Enimerotiko.gr
Υγεία

Πιπέρι καγιέν: Τα καταπληκτικά οφέλη που έχει για την υγεία και ο τρόπος που προστατεύει την καρδιά μας

Υπάρχει ένα ισχυρό συστατικό που πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δυναμώσει και να προστατέψει την καρδιά μας.

Είναι μια ποικιλία πιπεριών τσίλι που ονομάζεται καγιέν. Μόλις ολοκληρώσουμε να απαριθμούμε τα πολλά οφέλη του, να είστε σίγουροι ότι θα τρέξετε στο κοντινότερο παντοπωλείο για να ψωνίσετε!

Το πιπέρι καγιέν είναι ένα ωφέλιμο συστατικό και αποτέλεσε το κεντρικό θέμα πολλών ερευνητικών μελετών σε όλο τον κόσμο. Οι γιατροί και οι παραδοσιακοί θεραπευτές έχουν εντυπωσιαστεί με τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Μερικοί γιατροί συνταγογραφούν ακόμη και αυτό το συστατικό για ασθενείς με υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής.

Παρόλο που υπάρχει έλλειψη στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του πιπεριού καγιέν όσοι το έχουν δοκιμάσει, λένε ότι ένα φλιτζάνι τσάι με πιπέρι καγιέν είναι το μόνο που χρειάζεστε για να συμβούν θαύματα στην υγεία.

Το πιπέρι καγιέν είναι σχετικά εύκολο να βρεθεί. Μπορείτε να επωφεληθείτε από τα οφέλη του βάζοντας σε ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν αραιωμένο σε ένα ψηλό ποτήρι νερό. Ή τοποθετήστε μερικές σταγόνες εκχύλισμα πιπεριού καγιέν κάτω από τη γλώσσα.

Η χορήγηση του πιπεριού καγιέν έχει αιμοστατική δράση η οποία με τη σειρά της σταματά την αιμορραγία. Επιπλέον, το πιπέρι καγιέν εξισορροπεί την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει τον καρδιακό ρυθμό.

Αυτή η φυσική θεραπεία είναι ισχυρή. Ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιείται το πιπέρι καγιέν από την Ινδία ή τη Νότια Αμερική. Το καγιέν από τις περιοχές που αναφέρθηκαν παραπάνω έχει ισχυρότερες ιδιότητες και περιέχει περισσότερη καψαϊκίνη.

Πώς να προετοιμάσετε το πιπέρι καγιέν για να δυναμώσετε την καρδιά σας

1. Βεβαιωθείτε ότι φοράτε γάντια ασφαλείας πριν την προετοιμασία αυτού του διαλύματος.

2. Πάρτε 1 έως 3 φρέσκες πιπεριές καγιέν και 50% από κάποιο αλκοολούχο ποτό όπως τσικουδιά, βότκα ή ουίσκι, που στη συνέχεια πρέπει να αναμειχθούν και να τοποθετηθούν σε γυάλινη φιάλη ενός λίτρου.

3. Γεμίστε το ένα τέταρτο της φιάλης με σκόνη καγιέν και ρίξτε αρκετό αλκοολούχο ποτό για να το καλύψετε.

4. Ανακατέψτε τις φρέσκες πιπεριές με αρκετό αλκοολούχο ποτό και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα έτσι ώστε να γεμίσει το 75% της φιάλης.

5. Γεμίστε τη φιάλη με αλκοολούχο ποτό και αφήστε το μείγμα να καθίσει σε σκοτεινό μέρος για τουλάχιστον δύο εβδομάδες με περιστασιακή ανάδευση μερικές φορές την ημέρα.

6. Αν ψάχνετε να δημιουργήσετε ένα ισχυρότερο μείγμα, αφήστε το διάλυμα να μείνει για τουλάχιστον τρεις μήνες προτού το φιλτράρετε.

7. Μην ξεχάσετε να το αποθηκεύσετε σε σκοτεινό μέρος ακόμη και μετά τη χρήση για να βεβαιωθείτε ότι δεν χαλάσει.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η χρήση του πιπεριού καγιέν έχει πολλά οφέλη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αντιμετώπιση άλλων καταστάσεων. Με τη συνεχή κατανάλωση, τα ανεπιθύμητα αέρια απελευθερώνονται αποτελεσματικά και βοηθούν στην περαιτέρω βελτίωση της πεπτικής λειτουργίας.

Επίσης, το μείγμα πιπεριού καγιέν βοηθά άτομα που πάσχουν από ημικρανία, αλλεργικές αντιδράσεις, πονόδοντο, γρίπη και αρθρίτιδα.

Το πιπέρι καγιέν είναι πραγματικά ένα από τα ισχυρότερα, πιο φυσικά φάρμακα που έχουμε στη διάθεσή μας. Κάνει θαύματα και δεν είναι μόνο καλό για την καρδιά, αλλά και για ολόκληρο το σώμα. Περιέχει τουλάχιστον 26 βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο, ψευδάργυρο, σελήνιο και μαγνήσιο, καθώς και υψηλές δόσεις βιταμινών Α και C.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News