Enimerotiko.gr
Τουρισμός

Το Ελληνικό νησί με τα πεντακάθαρα νερά που ρίχνει τις τιμές του κάθε Ιούλιο

Ελληνικό νησί κάνει τη διαφορά. Οι επαγγελματίες του νησιού αντί να ανεβάζουν τις τιμές, τον Ιούλιο αυτοί τις ρίχνουν.

Ποια θα ήταν η αντίδρασή σας, αν σας λέγαμε πως- βάσει πρόσφατης έρευνας- υπάρχει ένα ονειρώδες νησί το οποίο κάθε χρονιά που περνάει, οι τιμές για διαμονή και φαγητό τον Ιούλιο παρουσιάζουν πτώση;

Θα ψάχνατε να βρείτε από ποια πλευρά κουμπώνει ο ζουρλομανδύας μας και θα γκουγκλάρατε κάτι σαν «Ψυχιατρείο εδώ κοντά τηλέφωνο», έτσι;

Ε λοιπόν, που λέτε, αφήστε κάτω το κινητό και μην ψάχνετε αδίκως αριθμούς- το νησί υπάρχει και, μεταξύ μας, δεν υπάρχει απλά, αλλά είναι και εκπληκτικό. Κι επειδή βλέπουμε την απορία και την αμφισβήτηση στο μάτι σας, συγγενείς του άπιστου Θωμά, θα σας πούμε και το όνομα.

Είναι η Σκιάθος.

Το ελληνικό νησί που ρίχνει τις τιμές

Το πιο κοντινό νησί στη στεριά από όλες τις Σποράδες μπορεί να είναι αποδεδειγμένα μικρό στο μάτι, αλλά μεγάλο στο οπτικό κρεβάτι. Η Σκιάθος συνδυάζει πλούσια πολιτισμική ιστορία και φυσικό τοπίο, με αψεγάδιαστη γαρνιτούρα τις υπέροχες παραλίες της.

Εκεί μπορεί φυσικά να δει κανείς το σπίτι που έζησε ο σπουδαίος διηγηματογράφος Παπαδιαμάντης. Να επισκεφτεί το «διαβόητο» Κάστρο το οποίο, πραγματικά, κόβει την ανάσα στους επισκέπτες. Να περιηγηθεί στα πέτρινα σοκάκια της παλιάς πόλης το απόγευμα με τις παραδοσιακές επαύλεις να μαγεύουν το μάτι. Να απολαύσει τα μυριάδες μοναστήρια που κοσμούν το νησί, το εκθαμβωτικό Μπούρτζι. Να κάνει μπάνιο στις μαγευτικές της παραλίες και να εξερευνήσει τις θαλάσσιες σπηλιές.

Τα Λαλάρια με τα λευκά τους βότσαλα. Ο όρμος της Καναπίτσας στα ανατολικά. Η Αγία Ελένη και η Μπανάνα σας καλούν κοντά τους σαν Σειρήνες στις οποίες ουδείς μπορεί ν’ αντισταθεί, υμών συμπεριλαμβανομένων.

Κουκουναριές : Ένας παράδεισος

Πάνω απ’ όλες, όμως, στέκονται οι Κουκουναριές. Αποτελούν μια από τις λίγες κατοικήσιμες περιοχές του νησιού πέρα από την πόλη. Ένα ήσυχο χωριό πλάι στο εντυπωσιακό πευκοδάσος που «ντύνει» με πράσινο τα πάντα.

Πέραν της δεδομένης γραφικότητας του χωριού, όμως, υπάρχει και η δεν-μπορεί-να-είναι-από-αυτόν-τον-πλανήτη παραλία του, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στην τρομακτική αύξηση του τουρισμού της Σκιάθου. Σκεφτείτε πως μιλάμε για μια περιοχή που έχει περίπου 150 μόνιμους κατοίκους και άπαντες απασχολούνται στην τουριστική βιομηχανία.

Οι Κουκουναριές αποτελούν έναν αδιαμφισβήτητο παράδεισο επί της ελληνικής γης και, όπως έλεγε και μια παλιά διαφήμιση, μια δοκιμή θα σας πείσει.

Αλήθεια, τώρα που έχετε τα «πειστήρια», μήπως ήρθε η ώρα να περάσετε μια βόλτα από την Σκιάθο;

Εμείς έχουμε κλείσει ήδη εισιτήρια (και) για φέτος. Στο μυαλό μας, κάθε φορά που πλησιάζουν οι μέρες να το επισκεφτούμε, έρχεται εκείνο το γνωστό ποδοσφαιρικό σύνθημα: «Δεν μπορώ, δεν μπορώ να περιμένω…»

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News