Enimerotiko.gr
Υγεία

8 προβλήματα υγείας που προκαλεί ο ύπνος με βρεγμένα ή υγρά μαλλιά και δεν πρέπει να αγνοήσουμε

Το να έχει κανείς φρέσκα και καθαρά μαξιλάρια είναι σημαντικό προκειμένου να μπορούν να επιτελέσουν σωστά την καθημερινή τους λειτουργία. Τα μαξιλάρια είναι ένα κομμάτι οικιακού εξοπλισμού που χρειάζεται ιδιαίτερες συνθήκες φύλαξης και συντήρησης αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως παραμένουν σε υγιεινή κατάσταση.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν εστιάζουν καθόλου σε αυτή την αναγκαιότητα. Τα μαξιλάρια, ωστόσο, απορροφούν συνεχώς μόρια ιδρώτα και σκόνης. Με άλλα λόγια, είναι το τέλειο μέρος για να φωλιάσουν ακάρεα και μικρόβια, αποχαιρετώντας τα φρέσκα και καθαρά μαξιλάρια σας.

Εάν συνηθίζετε να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε! Σίγουρα, δεν θα ξυπνήστε με συνάχι, ή γρίπη, διότι αυτά προκαλούνται από ιούς κι όχι από υγρά μαλλιά, αλλά οι συνέπειες είναι άλλες. Οι πιο προφανείς συνέπειες αφορούν την υγεία των μαλλιών, ενώ κάποιες άλλες επηρεάζουν το δέρμα και το σώμα σας.

Αποτέλεσμα εικόνας για βρεγμενα μαλλια

Τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται από τα υγρά μαξιλάρια είναι τα 7 παρακάτω:

1. Πονοκέφαλοι

Υγρά μαλλιά, πονοκέφαλοι

Το να πάτε για ύπνο με υγρά μαλλιά μπορεί ν’ αυξήσει τον αριθμό δυνατών πονοκεφάλων καθώς η υγρασία προκαλεί ξαφνική αλλαγή στη θερμοκρασία του σώματος.

Αν τυλίξετε τα μαλλιά σας με πετσέτα τότε μπορεί να κάνετε το πρόβλημα ακόμη πιο έντονο καθώς η υγρασία παραμένει για περισσότερο διάστημα.

Αυτό επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος στο κρανίο και όταν αυξηθεί η ένταση, προκαλεί πόνο ο οποίος μπορεί να διακόψει τον ύπνο.

2. Σπάσιμο μαλλιών

Αν θέλετε να διατηρήσετε δυνατά και υγιή τα μαλλιά σας, θα πρέπει ν’ αποφεύγετε να τα λούζετε στο μπάνιο προτού κοιμηθείτε, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αυτό προκαλεί σοβαρή αποδυνάμωσή τους με την πάροδο του χρόνου και αυξάνει τις πιθανότητες να σπάσουν και να πέσουν.

3. Δερματικές μολύνσεις

Υγρά μαλλιά, δερματικές μολύνσεις

Τα υγρά μαλλιά κατά τη διάρκεια του ύπνου αυξάνουν τον κίνδυνο δερματικών μολύνσεων εξαιτίας μικροοργανισμών οι οποίοι βρίσκουν το κατάλληλο περιβάλλον για ν’ αναπαραχθούν.

Αντίθετα με το λούσιμο των μαλλιών την ημέρα, τη νύχτα δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για να στεγνώσουν. Η ζεστασιά του κρεβατιού δημιουργεί το τέλειο κλίμα για την ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τον ερεθισμό ακόμη και την εμφάνιση μυκητιάσεων στο κρανίο και τη γύρω περιοχή του δέρματος.

4. Φαγούρα και πρήξιμο

Οι μύκητες οι οποίοι αναπτύσσονται στο δέρμα εξαιτίας των υγρών μαλλιών μπορούν να προκαλέσουν άβολη φαγούρα και φλεγμονή, ακόμη και όταν έχουν στεγνώσει τα μαλλιά σας.

Αυτό μπορεί να γίνει επαναλαμβανόμενο πρόβλημα και πολλές φορές χρειάζεται αρκετές ημέρες έως ότου εξαφανιστεί αν δεν το φροντίσετε σωστά.

5. Αλλεργίες και κρυολογήματα προκύπτουν από τα υγρά μαλλιά

Υγρά μαλλιά, αλλεργίες και κρυολογήματα

Οι αλλαγές στη θερμοκρασία του σώματος οι οποίες συμβαίνουν όταν κοιμάστε με υγρά μαλλιά μπορούν ν’ αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να προκαλέσουν παθήσεις όπως αλλεργίες και κρυολογήματα.

Η υγρασία που παραμένει για αρκετές ώρες, η οποία προκαλεί την αποδυνάμωση των αμυντικών σας μηχανισμών, επιτρέπει σε κάποιους ιούς και κάποια βακτήρια να επιτεθούν.

6. Λιπαρά μαλλιά

Αν κοιμηθείτε αρκετές ώρες με υγρά μαλλιά, αυξάνεται η λιπαρότητα και έτσι προκαλείται μια κολλώδης υφή.

Αυτό εξαιτίας αλλαγών που συμβαίνουν στους σμηγματογόνους αδένες, όπου αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε ανισορροπία των επιπέδων pH του κρανίου.

Το αποτέλεσμα είναι να ξυπνάτε με μαλλιά τα οποία έχουν δυσάρεστη, μπλεγμένη και κατσιασμένη όψη.

7. Μυϊκός πόνος

Υγρά μαλλιά, μυϊκός πόνος

Παρότι αυτό μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες, δεν μπορεί να εξαιρέσετε τα υγρά μαλλιά ως αιτία.

Οι αλλαγές στη θερμοκρασία που παράγει το σώμα μπορεί να προκαλέσουν όχι μόνο προβλήματα στο κυκλοφορικό αλλά και αύξηση των μυϊκών σπασμών και της έντασης.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News