Enimerotiko.gr
Υγεία

6 τεράστια οφέλη των λεμονιών για την υγεία μας που θα σας κάνουν να τα βάζετε σε κάθε χυμό που φτιάχνετε

Τα λεμόνια είναι από τα πιο δημοφιλή φρούτα που χρησιμοποιούνται για χυμό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα λεμόνια έχουν τόσες πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη βελτίωση της υγείας σας. Τα λεμόνια είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο για την απώλεια του υπερβολικού βάρους που μπορεί να προκαλέσει στο σώμα σας πολλές βλάβες, ειδικά καθώς μεγαλώνετε και είστε πιο επιρρεπείς στην αύξηση βάρους. Τα λεμόνια είναι επίσης σπουδαία στην πρόληψη σημαδιών γήρανσης, όπως ρυτίδες, λεπτές γραμμές που σχηματίζονται καθώς γερνάτε. Λόγω αυτών, τα λεμόνια είναι ουσιαστικό μέρος μιας υγιούς και ισορροπημένης διατροφής.

Γιατί τα λεμόνια είναι ευεργετικά

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να χρησιμοποιούν τα λεμόνια ως συστατικά για τους χυμούς τους. Αυτοί οι λόγοι είναι όλοι σχετικοί με την υγεία και διαδραματίζουν αναπόσπαστο ρόλο στην προσθήκη πολλών θετικών αλλαγών στον τρόπο ζωής ενός ατόμου. Ας αρχίσουμε με το να γνωρίζουμε τι είναι τα λεμόνια. Αυτά περιέχουν: Κιτρικό οξύ, ασβέστιο, μαγνήσιο και πηκτίνη, τα οποία κάνουν όλα θαύματα για την ικανότητα του σώματός σας να καταπολεμά πολλές μολύνσεις και ασθένειες. Η πηκτίνη γενικά, επιτρέπει στο σώμα σας να μειώσει τη λαχτάρα να φάτε κάτι. Μάθετε παρακάτω και άλλα οφέλη των λεμονιών στο χυμό:

Βιταμίνες

Τα λεμόνια περιέχουν πολλές βιταμίνες, οι οποίες είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στον τρόπο ζωής κάθε ατόμου. Μεταξύ αυτών των βιταμινών είναι οι βιταμίνες C και Β, καθώς και πρωτεΐνες και υδατάνθρακες.

Φλαβονοειδή

Ένα άλλο εκπληκτικό όφελος που περιέχουν τα λεμόνια είναι τα φλαβονοειδή. Αυτά είναι αντιοξειδωτικά που βοηθούν το σώμα σας στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που απορροφάτε από τον αέρα που αναπνέετε και από το φαγητό που τρώτε. Αυτές οι ελεύθερες ρίζες, όταν συσσωρεύονται μπορούν να αυξήσουν τα σημάδια γήρανσης τόσο πολύ ώστε να αναπτύξετε εύκολα ρυτίδες, εξανθήματα, σπυράκια, ακμή και λεπτές γραμμές και κηλίδες.

Τα φλαβονοειδή βοηθούν επίσης στην πρόληψη του διαβήτη, της δυσκοιλιότητας και της υψηλής αρτηριακής πίεσης, τα οποία είναι όλα ενοχλητικά για οποιοδήποτε άτομο.

Τα λεμόνια ωφελούν τα επίπεδα Ph

Τα λεμόνια βελτιώνουν επίσης τα επίπεδα Ph σας, που αναφέρεται στα επίπεδα οξύτητας και αλκαλικότητας στο σώμα σας. Όταν τα επίπεδα αλκαλικότητας του σώματος ρυθμίζονται, το σώμα σας λειτουργεί καλύτερα, καθώς δεν υπάρχει οξύτητα που είναι αποτέλεσμα μιας διατροφής με ζάχαρη και λιπαρά.

Πέψη

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη που σας προσφέρουν τα λεμόνια είναι μια καλύτερη διαδικασία πέψης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα λεμόνια καθιστούν το πεπτικό σας σύστημα πιο ισχυρό, παρέχοντάς αντιβακτηριακές και αντι-ιικές ιδιότητες. Είναι γνωστό ότι όταν πίνετε νερό με λεμόνι το πρωί, το πεπτικό σας σύστημα παίρνει μια τεράστια ώθηση. Αυτό είναι ιδανικό για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τακτικά δυσκοιλιότητα, δυσπεψία και φούσκωμα. Τα λεμόνια ρυθμίζουν τις τάσεις σας για γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ρέψιμο, και περιστασιακά πόνο στο στομάχι. Για τα άτομα που έχουν προβλήματα με το έντερο, τα λεμόνια ρυθμίζουν επίσης την κίνηση του εντέρου σας. Τα λεμόνια ενισχύουν επίσης το ανοσοποιητικό σας σύστημα καθώς επίσης ενισχύει την ικανότητα του ήπατος σας να λειτουργεί σωστά, καθώς και να αποβάλλετε τις τοξίνες πιο αποτελεσματικά, έτσι ώστε να μην αποθηκεύονται στο πεπτικό σας σύστημα.

Άλλα οφέλη για την υγεία

Εκτός από την ύπαρξη βιταμινών και φλαβονοειδών, τα λεμόνια προωθούν επίσης ορισμένα οφέλη για την υγεία, όπως η πέψη και η οδοντιατρική υγεία, κάτι που είναι πολύ ευαίσθητο θέμα με πολλούς ανθρώπους, όπως ουλίτιδα ή κακή αναπνοή. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από αυτό θα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακαλύψουν ότι τα λεμόνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να απομακρύνουν τη κακή αναπνοή. Προωθεί επίσης την καλή φροντίδα του δέρματος καθώς και την πρόληψη της ανάπτυξης λίθων των νεφρών.

Τα λεμόνια είναι επίσης ωφέλιμα για τις έγκυες γυναίκες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα λεμόνια εμποδίζουν τη ναυτία, η οποία είναι μια παρενέργεια που οι περισσότερες έγκυες γυναίκες πρέπει να αντιμετωπίζουν καθημερινά. Πολλές έγκυες γυναίκες έχουν πρωινή ασθένεια, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί από
πολύ εμετό που προκαλείται από ναυτία. Τα λεμόνια καταπραϋνουν επίσης τον πονόλαιμο και άλλες ιογενείς λοιμώξεις που κάθε άτομο τακτικά βιώνει στη ζωή του.

Οι καλύτεροι τρόποι χρήσης των λεμονιών

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενσωματώσετε τα λεμόνια στην καθημερινή διατροφή σας. Μπορείτε είτε να τα φάτε, το οποίο πιθανώς δεν είναι η καλύτερη ιδέα λόγω της ξινής γεύσης, όταν τα δαγκώνετε. Αντίθετα, μπορείτε να τα στίψετε στο νερό σας ή μπορείτε να τα προσθέσετε ως συστατικό στις συνταγές χυμών σας. Το μόνο που χρειάζεται πραγματικά να κάνετε είναι να κόψετε ένα λεμόνι στη μέση και να το στίψετε σε ένα ποτήρι με κρύο νερό. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι θα πάρετε όλες τις βιταμίνες και τα ανόργανα άλατα που υπάρχουν σε αυτό το θαυμαστό φρούτο. Εάν θέλετε να αναμίξετε τα λεμόνια στους χυμούς σας, θα πρέπει να επιλέξετε τις συνταγές που δεν περιλαμβάνουν ζάχαρη και άλλα λιπαρά συστατικά, γιατί θα είναι αντιπαραγωγικά στα οφέλη των λεμονιών.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News