Enimerotiko.gr
Υγεία

6 τροφές που βλάπτουν «ύπουλα» τον εγκέφαλο και συνδέονται με την αποδυνάμωση της μνήμης και τη νόσο Αλτσχάιμερ

Χειρότερες τροφές για τον εγκέφαλο – Χρήσιμες πληροφορίες: Πολλές τροφές κάνουν κακό στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Όμως, κάποιες συγκεκριμένες, τις οποίες αγνοεί ή δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος, κάνουν κακό και στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Χειρότερες τροφές για τον εγκέφαλο – Χρήσιμες πληροφορίες: Ποιες τροφές κάνουν κακό στον ανθρώπινο εγκέφαλο

Τηγανητά: Σύμφωνα με μελέτη του Journal of Nutritional Science, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας τηγανητών τροφών συνδέεται με την αποδυνάμωση της μνήμης.

Λευκό ρύζι: Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως το λευκό ρύζι, το λευκό ψωμί και τα λευκά μακαρόνια, συμβάλλουν στην εκδήλωση του διαβήτη τύπου 2. Επίσης, ο διαβήτης τύπου 2 από τη μεριά του συνδέεται στενά με τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Junk food: Το πρόχειρο φαγητό επιδρά αρνητικά στην εγκεφαλική λειτουργία. Αυτό συμβαίνει, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε ανθυγιεινά κορεσμένα λιπαρά και αλάτι.

Γλυκά: Προωθούν τη συσσώρευση βλαβερών ουσιών στον εγκέφαλο. Παράλληλα, αυξάνουν τον κίνδυνο νοητικών διαταραχών, όπως είναι το Αλτσχάιμερ.

Φυτικά λάδια: Ορισμένα λάδια, όπως το κραμβέλαιο, το ηλιέλαιο και το σογιέλαιο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε Ω-6 λιπαρά οξέα. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα λιπαρά προωθούν τις φλεγμονές στον εγκέφαλο. Δηλαδή, συνδέονται, με την αποδυνάμωση της μνήμης και τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Τόνος: Τα μεγάλα ψάρια όπως ο τόνος είναι πλούσια σε υδράργυρο. Πρόκειται για ένα τοξικό μέταλλο για τον εγκέφαλο όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Έτσι, συνδέεται και με την εξασθένηση των νοητικών λειτουργιών.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News