Enimerotiko.gr
Υγεία

6 λάθη που κάνουμε στην προσωπική υγιεινή με αποτέλεσμα να βλάπτουμε την υγεία μας και πως να τα διορθώσουμε

Όλοι οι άνθρωποι χωρίς να το ξέρουμε κάνουμε ορισμένα βασικά λάθη αναφορικά με την καθημερινή μας υγιεινή και τη θωράκιση της υγείας μας. Απλές καθημερινές συνήθειες όπως οι 6 που ακολουθούν είναι βλαπτικές για την υγεία και την υγιεινή των αγαπημένων μας καθώς είτε γινόμαστε φορείς βακτηριδίων, είτε εμείς κάνουμε κακό στο Ph του σώματός μας. Επίσης, όταν κοιμόμαστε με τα αγαπημένα μας κατοικίδια εισπνέουμε σκόνες και τρίχες.

Πατάμε το καζανάκι με τις άκρες τις άκρες των δακτύλων μας και όχι με την άρθρωση

Η τουαλέτα όπως είναι φυσικό αποτελεί ένα από τα πλέον βρώμικα σημεία του σπιτιού μας. Οι ειδικοί συνιστούν να πλένουμε αμέσως τα χέρια μας πριν αποχωρήσουμε από το μπάνιο. Πόσο δε αν πατάμε με τις άκρες των δακτύλων μας το καζανάκι.

Κάνουμε ντους και μπάνιο συχνότερα του κανονικού

Το συχνό μπάνιο ξηραίνει το δέρμα και καταστρέφει το Ph με συνέπεια τα μικρόβια να μπορούν εύκολα να διεισδύσουν στο σώμα μέσω αυτών των πληγών. Οι ειδικοί συστήνουν μπάνιο ή ντους όχι περισσότερο από μία φορά την ημέρα.

Δεν πλένουμε τα χέρια μας πριν πάμε στην τουαλέτα

Όταν επισκέπτεστε την τουαλέτα, αγγίζετε σημεία στα οποία τα μικρόβια είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα.Άρα αν δεν πλύνετε τα χέρια σας μεταφέρετε τα μικρόβια παντού.

Κοιμάστε στο ίδιο μαξιλάρι για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να το πλένετε ή και να το αερίζετε

Τα ακάρεα τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα που απορρίπτει το σώμα μας και οι συνθήκες που επικρατούν στην κρεβατοκάμαρα –σκοτάδι, ζέστη και υγρασία– είναι ιδανικές για να αναπτυχθούν.

Για να αποφύγετε δυσάρεστα συμπτώματα, θα πρέπει να αερίζετε το δωμάτιο, να τινάζετε τακτικά το στρώμα και να αφήνετε το φως του ήλιου να μπει στην κρεβατοκάμαρα.

Θα πρέπει επίσης να πλένετε τα μαξιλάρια σε υψηλή θερμοκρασία κάθε τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Στα περισσότερα μαξιλάρια η ετικέτα αναφέρει συγκεκριμένες προδιαγραφές πλυσίματος στο χέρι ή στο πλυντήριο.

Αποφεύγουμε να κοιμόμαστε με τα κατοικίδιά μας

Θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στην αποπαρασίτωση, ώστε να μην εισχωρήσουν στο εσωτερικό του στρώματος, τσιμπούρια, ψύλλοι και άλλα παράσιτα, τα οποία πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς και μπορεί να μας προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας.Σύμφωνα με στατιστικές, μεταξύ του 1977 και του 1998 υπήρχαν 23 περιπτώσεις λοίμωξης από αυτή τη θανατηφόρα ασθένεια που μεταφέρθηκε από κατοικίδιες γάτες.

Επίσης, σε περίπτωση που υποφέρουμε από αλλεργίες ή άσθμα, καλό θα ήταν να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας, πριν αποφασίσουμε εάν θα επιτρέψουμε στο κατοικίδιό μας να κοιμάται μαζί μας.

Μην πλένεστε με σκληρά σαπούνια

Σε γενικές γραμμές το να πλένετε το πρόσωπό σας 2 φορές την ημέρα (πρωί-βράδυ) δεν είναι καλό αν γίνεται με ειδικά σαπούνια. Αλλά αν το κάνετε περισσότερες φορές, τότε θα ερεθίσετε την επιδερμίδα σας και θα της στερήσετε σε πολύ μεγάλο ποσοστό τα φυσικά της έλαια.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News