Enimerotiko.gr
Υγεία

7 καθημερινές συνήθειες που νομίζαμε ότι είναι καλές αλλά αποδείχθηκε ότι κάνουμε λάθος

Κακές συνήθειες: Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνήθειες, οι οποίες δεν είναι πάντοτε καλές. Μάλιστα, πολλές φορές μπορεί να οδηγήσουν και σε αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα, καθώς κάνουν κακό στην υγεία μας. Η σχετική λίστα από αντίστοιχου είδους παραδείγματα:

Συμβουλές για την υγεία: Ακολουθούν επτά κακές συνήθειες για την υγεία

– Πολυβιταμίνες: Η κατανάλωση πολυβιταμινών και όλων των παρόμοιων βιολογικών πρόσθετων, δεν μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων ασθενειών. Δεν έχουν καμία επίδραση στη μνήμη ή την ικανότητα στην εργασία. Μια ομάδα επιστημόνων στις ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό μετά τη διεξαγωγή μιας σειράς κλινικών δοκιμών. Αυτό, έγινε, με τη συμμετοχή περισσότερων από 450.000 ανθρώπων. Τα αποτελέσματα άλλων τμημάτων της έρευνας δείχνουν ότι η λήψη πολυβιταμινών μπορεί να έχει πραγματικά αρνητικές συνέπειες για την υγεία σας.

– Αντιβακτηριακό Τζελ χωρίς οινόπνευμα για τα χέρια: Το αντιβακτηριακό τζελ για τα χέρια πραγματικά βοηθά να απαλλαγούμε από πολλά διαφορετικά είδη βακτηρίων και άλλων μικροβίων. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο στην περίπτωση εκείνων των τζελ που έχουν τουλάχιστον 60% αλκοόλη. Άλλα απολυμαντικά χεριών δεν αφαιρούν όλα τα είδη των μικροοργανισμών. Δεν έχουν καμία επίδραση στον Norovirus ή τα κρυπτοσπορίδια. Επιπλέον, κάθε επαφή που έχετε με φυτοφάρμακα ή ρύπανση δεν θα λυθεί με τη χρήση των υγρών καθαρισμού. Δηλαδή, υγρών, που περιέχουν οινόπνευμα. Σε αυτήν την περίπτωση, το μόνο που χρειάζεται είναι να πλύνετε τα χέρια σας.

Συμβουλές για την υγεία: Κι άλλες κακές συνήθειες για την υγεία

– Όξινο γλουταμινικό νάτριο: Η έρευνα δείχνει ότι δυσάρεστα συμπτώματα προκαλεί, το όξινο γλουταμινικό νάτριο, στον άνθρωπο. Αυτά μπορεί να είναι ναυτία και πονοκέφαλοι. Συμβαίνει μόνο όταν τρώτε κάτι με πάνω από 3 γραμμάρια της ουσίας αυτής στην πιο αγνή της μορφή. Αυτό είναι αρκετά απίθανο να συμβεί. Ταυτόχρονα, τα προϊόντα διατροφής στα οποία προστίθεται το γλουταμικό δεν είναι πολύ καλά για σας ακόμη και χωρίς αυτό.

– Δίαιτες αποτοξίνωσης: Οι Detox δίαιτες, οι οποίες σήμερα κερδίζουν δημοτικότητα με ταχύ ρυθμό, υπόσχονται να απελευθερώσουν το σώμα σας από τις τοξίνες. Αλλά οι ειδικοί ομόφωνα επισημαίνουν ότι ο οργανισμός μας δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά μόνο με αυτές. Αν το συκώτι και τα νεφρά σας δεν λειτουργούν σωστά, πρέπει να επισκεφθείτε ένα γιατρό και όχι μόνο να πίνετε περισσότερα smoothies ή κοκτέιλ.

Συμβουλές για την υγεία: Επιπλέον, κακές συνήθειες για την υγεία

– Βιολογικά προϊόντα: Σε πολλές χώρες, δεν υπάρχει καμία νομική απαίτηση για τα βιολογικά προϊόντα διατροφής για κάποια πιστοποίηση. Αυτός είναι ο λόγος που,αν δείτε τις λέξεις ‘οικολογικό’ ή ‘bio’,τις περισσότερες φορές πρόκειται απλώς για ένα τέχνασμα μάρκετινγκ παρά εγγύηση ότι το τρόφιμο έχει παραχθεί χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών. Έτσι, το γεγονός είναι, ότι δεν είναι καλύτερο από αυτό που παίρνετε από την αγορά.

– Φούρνος μικροκυμάτων: Χρησιμοποιώντας τα μικροκύματα για να ζεσταθεί το φαγητό σας μπορεί πραγματικά να καταστρέψει τις χρήσιμες ουσίες που περιέχει, αλλά το ίδιο μπορεί να συμβεί όταν ζεστάνετε το φαγητό χρησιμοποιώντας φούρνο ή την κουζίνα σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το γεγονός ότι λειτουργεί πιο γρήγορα μπορεί να κάνει έναν φούρνο μικροκυμάτων την προτιμώμενη επιλογή. Για παράδειγμα,το ζέσταμα στο φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να διατηρήσει καλύτερα ουσίες όπως η βιταμίνη C.

Συμβουλές για την υγεία: Η τελευταία κακιά συνήθεια για την υγεία

– Προϊόντα με λίγα λιπαρά: Όπως με τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες, το σώμα μας χρειάζεται το λίπος, και έτσι η εναλλαγή απλών προϊόντων διατροφής με χαμηλής σε λιπαρά ισοδύναμα τους δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να κόψουμε τις θερμίδες. Επιπλέον, σε πολλά προϊόντα η μείωση του λίπους αντισταθμίζεται από μια υψηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, κάτι που μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία σας.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News