Enimerotiko.gr
Viral

Τυφλό Γκόλντρεν Ριτρίβερ έχει στο πλευρό του την καλύτερο σύντροφο στον κόσμο.

Γκόλντεν Ριτρίβερ: Ο Τζέικ, ένα δίχρονο γκόλντεν ριτρίβερ, έχασε την όρασή του από μία σπάνια πάθηση αλλά βρήκε, μέσα στην ατυχία του, την καλύτερη σύντροφο στον κόσμο.

Η σύντροφος του, Άντι, ανέλαβε να τον βοηθήσει να συνηθίσει στη νέα του ζωή. Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, η Άντι αποδείχθηκε πιστός οδηγός και σύντροφος, απολύτως άξια να ονομάζεται το καλύτερο από όλα τα καλά σκυλάκια.

Γκόλντεν Ριτρίβερ: Η ιστορία του τυφλού Τζέικ

Οι δυσκολίες όχι μόνο σας δοκιμάζουν, αλλά αποκαλύπτουν επίσης ποιοι είναι οι πραγματικοί σας φίλοι.

«Πήραμε τον Τζέικ μετά το θάνατό του προηγούμενου σκύλου μας ριτρίβερ και η Άντι ήρθε στη ζωή μας αφού πέθανε ο σύντροφός του. Ο Τζέικ ήταν πολύ λυπημένος αφότου ο φίλος του έφυγε και ξέραμε ότι χρειάζονταν έναν αδελφό», δήλωσε η ιδιοκτήτριά τους, η Kim στο Bored Panda.

«Ο Τζέικ ακολουθεί τον ήχο και τη μυρωδιά της Άντι. Μετά τη χειρουργική επέμβαση του Τζέικ, η Άντι φορούσε μικρό κουδουνάκι στο κολάρο της για λίγο μέχρι να συνηθίσει να την ακολουθεί από μόνος του.»

Γκόλντεν Ριτρίβερ: Πως ξεκίνησε το πρόβλημα

Τα προβλήματα του Τζέικ ξεκίνησαν όταν έγινε 2 ετών. «Παρατήρησα ότι είχε θέμα με τα μάτια του και τελικά διαπίστωσα ότι δεν παράγει πλέον δάκρυα.»

«Τους επόμενους μήνες, παρά το ότι δοκιμάσαμε κάθε φάρμακο που συνιστούσε ο κτηνίατρος καθώς και πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, τα μάτια του επιδεινώνονταν σταθερά.»

«Ήμασταν αντιμέτωποι με μια οδυνηρή απόφαση: Να αφαιρέσουμε τα μάτια του Τζέικ ή τον κοιμίσουμε.»

«Και οι δύο επιλογές φάνηκαν τόσο σκληρές, και ειδικά για ένα σκύλο που είχε ήδη περάσει τόσα πολλά.»

«Ωστόσο, τις επόμενες μέρες, επικοινωνήσαμε με κάποιους ιδιοκτήτες τυφλών σκύλων.»

«Μας ενθάρρυναν για την ανθεκτικότητα των σκύλων τους αφού έχασαν την όρασή τους και ζουν κανονική και ευτυχισμένη ζωή.»

«Ο κτηνίατρός μας μας συμβούλεψε επίσης ότι σε ένα σκυλί η όραση είναι στην πραγματικότητα τρίτη στην λίστα των αισθήσεών τους, καθώς και η μυρωδιά και η ακοή είναι πιο σημαντικά για αυτούς»

«Με αυτές τις πληροφορίες, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη εξαγωγή των οφθαλμών του Τζέικ.»

«Αμέσως μετά το ξύπνημα από τη χειρουργική επέμβαση, ο κτηνίατρος μας είπε ότι ο Τζέικ άρχισε να κουνάει την ουρά του»

«Οι μήνες του πόνου του τελείωσαν και μας το γνωστοποιούσε και ο ίδιος.»

«Ενώ είχε μια περίοδο προσαρμογής καθώς εγκλιματιζόταν στη νέα του ζωή, μας εξέπληξε με την ευκολία με την οποία φαινόταν να πλησιάζει την καθημερινότητά του.»

Γκόλντεν Ριτρίβερ: Η καθημερινότητα ενός τυφλού σκύλου

«Ακόμα πέφτει πάνω σε πράγματα, αλλά επίσης περιηγείται στο σπίτι και περπατά στη γειτονιά μας με εκπληκτική ευκολία. Και ευτυχώς, η παιχνιδιάρικη φύση του έχει επιστρέψει!»

«Χαιρόμαστε πολύ που κάναμε την επιλογή αυτή και είμαστε ευγνώμονες για τους ανθρώπους που μας ενθάρρυναν να το κάνουμε. Ο Τζέικ μας θυμίζει καθημερινά ότι η ζωή του εξακολουθεί να έχει μεγάλο σκοπό και αξία, παρά τις προκλήσεις του», δήλωσε η Κιμ. «Έχει μια χαλαρή προσωπικότητα του χαλαρού σέρφερ τύπου. Κοιμάται στην πλάτη του με τα πόδια του επάνω στον αέρα. Η Άντι, από την άλλη πλευρά, είναι περισσότερο από χαδιάρα. Αγαπά να είναι όπου είμαστε και είναι πάντα έτοιμη να μοιραστεί φιλιά.»

Όταν δεν επισκέπτονται αξιοθέατα ή πηγαίνουν σε περιπέτειες, ο Τζέικ και η Άντι ζουν μια συνηθισμένη σκυλίσια ζωή. Η συνηθισμένη ημέρα τους συνήθως ξεκινάει με μια πρωινή βόλτα και πρωινό. «Κάνουμε πάντα έναν μικρό υπνάκο μετά το πρωινό. Μέτα έχει σειρά το παιχνίδι! Αγαπάμε αυτή την εποχή του χρόνου, όπου μπορούμε να παίξουμε έξω και να κυνηγάμε σκίουρους! «

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News