Enimerotiko.gr

Παυλάκης: «Για λίγα τουριστικά ευρώ κινδυνεύουμε από το οπλοπολυβόλο της Δέλτα. Μόνη λύση το Lockdown»

Tags:
Παυλάκης

Ο διάσημος γιατρός Γιώργος Παυλάκης μίλησε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στη σοβαρότητα της μετάλλαξης Δέλτα και στα lockdown. To 4ο κύμα απλώνεται χωρίς σοβαρή αντίσταση υποστήριξε ο κ.Παυλάκης

Τη θέση πως η μετάλλαξη Δέλτα έρχεται με οπλοπολυβόλο και εμείς κρατάμε νεροπίστολο διατύπωσε ο γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ, Γ. Παυλάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως η μόνη λύση απέναντι στον κορωνοϊό είναι το lockdown.

«Δυστυχώς, μαζί με όλες τις φωτιές σήμερα θα είναι και η μέρα που θα φτάσουμε το ορόσημο 13.000 διαπιστωμένους νεκρούς από κορωνοϊό» είπε ο κ.Παυλάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι έως τα τέλη του 2021 θα δούμε πολύ περισσότερους νεκρούς.

«Δυστυχώς το 4ο κύμα απλώνεται χωρίς σοβαρή αντίσταση λόγω της χαλάρωση το καλοκαίρι. Έχουμε 10-13 νεκρούς την ημέρα και δεν είναι καθόλου φυσιολογικό. Η μετάλλαξη Delta έρχεται με οπλοπολυβόλο και εμείς πάμε με νεροπίστολα αμέριμνοι στις διακοπές» υποστήριξε ο κ.Παυλάκης.

Παυλάκης: Μόνη λύση το lockdown

«Για λίγα τουριστικά ευρώ κινδυνεύουμε να έχουμε πολλούς ανθρώπους σε ΜΕΘ που κοστίζουν φοβερά ενώ κινδυνεύουμε μακροχρόνια να έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα χρόνιας νόσου στην κοινωνία μας. Αυτό θα έχει τεράστιο κόστος. Το κύμα Δ δεν αστειεύεται. Ο μονός τρόπος να αντιμετωπιστεί είναι lockdown. Δεν παλεύεται με τίποτα άλλο εκτός από το σταμάτημα της ανθρώπινης επαφής», είπε ο κ.Παυλάκης, τονίζοντας ότι την χαλάρωση του καλοκαιριού θα την πληρώσουμε το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Φοβάμαι τι θα γίνει από το φθινόπωρο

«Το CDC έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι έτσι όπως είναι η κατάσταση πάμε για ένα μεγάλο Δ κύμα ιδίως όποτε αρχίσουν οι άνθρωποι και επιστρέφουν από την χαλαρότητα του καλοκαιριού, αλλά όπως βλέπουμε και στα ελληνικά νησιά το κύμα είναι εδώ ακόμα και το καλοκαίρι…. Φοβάμαι να πω τι μπορεί να γίνει το φθινόπωρο με ανοιχτά τα σχολεία, τις δουλειές και τα ΜΜΜ. Χωρίς εμβολιασμούς, αποστάσεις και μάσκες σοβαρά φορεμένες, δυστυχώς δεν νομίζω ότι μπορεί να κρατηθούν ανοιχτά τα σχολεία και να πάνε καλά οι δουλειές. Αν κρατηθούν τα μέτρα τώρα και περιοριστεί ο κορωνοϊός το καλοκαίρι, η δουλειά για το χειμώνα θα είναι ευκολότερη» είπε ο κ.Παυλάκης.

"Απασφάλισε" η Καινούργιου για την πρώην συνεργάτιδά της: "Με βρίζει χυδαία. Την είχα βάλει και στο σπίτι μου"

Έκρηξη κρουσμάτων

Σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα μας ο κ.Παυλάκης είπε πως λόγω της χαλάρωσης των μέτρων που παρατηρείται το καλοκαίρι ο ίδιος εκτιμά πως τον 15Αύγουστο ή τις επόμενες βδομάδες του να γίνει παραπάνω έκρηξη κρουσμάτων.

«Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και σήμερα με 3.500 κρούσματα η θετικότητα του 3 και κάτι δείχνει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά κρούσματα που διαφεύγουν και στους τόπους διακοπών η κατάσταση έχει φτάσει στο κόκκινο ενώ χτες το CDC έβαλε την Ελλάδα στο ανώτατο σημείο κινδύνου και έδωσε συστάσεις να μην ταξιδεύουν οι Αμερικανοί προς την χώρα μας. Οπότε νομίζω δυστυχώς ότι το τουριστικό μας προϊόν κινδυνεύει και ότι η περίοδος από τον 15Αύγουστο και μετά θα είναι πολύ επικίνδυνη και πολλοί άνθρωποι θέλουν να κρούσουν όσες καμπάνες έχουν απομείνει» είπε ο γιατρός.

Εκρηκτική η κατάσταση μετά τον Δεκαπενταύγουστο

Ερωτηθείς αν χρειαστεί να κλείσουν κάποιες περιοχές ο ίδιος απάντησε πως έπρεπε να έχουν γίνει περιορισμοί στην αρχή του κύματος καθώς θα ήταν 100 φορές πιο εύκολο και αποδοτικό από το να γίνει στην κορύφωση του κύματος.
«Το κύμα έχει κάνει οροπέδιο στα 3.000 κρούσματα περίπου για πολύ καιρό και έχουν αρχίσει οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι. Στις επόμενες βδομάδες ιδίως μετά τον 15Αύγουστο η κατάσταση μπορεί να γίνει εκρηκτική πάλι στα νοσοκομεία γιατί θα μεταδοθεί η επιδημία από τους νέους στους γεροντότερους» υποστήριξε ο κ.Παυλάκης.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News