Enimerotiko.gr
Υγεία

Της είπαν ότι είναι μια απλή κρεατοελιά στην πλάτη, αλλά έφυγε από τη ζωή από καρκίνο του δέρματος στα 26 της

Κρεατοελιά στην πλάτη: Πρόκειται για μία μητέρα δύο παιδιών, η οποία πέθανε από καρκίνο. Συγκεκριμένα, ο καρκίνος παρουσιάστηκε στο δέρμα, ενώ η γυναίκα «έφυγε» σε ηλικία 26 ετών. Ο ιατρός της είπε πως δεν ήταν κάτι ανησυχητικό, η ελιά που είχε στην πλάτη της. Η Zoe Panayi «έφυγε» πενήντα πέντε ημέρες μετά την είδηση πως η ελιά της ήταν κακοήθης. Ήταν αργά, καθώς η ασθένεια είχε εξαπλωθεί.

Η οικογένειά της λέει ότι ανησυχούσε για την κρεατοελιά αυτή εδώ και χρόνια, αλλά ο γιατρός την είχε καθησυχάσει δύο φορές να μην την απασχολεί. Η Zoe είχε χόμπι τον χορό και την ιππασία και είχε εργαστεί σε κέντρα αισθητικής πριν εργαστεί στη δουλειά των ονείρων της ως βοηθός ακτινολόγου στο νοσοκομείο St Mary’s στο Isle of Wight στην Αγγλία.

Κρεατοελιά στην πλάτη: Τι ανέφερε, η μητέρα της Zoe

Η μητέρα της αναφέρει ότι η Zoe είχε επισκεφθεί μια ιδιωτική κλινική για να αφαιρέσει την κρεατοελιά της, αφού ο γιατρός της πρότεινε την αφαίρεση για αισθητικούς λόγους και φέρεται να της είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί. Τώρα σκέφτεται να κάνει καταγγελίες εναντίον του ιατρού και της κλινικής. Με τη βοήθεια ενός από τους φίλους της Zoe, ξεκινά μια αναφορά που ζητά τον έλεγχο όλων των κρεατοελιών που έχουν αφαιρεθεί για λόγους αισθητικής σε ιδιωτικές κλινικές.

«Στο τέλος της ημέρας, θέλω απλώς οι άνθρωποι να είναι πιο ενημερωμένοι. Μην ανησυχείτε για τις κρεατοελιές και άλλες αλλοιώσεις του δέρματος. Ζητήστε μια δεύτερη γνώμη. Πρόκειται για τη ζωή σας. Θέλουμε όλοι οι γιατροί και τα ιατρικά κέντρα να το πάρουν πολύ πιο σοβαρά, ελέγχοντας σωστά τις κρεατοελιές και παραπέμποντας στα νοσοκομεία και όχι στις κλινικές ομορφιάς.

Ήταν οι πιο δύσκολες 55 μέρες της ζωής μας. Η Zoe δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ ότι υποφέρει, καθώς δεν ήθελε να προκαλέσει αναστάτωση στην οικογένειά της. Πάντα σκεφτόταν περισσότερο τους άλλους από τον εαυτό της. Κάναμε ό,τι έπρεπε, αναφέροντας την κρεατοελιά μόλις άλλαξε η εμφάνισή της».

Κρεατοελιά στην πλάτη: Ποια είναι τα συμπτώματα του καρκίνου στο δέρμα

Είναι σημαντικό, εάν παρατηρήσετε αλλαγή στο σχήμα ή το μέγεθος μιας κρεατοελιάς ή απλής ελιάς, να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η έγκαιρη ανίχνευση καρκίνου του δέρματος καθιστά πιο εύκολη τη θεραπεία. Τι πρέπει να προσέχω;
– Χρώμα: Εάν το χρώμα μιας κρεατοελιάς ή ελιάς έχει αλλάξει και υπάρχουν περισσότερες από μία σκιά στην περιοχή.
– Συμμετρία: Όταν οι δύο πλευρές δεν φαίνονται ίδιες.
– Μέγεθος: Εάν η περιοχή μεγαλώνει.
– Περίγραμμα: Εάν οι άκρες της περιοχής είναι ανώμαλες.

Άλλα σημεία που πρέπει να γνωρίζετε περιλαμβάνουν:
– Εάν η κρεατοελιά πονάει
– Εάν η κρεατοελιά αιμορραγεί
– Ένα νέο σημάδι που δεν υποχωρεί

Κρεατοελιά στην πλάτη: Ο καρκίνος της Zoe

Στις 3 Απριλίου, η Zoe πήγε να δουλέψει κανονικά το πρωί στο νοσοκομείο St Mary’s. Ένιωσε ότι ανεβάζει πυρετό και αμέσως επέστρεψε στο σπίτι της. «Πήγα τη Zoe πίσω στο νοσοκομείο περίπου στις 11.30 το βράδυ, καθώς ο πόνος στην πλάτη της ήταν τόσο άσχημος. Σκέφτηκαν αρχικά ότι μπορεί να έχει προσβληθεί από την Covid-19 καθώς είχε κάνει ακτινογραφία σε μερικούς ασθενείς με αυτό. Έκαναν υπέρηχο και την κράτησαν όλη νύχτα στο νοσοκομείο. Το επόμενο πρωί, υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και έπειτα μας ανακοίνωσαν τα άσχημα νέα, ότι το συκώτι της ήταν γεμάτο καρκίνο».

Η Zoe επέστρεψε στο νοσοκομείο στις 6 Απριλίου για να κάνει βιοψίες και τέσσερις ημέρες αργότερα της είπαν ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί στους λεμφαδένες, στο συκώτι, στο μυελό των οστών στη σπονδυλική στήλη, στη λεκάνη και στον σπλήνα. Την επόμενη εβδομάδα την είδε μια ογκολόγος και της είπε ότι ήταν μελάνωμα στο τέταρτο και τελευταίο στάδιο.

Η ανοσοθεραπεία ξεκίνησε την επόμενη εβδομάδα, αλλά αντέδρασε άσχημα σε αυτή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να αντιμετωπιστεί ο πόνος της. Με αφορμή την περίπτωση της Zoe οι γιατροί γι’ άλλη μία φορά συμβουλεύουν ότι «εάν παρατηρήσετε μια αλλαγή σε μια νέα ή υπάρχουσα κρεατοελιά, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας το συντομότερο δυνατό».

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News