κωνσταντίνος Καρπέτας, τόνισε ότι «δουλέψαμε μεθοδικά και επίμονα στο κομμάτι της τουριστικής προβολής και ταυτόχρονα δώσαμε έμφαση στη βελτίωση των υποδομών, ώστε η Δυτική Ελλάδα να ενισχύσει την προσβασιμότητα των επισκεπτών της, αλλά και τη διακριτή τουριστική της ταυτότητα» και πρόσθεσε: «Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι αυτή η διαρκώς ανοδική τροχιά στα τουριστικά μεγέθη της Δυτικής Ελλάδος θα έχει ακόμη μεγαλύτερη ένταση τα επόμενα χρόνια».


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα