katakratisi-ygron-oi-pente-trofes-poy-prepei-na-apofeygete-80677
17:06

Κατακράτηση υγρών: Οι πέντε τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

17:06
Newsroom

Η κατακράτηση υγρών από νερό είναι κάτι το σύνηθες και το φυσιολογικό. Ιδιαιτέρως, όταν πρόκειται για άτομο του γυναικείου φύλλου. Μάλιστα, κάποιες γυναίκες εμφανίζονται με επιπλέον βάρος έως και 2 κιλά σε μόλις μία ημέρα.

Η κατακράτηση υγρών εμφανίζεται κυρίως στα πόδια, τους αστραγάλους, αλλά και τα χέρια. Επίσης, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε φούσκωμα της κοιλιακής χώρας. Αυτό μπορεί να οφείλεται στον έμμηνο κύκλο των γυναικών. Μπορεί να οφείλεται ακόμη και σε προβλήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία, στα φάρμακα, αλλά και σε τροφές.

Advertisement

Δείτε τα αίτια και την αντιμετώπιση για την κατακράτηση υγρών από το σώμα:

Αλάτι: Περιέχει συνήθως 40% νάτριο. Έτσι, το πλεόνασμα του υγρού στο σώμα, διατηρείται με την υπερκατανάλωσή του.

Advertisement

Επεξεργασμένες τροφές: Τα περισσότερα τρόφιμα έχουν υψηλές ποσότητες νατρίου και μπορούν να οδηγήσουν στην κατακράτηση υγρών. Γι’ αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση κονσερβών και κατεψυγμένων τροφίμων (σ.σ. για παράδειγμα λαχανικών), καρικευμάτων, κύβων ζωμών, σαλτσών σε σκόνη, αποξηραμένα μείγματα σούπας, φυστικοβούτυρου και μείγματα καρικευμάτων για ψήσιμο κρέατος.  Καλό θα ήταν η ανάγνωση οποιασδήποτε ετικέτας προϊόντος και η αποφυγή αυτών με υψηλή περιεκτικότητα νατρίου.

Advertisement

Τυρί και κρέας: Υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο φέρουν τα περισσότερα είδη κρέατος. Επίσης, το ίδιο συμβαίνει και με πολλούς τύπους τυριών. Στην κατακράτηση υγρών έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης το επεξεργασμένο τυρί, το τυρί cottage και ο μαλακό τυρί. Επίσης, μεγάλες ποσότητες νατρίου περιέχουν τα επεξεργασμένα κρέατα (σ.σ. για παράδειγμα το μπέικο, το ζαμπόν, τα λουκάνικα, καθώς και γενικά τα αλλαντικά).

Όξινο γλουταμινικό νάτριο: Ελέγξτε ετικέτες τροφών που αγοράζετε την περιεκτικότητα σε όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG). Αυτό δεν βρίσκεται μόνο στις κονσέρβες, αλλά και σε κατεψυγμένα και σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, το οποίο βελτιώνει τη γεύση. Γι’ αυτό το λόγο, καλό θα ήταν να αποφεύγετε τροφές που περιέχουν υδρολυμένη πρωτεΐνη. Αυτό, διότι αυτή η ουσία μπορεί να περιλαμβάνει και το MSG.

Διαβάστε Επίσης

Κομμωτήριο προσφέρει δωρεάν όλες τις υπηρεσίες του σε άπορες και άστεγες γυναίκες

Μέλι: Οι άγνωστες αλλά θαυματουργές χρήσεις του, που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή σου

Νέλλη Παππά: Η τσαχπίνα «Φιφίκα» του Μπακαλόγατου, παραμένει προσεγμένη στα 85 της χρόνια

Advertisement