Enimerotiko.gr
Υγεία

6 λόγοι που δεν χάνετε το ενοχλητικό λίπος της κοιλιάς παρόλο που πάτε γυμναστήριο και κάνετε δίαιτα

Η μείωση του κοιλιακού λίπους όχι μόνο βελτιώνει την εμφάνιση του ατόμου, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει τα οφέλη για την υγεία. Μια μεγάλη ποσότητα λίπους στην κοιλιακή περιοχή μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και οι καρδιακές παθήσεις. Αλλά, δυστυχώς, μερικές φορές δεν είναι τόσο εύκολο να απαλλαγούμε από αυτό. Και αν έχετε καταβάλει κάθε προσπάθεια για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά το λίπος της κοιλιάς δεν εξαφανίζεται, τότε ίσως υπάρχουν κρυφές αιτίες για τις οποίες καν δεν γνωρίζετε.

Εμείς θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε στον αγώνα κατά του λίπους της κοιλιάς. Σας προσκαλούμε να μάθετε πιθανές αιτίες που σας εμποδίζουν να επιτύχετε την απώλεια βάρους που προσπαθείτε καιρό να χάσετε.

1. Δεν γνωρίζετε τον τύπο του λίπους της κοιλιάς σας

1. Κοιλιά από αλκοόλ 2. Κοιλιά μαμάς 3. Κοιλιά από στρες 4. Κοιλιά από ορμόνες 5. Φουσκωμένη κοιλιά

Αν δυσκολεύεστε να μειώσετε το λίπος της κοιλιάς, τότε ένας από τους λόγους μπορεί να είναι ότι έχετε επιλέξει τη λάθος μέθοδο απώλειας βάρους για τη κοιλιά σας. Υπάρχουν 5 τύποι κοιλιακής παχυσαρκίας που προκαλούνται από διάφορους λόγους και καθένας από αυτούς απαιτεί μια ορισμένη διατροφή και άσκηση. Έτσι είναι σημαντικό να καθορίσετε τον τύπο της κοιλιάς σας και να σχεδιάσετε την απώλεια βάρους σύμφωνα με αυτό.

2. Έχετε εμμονή με το βάρος

Θα πρέπει να σταματήσετε τη συνήθεια του συνεχούς ζυγίσματος και να προσπαθήσετε να αντισταθείτε στην επιθυμία να στέκεστε στη ζυγαριά κάθε φορά που την βλέπετε. Μια εμμονή με το βάρος μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία της απώλειας βάρους. Κάθε φορά που το νούμερο που εμφανίζεται στη ζυγαριά διαφέρει από το αναμενόμενο αποτέλεσμα, κρίνετε τον εαυτό σας. Σας αποπροσανατολίζει, ασκεί πίεση σε σας, προκαλεί αρνητικές σκέψεις και χαλάει τη διάθεσή σας. Και όλα αυτά μπορούν να σας οδηγήσουν να τα παρατήσετε και να απαλλαγείτε από το άγχος που έχετε τρώγοντας πολύ. Έτσι είναι καλύτερα να ζυγίζεστε μόνο μία φορά την εβδομάδα και να λαμβάνετε το βάρος σας ως πληροφορίες, όχι ως κρίση.

3. Ακολουθώντας λάθος διατροφή

Το σώμα μας χρειάζεται πολλά στοιχεία, βιταμίνες, υδατάνθρακες ακόμη και λιπαρά. Αν αποκλείσετε ορισμένα από αυτά τα ευεργετικά συστατικά, τότε η διατροφή σας μπορεί να προκαλέσει περισσότερη βλάβη παρά να αποφέρει οφέλη. Η κατανάλωση μόνο λαχανικών και φρούτων, καθώς και γρήγορου φαγητού και μεγάλης ποσότητας ζάχαρης και αλατιού σας δυσκολεύει να χάσετε βάρος. Επομένως, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τη διατροφή σας και να λαμβάνετε υπόψη ότι πρέπει να περιέχει μαγνήσιο, βιταμίνες, υγιεινά λιπαρά και άλλα στοιχεία.

4. Κάνετε ασκήσεις χωρίς ποικιλία

Η γυμναστική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε το λίπος. Αλλά είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι πρέπει να έχει ποικιλία. Κάθε τύπος άσκησης επηρεάζει το σώμα με κάποιο τρόπο. Επομένως, δεν πρέπει να προτιμάτε μόνο το την αερόβια ή τις διατάσεις. Προσθέστε ασκήσεις υψηλής έντασης και αντοχής, κολύμπι, ακόμη και πολεμικές τέχνες. Και μην πιστεύετε ότι η προπόνηση είναι δυνατή μόνο σε γυμναστήριο με εξοπλισμό. Μπορείτε να κάνετε ασκήσεις στο σπίτι και στο δρόμο. Απλά προσπαθήστε να μην το παρακάνετε.

5. Στρες

Το άγχος κάνει κακό για ολόκληρο το σώμα και για το βάρος ειδικότερα. Επηρεάζει τη διατροφή σας και τη συναισθηματική και σωματική σας κατάσταση κατά τη διάρκεια των προπονήσεων μαζί με την ποιότητά τους. Επιπλέον, τα υψηλά επίπεδα της ορμόνης του στρες (κορτιζόλη) προάγουν το σχηματισμό λίπους. Σε κάθε ευκαιρία προσπαθήστε να μειώσετε το στρες: προσπαθήστε να χαλαρώσετε περισσότερο, μην εργάζεστε παραπάνω, ασχοληθείτε με κάποιο χόμπι ή κολυμπήστε με φίλους. Όταν αισθάνεστε χαλαροί, έχετε περισσότερο κίνητρο να μειώσετε το λίπος της κοιλιάς.

6. Υψηλό επίπεδο ανδρογόνων

Υψηλά επίπεδα ανδρογόνων και φυσιολογικά επίπεδα ορμονών

Ο τελευταίος αλλά ένας από τους σοβαρότερους λόγους είναι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Αυτό σημαίνει ένα υψηλό επίπεδο αντρικών ορμονών στο γυναικείο σώμα. Επηρεάζει πολλές από τις λειτουργίες του οργανισμού όπως διαταραχή της εμμήνου ρύσεως, προβλήματα εγκυμοσύνης και κίνδυνος διαβήτη. Επιπλέον, το οι πολυκυστικές ωοθήκες επηρεάζουν την αύξηση του σωματικού βάρους. Για να μάθετε το επίπεδο των ανδρογόνων, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και να κάνετε μια ορμονική ανάλυση.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News