Enimerotiko.gr
Υγεία

Νεογέννητο έχασε τη ζωή του, γιατί ο πατέρας της έκανε ένα λάθος που κάνουν πολλοί γονείς

Όταν οι γονείς περιμένουν ένα μωρό, τίποτα δεν μπορεί να περιγράψει τον ενθουσιασμό που νιώθουν. Έτσι ακριβώς ένιωθαν ο Jeff και η Natasa όταν ανακάλυψαν ότι περιμένουν ένα κοριτσάκι. Οι μελλοντικοί γονείς ήταν ενθουσιασμένοι.

Η σκέψη ότι τελικά, θα ξεκινήσουν τη δική τους οικογένεια και θα αρχίσουν να δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις μαζί ήταν ένα όνειρο που είχαν από πάντα. Ωστόσο, όταν η κόρη τους πέθανε απροσδόκητα τρεις εβδομάδες μετά τη γέννησή της, η ζωή τους και τα όνειρά τους κατέρρευσαν. Όλες αυτές οι ελπίδες να έχουν μια ευτυχισμένη οικογένεια γεμάτη αγάπη και γέλιο είχαν χαθεί.

Όταν οι γιατροί αποκάλυψαν γιατί η κόρη τους πέθανε, τα δάκρυά τους μετατράπηκαν σε θυμό γιατί ήταν κάτι που θα μπορούσαν ενδεχομένως να είχαν αποτρέψει.

Αφού είχε λίγο χρόνο για να αντιμετωπίσει τη θλίψη που βιώνει η οικογένειά του, ο Jeff ένιωσε έτοιμος να εκφράσει τις σκέψεις του. Αυτός είναι ο λόγος που μπήκε στο Facebook και κοινοποίησε τι συνέβη με τη μικρή τους πριγκίπισσα και γιατί κάθε γονέας πρέπει να το γνωρίζει. Ο Jeff εκμυστηρεύτηκε στην ανάρτησή του ότι σιωπά όλο αυτό το διάστημα για το θάνατο της Mallory.

Είπε ότι χρειάστηκε ένας μήνας για να γράψει τη δημοσίευση, αλλά θα αισθανόταν άσχημα εάν δεν το έκανε γιατί ο θάνατος της κόρης του θα μπορούσε να αποτρέψει άλλους ανθρώπους να βιώσουν τον πόνο που αισθάνονται στην καρδιά τους.

«Εάν έχετε νεογέννητο μωρό ή είστε κοντά σε ένα νεογέννητο , πλύνετε τα χέρια σας. Σχολαστικά.”

Προειδοποιεί τους γονείς ότι εάν άλλοι άνθρωποι θέλουν να κρατήσουν το μωρό τους, να βεβαιωθούν πάντα ότι έχουν πλύνει τα χέρια τους ή καλύτερα ακόμα, να τους κάνουν να τα ξαναπλύνουν. Αυτό συμβαίνει επειδή σύμφωνα με τον γιατρό της Mallory, ο HSV-1 είναι η αιτία του θανάτου της.

Ο HSV-1 είναι ο ιός που κρύβεται πίσω από τον επιχείλιο έρπη . Σύμφωνα με τον Jeff, αυτός ο ιός είναι εξαιρετικά κοινός και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι το 67% του ανθρώπινου πληθυσμού σε όλο τον κόσμο είναι μολυσμένο.

Και για να επιδεινωθούν τα πράγματα, πολλοί άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από αυτόν τον ιό δεν θα παρουσιάσουν ποτέ συμπτώματα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους και μάλλον δεν θα γνωρίζουν καν ότι τον έχουν.

Τα νεογνά είναι  πιο ευαίσθητα σε αυτόν τον ιό. Είναι πολύ πιθανό να αποβεί θανατηφόρος, όπως και στην περίπτωση της Mallory.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εύκολο να διαγνωστεί ο HSV-1, αλλά στην πραγματικότητα, αυτό δεν ισχύει. Για την Mallory, νομίζουν ότι ίσως κάποιος που είχε επιχείλιο έρπη τη φίλησε στο στόμα. Αλλά αυτό δεν συνέβη. Η Mallory δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με άτομο με επιχείλιο έρπη. Ο Jeff ορκίζεται για αυτό.

Στην ουσία, κόλλησε HSV-1 την πρώτη εβδομάδα της ζωής της και κανείς δεν τη φίλησε ποτέ στο στόμα. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον ιό HSV-1 να σκοτώσει αργά τον μικροσκοπικό της οργανισμό που υπέφερε για 2 ακόμη  εβδομάδες. Ο Jeff θυμάται ότι η Mallory δεν μπορούσε να κρατήσει τα χέρια της μακριά από το στόμα και τα μάτια της και ότι πιπίλιζε συνεχώς τις φωτογραφίες της, οπότε είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή είχε τον ιό στα χέρια της.

Ο Jeff μοιράστηκε ότι ο Mallory δεν είχε κανένα άλλο σύμπτωμα πέρα ​​από έναν υψηλό πυρετό την πρώτη εβδομάδα. Όταν εμφανίστηκαν οι φουσκάλες, ήταν πολύ αργά. Ο Jeff τονίζει σε όλους όσους είναι σε θέση να διαβάσουν την ανάρτησή του τη σημασία του πλυσίματος των χεριών, ειδικά όταν βρίσκονται κοντά σε νεογέννητα.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News