Η τροφή που αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο της καρδιάς - Enimerotiko.gr
21 Ιανουαρίου 2020
Enimerotiko.gr
Υγεία

Η τροφή που αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο της καρδιάς

Επικίνδυνες τροφές για την καρδιά: Υπάρχουν τροφές οι οποίες ανεξαρτήτου ποσότητας, υπονομεύουν την υγεία μας. Σύμφωνα με ερεύνητες, το κόκκινο κρέας είναι μια από τις τροφές αυτές.

Επικίνδυνες τροφές για την καρδιά: Πως σχετίζεται το κόκκινο κρεας με καρδιακά προβλήματα

Μία νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Υγείας Loma Linda, η οποία δημοσιεύθηκε στο Nutrients, καταλήγει στο συμπέρασμα πως, η κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος, ακόμα και σε μικρές ποσότητες, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες, ειδικά από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Saeed Mastour Alshahrani, η έρευνα συμπληρώνει ένα σημαντικό κενό που υπήρχε από προηγούμενες μελέτες. Κατάφερε να συγκρίνει την υψηλή με την χαμηλή πρόσληψη κόκκινου κρέατος.

Επικίνδυνες τροφές για την καρδιά: Τα ευρήματα της έρευνας

«Υπήρχε η απορία για την επίδραση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με την μη κατανάλωση κόκκινου κρέατος», δήλωσε ο Alshahrani. «Θέλαμε να διερευνήσουμε τη σχέση της χαμηλής πρόσληψης κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος στις καρδιαγγειακές παθήσεις και τη θνησιμότητα από καρκίνο συγκριτικά με τους ανθρώπους που δεν έτρωγαν καθόλου κρέας» εξηγούν οι ερευνητές.

Η έρευνα εξέτασε τους θανάτους περισσότερων από 7.900 ατόμων για μία περίοδο πέραν των 11 ετών. Η διατροφή τους αξιολογήθηκε από ερωτηματολόγια που συμπλήρωναν όσο ήταν εν ζωή. Σε αυτά κατέγραφαν τη συχνότητα που κατανάλωναν συγκεκριμένες τροφές. Από τα άτομα που κατανάλωναν κρέας, το 90% εξ αυτών έτρωγαν περίπου μόνο 60 γραμμάρια κόκκινου κρέατος ανά ημέρα.

Επικίνδυνες τροφές για την καρδιά: Συμπεράσματα

Σχεδόν 2.600 από τους καταγεγραμμένους θανάτους προκλήθηκαν από καρδιαγγειακές παθήσεις ενώ περισσότεροι από 1.800 θάνατοι οφείλονταν σε καρκίνο. Η συνολική πρόσληψη κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος συνδέθηκε από τους ερευνητές με σχετικά υψηλότερο κίνδυνο θανάτων από καρδιαγγειακές παθήσεις.

«Τα ευρήματά μας, δίνουν επιπλέον βαρύτητα στα στοιχεία τα οποία ήδη έδειχναν πως η κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος μπορεί να επιδράσει αρνητικά στην υγεία και τη μακροζωία», δήλωσε ο Δρ. Orlich.

Διαβάστε Επίσης:

Το πλωτό παλάτι που εμφανίστηκε στη Μύκονο και νοικίαζεται ένα εκατομμύριο ευρώ την εβδομάδα

Δασκάλα έδεσε πάνω της, μαθητή με κινητικά προβλήματα και χόρεψαν μαζί στη λήξη της χρονιάς

Δευτερεύων πνιγμός: Ποια τα συμπτώματα – Πως θα σώσετε το παιδί


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα