Enimerotiko.gr
Υγεία

9 συνήθειες αιωνόβιων ανθρώπων που τους έδωσαν την ευκαιρία να ζήσουν για πάνω από 100 χρόνια

Μπορεί να ακούγεται αδύνατο, αλλά η γήρανση μπορεί να καθυστερήσει. Οι γυναίκες αναμένεται να ζήσουν έως και τα 81 έτη κατά μέσο όρο και αυτό μπορεί να παραταθεί ακόμη και με την καταπολέμηση ασθενειών, όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις. Οι χρόνιες ασθένειες δεν είναι μόνο θανατηφόρες, αλλά επιταχύνουν επίσης τη διαδικασία της γήρανσης. Μπορείτε να ζήσετε περισσότερο εάν ασκείτε κάποιες καλές συνήθειες που μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε υγιείς. Μάθετε εννέα τρόπους για να επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής σας που μας έδωσαν άνθρωποι που κατάφεραν να φτάσουν και να ξεπεράσουν τα 100 χρόνια ζωής.

1. Μείνετε δραστήριοι

Η άσκηση είναι το κλειδί για την καλή υγεία. Μην κάθεστε στον καναπέ. Ασκηθείτε και κινηθείτε κάθε μέρα. Δεν χρειάζεται να είσαστε γυμναστής ή αθλητής για να απολαύσετε τα οφέλη. Απλές δραστηριότητες, όπως τζόκινγκ και περπάτημα, μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε περισσότερο.

2. Σταθείτε όρθιοι

Η δουλειά σας μπορεί να απαιτεί να παραμείνετε μπροστά στον υπολογιστή για οκτώ ώρες την ημέρα, αλλά θα πρέπει ακόμα να κάνετε διαλείμματα. Δεν συνιστάται να κάθεστε έξι ώρες ημερησίως, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόωρο θάνατο εξαιτίας οποιασδήποτε αιτίας. Μειώστε τον κίνδυνο έως και 40% μειώνοντας τον αριθμό των ωρών που μένετε καθισμένοι σε τρεις ώρες ή λιγότερο.

3. Πιείτε ένα ποτήρι κρασί την ημέρα.

Το αλκοόλ δεν είναι τόσο κακό, ειδικά όταν καταναλώνεται με μέτρο. Ένα ποτήρι κρασί λέγεται ότι μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

4. Κόψτε το κάπνισμα.

Ενώ μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι κρασί καθημερινά, το κάπνισμα είναι κάτι που θα πρέπει να αποφύγετε τελείως. Σταματήστε το πριν γίνετε 40 ετών για να ζήσετε περίπου 10 χρόνια περισσότερο από όσους το κόψουν αργότερα στη ζωή τους.

5. Φάτε καρύδια.

Η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τις πιθανότητές σας να πάθετε καρδιακές παθήσεις, ασθένειες των πνευμόνων, καρκίνο και διαβήτη. Μια μελέτη έχει αποδείξει ότι η τακτική κατανάλωση καρυδιών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 20%.

6. Φάτε σούσι

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι Γιαπωνέζες ζουν περισσότερο από τους άλλους ανθρώπους στον κόσμο; Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο τι τρώνε. Το σούσι είναι ένα αγαπημένο ιαπωνικό πιάτο, περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και μπορεί να μειώσει τους κινδύνους πρόωρου θανάτου.

7. Φάτε μαύρη σοκολάτα

Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών. Ακριβώς όπως και το κρασί, θα πρέπει να τρώτε μαύρη σοκολάτα με μέτρο – περίπου δύο μερίδες εβδομαδιαίως.

8. Πιείτε περισσότερο πράσινο τσάι

Αυτό το ρόφημα λέγεται ότι είναι ένα από τα πιο υγιεινά στον κόσμο. Αν και δεν καταπολεμά τον καρκίνο σε αντίθεση με ό, τι ισχυρίζονται πολλοί, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε μερικά κιλά για να είστε πιο υγιείς. Το πράσινο τσάι περιέχει epigallocatechin-3-gallate, το οποίο είναι ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να αφαιρέσει περίπου 1,5 κιλό μέσα σε 12 εβδομάδες.

9. Να είστε ευτυχισμένοι

Ξεχάστε το άγχος στην εργασία και ακόμη και στο σπίτι. Χαμογελάστε περισσότερο και να είστε πιο αισιόδοξοι. Αυτά είναι τα μυστικά των ανθρώπων που ζουν περισσότερο από τους άλλους που πάντα σκέφτονται αρνητικά.

Παρόλο που η γήρανση είναι μια περίπλοκη διαδικασία και είναι κομμάτι της ζωής, μπορείτε να προσθέσετε λίγα ακόμα χρόνια στην ηλικία σας μέσω των υγιεινών συνηθειών που αναφέρονται παραπάνω.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News