Enimerotiko.gr

16 περιπτώσεις που η Google μας άνοιξε τα μάτια σε απορίες που κανείς άλλος δεν μπορούσε να μας απαντήσει

Tags:

Η αναζήτηση στη Google περιορίζεται μόνο από τη φαντασία μας. Ενώ φανταζόμαστε ότι αναζητούμε ό, τι βλέπουμε και δεν ξέρουμε, υπάρχουν ακόμα αμέτρητα πράγματα που είναι τόσο κοινά που τα θεωρούμε δεδομένα και δεν γνωρίζουμε πολλά γι ‘αυτά. Εάν έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιον λόγο τα trailer των ταινιών ονομάζονται έτσι, τότε τα παρακάτω είναι για σας.

Σας παρουσιάζουμε έναν κατάλογο  πραγμάτων που βλέπουμε κάθε μέρα αλλά δεν γνωρίζουμε τον λόγο που κρύβεται από πίσω. Η αναζήτηση αυτών των απροσδόκητων πραγμάτων μπορεί να αυξήσει τη γκάμα των γνώσεων σας, αλλά θυμηθείτε, μπορούμε μόνο να γκουκλάρουμε αυτά που  δεν ξέρουμε. Το πιάσατε; Μείνετε μαζί μας  και διαβάστε παρακάτω.

Η τρυπούλα ανάμεσα στην κάμερα και το φλας στο iPhone

Είναι ένα μικρόφωνο για την εγγραφή ήχου ενώ χρησιμοποιείτε την πίσω κάμερα για να τραβήξετε βίντεο.

Μπαλώματα με σχισμές σε κάποια σακίδια

Αυτά τα μπαλώματα είναι γνωστά ως γλωττίδες. Βρίσκονται εκεί για να μπορείτε να κρεμάσετε κάτι από αυτά. Σύμφωνα με τον Jamie Cormack, συνιδρυτή της Herschel, σχεδιάστηκε αρχικά για να κουβαλάει ένα τσεκούρι πάγου.

Τρύπα στο κάτω μέρος ενός λουκέτου

Η τρύπα επιτρέπει την αποστράγγιση του νερού σε περίπτωση που η κλειδαριά είναι έξω κατά τη διάρκεια της βροχής. Δεύτερον, αυτή η τρύπα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να λαδωθεί το εσωτερικό της κλειδαριάς.

Το λογότυπο USB

Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τα ηλεκτρονικά που σχετίζονται με το νερό. Αλλά το λογότυπο USB έχει μια λεπτή σύνδεση με το νερό. Σχεδιάστηκε σύμφωνα με την τρίαινα του Ποσειδώνα, θεού της θάλασσας και άλλων υδάτων. Όπως και η τρίαινα συμβολίζει την ισχύ, το USB απεικονίζεται ως τεχνολογική δύναμη. Το κεντρικό βέλος αντιπροσωπεύει σειριακά δεδομένα, ο κύκλος αντιπροσωπεύει την τάση που λειτουργεί το USB (5V) και το τετράγωνο αντιπροσωπεύει την τάση γείωσης.

Μικρό τετράγωνο χρώματος κοντά στο σφραγισμένο άκρο ενός σωληναρίου

Αυτά τα σημάδια, τα οποία ίσως έχετε δει, είναι γνωστά ως σημάδια ματιών. Είναι εκεί, έτσι ώστε στη γραμμή παραγωγής το μηχάνημα, με τη βοήθεια οπτικών αισθητήρων, να γνωρίζει πού πρέπει να πατηθεί, να διπλωθεί ή να κοπεί μια συσκευασία. Το χρώμα των σημείων των ματιών δεν έχει σημασία, εφόσον είναι σκούρο και αρκετά ευδιάκριτο από το χρώμα του φόντου για να τα αναγνωρίσουν οι αισθητήρες.

Στέλεχος σε ποτήρι κρασιού

Το στέλεχος σε ένα ποτήρι κρασιού υπάρχει εκεί που η θερμότητα από την παλάμη σας, κρατώντας το ποτήρι, δεν μεταβάλλει τη θερμοκρασία του κρασιού.

Η χειρολαβή του σιροπιού σφενδάμου

Γιατί υπάρχουν αυτές οι μικροσκοπικές άχρηστες λαβές στα δοχεία σιροπιού σφενδάμου; Στην πραγματικότητα, θυμίζουν μια παρελθούσα εποχή όταν το σιρόπι σφενδάμου ήταν συσκευασμένο σε κανάτες των 5 γαλόνιων. Αυτές οι τεράστιες κανάτες είχαν αναλογικά μεγαλύτερες λαβές. Αλλά καθώς τα βάζα έγιναν μικρότερα, το ίδιο συνέβη και με τις λαβές, για να διατηρηθεί ο παράγοντας καινοτομίας.

Ο σωστός τρόπος για να ξεφλουδίσετε μια μπανάνα

Οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να ξεφλουδίσουμε μια μπανάνα από την πλευρά του στελέχους της και συχνά καταλήγουμε να χαλάσουμε αυτήν την πλευρά της μπανάνας. Ο σωστός τρόπος για να γίνει αυτό είναι γνωστός ως μέθοδος των πιθήκων, επειδή οι πίθηκοι το κάνουν αυτό. Και αν το κάνουν καλά οι πίθηκοι, θα πρέπει να είναι αρκετά καλό και για εμάς. Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει το απότομο τσίμπημα της άλλης πλευράς της μπανάνας, έτσι ώστε η φλούδα να ανοίξει και στη συνέχεια να μπορέσετε να την αφαιρέσετε.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Πήγα καλεσμένη στη Φαίη Σκορδά και λέει: “τώρα υποδεχτείτε την Πηνελόπη Πλάκα”»

Η Barbie έχει ένα επώνυμο και ένα μεσαίο όνομα.

Το πλήρες όνομα της Barbie είναι Barbara Millicent Roberts. Οι γονείς της είναι ο George και η Margaret Roberts.

Ποιος εφήυρε το πυροσβεστικό κρούνο;

Κανείς δεν γνωρίζει την απάντηση, συμπεριλαμβανομένης της Google. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το γραφείο στο οποίο κρατούνταν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του κάηκε.

Κάθε φορά που πηγαίνετε τουαλέτα, επιδράτε στο περιβάλλον.

Περίπου 30.000 δέντρα κόβονται καθημερινά για να καλύψουν την παγκόσμια ζήτηση για χαρτί υγείας.

Γιατί τα τρέιλερ ταινιών ονομάζονται έτσι αν εμφανίζονται πριν αρχίσει μια ταινία;

Τα τρέιλερ εμφανίζονται στην αρχή μιας ταινίας, γιατί όμως ονομάζονται έτσι; Είναι επειδή αρχικά παρουσιάστηκαν στο τέλος μιας προβολής ταινιών μεγάλου μήκους, αλλά η πρακτική δεν κράτησε πολύ, επειδή οι θεατές θα εγκατέλειπαν το θέατρο αμέσως μετά την λήξη των ταινιών.

Τα κρουασάν δεν προέρχονται από τη Γαλλία.

Νομίζατε ότι τα κρουασάν προέρχονται από τη Γαλλία; Εάν ναι, τότε δεν είστε οι μόνοι. Δεδομένου του γαλλικού ονόματος, είναι προφανές ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα πίστευαν ότι προέρχονταν από τη Γαλλία. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Τα κρουασάν πραγματικά προέρχονται από τη Βιέννη της Αυστρίας.

Γιατί τα παράθυρα στα αεροπλάνα είναι στρογγυλεμένα;

Στην αρχή, τα αεροπλάνα είχαν τετράγωνα παράθυρα. Αλλά το 1953 συνέβησαν δύο αεροπορικά ατυχήματα και το τετράγωνο σχήμα των παραθύρων βρέθηκε να είναι η αιτία και για τα δύο. Όπου υπάρχει μια γωνία, υπάρχει ένα αδύναμο σημείο. Έτσι, τα τετράγωνα παράθυρα που έχουν 4 γωνίες έχουν 4 αδύνατα σημεία, καθιστώντας τα ιδιαίτερα ευαίσθητα στις ρωγμές υπό την ατμοσφαιρική πίεση. Και στην πραγματικότητα η διαφορά πίεσης του αέρα που τα παράθυρα υποβάλλονται από μέσα προς τα έξω είναι αρκετά μεγάλη. Έχοντας αυτό υπόψη, οι μηχανικοί αποφάσισαν να στρογγυλεύσουν τις άκρες των παραθύρων για να κατανείμουν ομοιόμορφα την πίεση.

Γιατί τα αθλητικά παπούτσια ονομάζονται sneakers (περπατάω κρυφά);

Τα sneakers πήραν το όνομά τους επειδή τα πέλματα από καουτσούκ δεν κάνουν θόρυβο κατά το περπάτημα.

Γιατί τα πλήκτρα του πληκτρολογίου δεν είναι ταξινομημένα αλφαβητικά;

Όταν εφηύραν τις γραφομηχανές, είχαν τα πλήκτρα διατεταγμένα αλφαβητικά. Λόγω της θέσης ορισμένων ζευγαριών αλφαβήτου (s-h, t-h, e-a, e-i, o-u κλπ.), τα χέρια του δακτυλογράφου θα κολλούσαν αν δακτυλογραφούσαν πολύ γρήγορα. Έτσι απλά μετακίνησαν τα προβληματικά γράμματα γύρω. Και γεννήθηκε τώρα η περίφημη διάταξη QWERTY!

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News