syka-gia-tin-piesi-ti-dyskoiliotita-ton-diaviti-kai-alla-6-ofeli-toys-gia-ton-organismo-82702
21:33

Σύκα για την πίεση, τη δυσκοιλιότητα, τον διαβήτη και άλλα 6 οφέλη τους για τον οργανισμό

21:33
Newsroom

Το σύκο αποτελεί ένα φρούτο, με πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι ειδικοί προτείνουν στους ανθρώπους να συμπεριλάβουν στη διατροφή τους και την κατανάλωση των σύκων. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις, οι οποίες πρέπει να αποφευχθούν προς όφελος των καταναλωτών. Παρακάτω ακολουθούν μεταξύ άλλων και πληροφορίες για τα ευεργετικά αποτελέσματα των σύκων.

Αναλυτικά:

Σύκο: Γιατί κάνει καλό η κατανάλωσή του

1ο όφελος: Ρίχνει την αρτηριακή πίεση.

2ο όφελος: Εμποδίζει τη δυσκοιλιότητα.

3ο όφελος: Έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης ως προς τον έλεγχο του βάρους.

4ο όφελος: Προστατεύει τις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες από την έκθεσή τους στον καρκίνο του μαστού.

5ο όφελος: Προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις.

6ο όφελος: Παρουσιάζει αντιδιαβητική δράση.

7ο όφελος: Συμβάλλει στη διατήρηση της πυκνότητας των οστών.

8ο όφελος: Βελτιώνει τη σεξουαλική μας ζωή.

9ο όφελος: Ανακουφίζει από τον πονόλαιμο.

Advertisement

Σύκο: Τρόποι για να απολαύσετε αυτό το ξεχωριστό φρούτο

1ος τρόπος: Ανάμειξη αποξηραμένων σύκων, με μέλι και καρύδια.

2ος τρόπος: Τοποθέτηση στα σπιτικά κέικ και μάφιν στην αποξηραμένη τους μορφή. Επίσης, μπορεί ακόμη να συμπεριληφθεί στη βρώμη ή στα δημητριακά, που υπάρχουν στο πρωινό.

3ος τρόπος: Τοποθέτηση φρέσκων σύκων στη σαλάτα.

4ος τρόπος: Τοποθέτηση σύκων σε διάφορα επιδόρπια. Επίσης, μπορεί να προστεθεί και στη φρουτοσαλάτα.

5ος τρόπος: Δημιουργία μαρμελάδας σύκου, με ζάχαρη και χυμό λεμονιού. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία γλυκού του κουταλιού.

Advertisement

Σύκο: Πού συνιστούν προσοχή, οι επιστήμονες

Τα οφέλη που προσφέρει ένα σύκο είναι πάρα πολλά. Ωστόσο, κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να υπερβεί το απαιτούμενο όριο και να κάνει κατάχρηση ως προς την κατανάλωσή τους. Αυτό, διότι αν κάποιος καταναλώσει υπερβολική ποσότητα σύκων, μπορεί να έχει διάρροια. Γι’ αυτό το λόγο, οι ειδικοί προτείνουν την αποφυγή της κατανάλωσής τους από ασθενείς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στα νεφρά ή τη χοληδόχο κύστη.

Advertisement