adianoites-eikones-amp-8211-xylo-mesa-sti-voyli-voyleytis-erixe-mpoynia-se-voyleyti-prospathisan-na-ton-kratisoyn-252560
13:43

Αδιανόητες εικόνες – Ξύλο μέσα στη Βουλή: Βουλευτής έριξε μπουνιά σε βουλευτή, προσπάθησαν να τον κρατήσουν

13:43
Γιώτα Κορώνα

Πρωτόγνωρες εικόνες αναπτύχθηκαν στους διαδρόμους της Βουλής, ειδικότερα έξω από την Ολομέλεια, όταν ένας βουλευτής της Ελληνικής Λύσης βρέθηκε να δέχεται επίθεση από πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, που πλέον δραστηριοποιείται ανεξάρτητα.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, ήταν ο άτυχος που δέχθηκε μία μπουνιά από τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνο Φλώρο. Ο κ. Γραμμένος μεταφέρθηκε αμέσως για τις πρώτες βοήθειες στο Ιατρείο της Βουλής και, στη συνέχεια, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, καθώς ένιωσε ζαλάδα μετά το περιστατικό και τώρα υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Advertisement

Το επεισόδιο ξεκίνησε στην Ολομέλεια με τη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου. Αυτό οφείλοταν σε μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου, λόγω διαδικτυακών επιθέσεων που υποστηρίζει ότι δέχθηκε από τρολ που υποτίθεται ότι είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Στις φωτογραφίες φαίνεται η προσπάθεια συγκράτησης του βουλευτή Φλώρου από έναν συνάδελφό του, ωστόσο η προσπάθεια απέτυχε.

Advertisement

Ολομέλεια Ολομέλεια

Advertisement

Αμέσως μετά την έξοδό τους από την Ολομέλεια και κατά τη διάρκεια της καθόδου από τις σκάλες, ο βουλευτής Βασίλης Γραμμένος δέχτηκε μία μπουνιά από τον συνάδελφό του, βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί για να λάβει ιατρική φροντίδα.

Ο διάλογος που προηγήθηκε μεταξύ των δυο βουλευτών σοκάρει:

Κωνσταντίνος Φλώρος: Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.

Βασίλης Γραμμένος: Βούλωσε το εσύ σκουπίδι.

Κ. Φλώρος: Άντε

Β. Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@

Οι δύο τους βγήκαν έξω από την αίθουσα και τότε ο Κωνσταντίνος Φλώρος τον έπιασε από το λαιμό και τον έριξε κάτω.

Advertisement

Ολομέλεια Ολομέλεια

Πλήθος βουλευτών παρακολουθούσαν το επεισόδιο αποσβολωμένοι.

Ολομέλεια

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, αναφέρθηκε σε αυτήν την πράξη ως κτηνωδία και επεσήμανε ότι οι συνέπειες θα είναι σοβαρές. Ο συγκεκριμένος βουλευτής θα υποβληθεί σε διαδικασία άρσης της ασυλίας του και θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη.

Advertisement

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του κ. Τασούλα, ο βουλευτής θα αποχωρήσει από τη Βουλή υπό την φρούρηση της ασφάλειας και δεν θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις για ένα διάστημα 15 ημερών.

«Ο κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «όταν τον φτιάχναμε νομίζαμε ότι απευθυνόμασταν σε ανθρώπους με στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς».

Προφανώς, πρόσθεσε ο κ. Τασούλας, ο κ. Φλώρος θα παραπεμφθεί και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Απευθυνόμενος μάλιστα στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλο, ο οποίος είχε ανέλθει στο βήμα, ο κ. Τασούλας είπε: «Κύριε πρόεδρε, ζητώ συγγνώμη ως πρόεδρος της Βουλής γι’ αυτό το περιστατικό. Αισθάνομαι ότι αφορά κι εμένα. Έγινε πριν από λίγο εδώ, έξω από την ολομέλεια. Θα φροντίσουμε ώστε οι συνέπειες αυτής της πράξης να είναι όσο το δυνατόν πιο βαριές», τόνισε ο κ. Τασούλας.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος καταδίκασε την επίθεση, περιγράφοντάς την ως βάρβαρη πράξη. Ειδικότερα, ανέφερε πως θεωρεί αδιανόητο: «μειράκια του βίου της πολιτικής, να συμπεριφέρονται με βία ως προβατόσχημοι λύκοι. Δικαιολογίες μπορεί να βρει ο καθένας όσες θέλει […] Ξέρετε ποια η διαφορά του ανθρώπου από τα υπόλοιπα ζώα; Τα ζώα αν τα πειράξεις μπορεί να αντιδράσουν. Ο άνθρωπος όμως διαφέρει στο μυαλό, την κρίση και τη λογική, που κάποιοι δεν διαθέτουν εδώ μέσα, δυστυχώς».

Ο βουλευτής κρατείται με εντολή Τασούλα:

Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος συλλήφθηκε από τη φρουρά της Βουλής και θα οδηγηθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου στη ΓΑΔΑ (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής). Κατά την κρίση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, ο κ. Φλώρος παραβίασε το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο θεωρεί παράβαση – κακούργημα τη βίαιη συμπεριφορά κατά βουλευτή κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικά όσον αφορά τις ύβρεις που ακούστηκαν καθώς και το σύνολο του περιστατικού, θα κληθούν να παράσχουν μαρτυρίες τόσο οι παρόντες αστυνομικοί όσο και οι βουλευτές.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης:

Από την πλευρά της, η Ελληνική Λύση δηλώνει ότι οι αναφερόμενοι διάλογοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης αναφέρει: «Εδώ και αρκετή ώρα, διακινείται σε όλα τα sites ένας ευφάνταστος δήθεν διάλογος, μεταξύ του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου και του Βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου. Τον εν λόγω διάλογο έδωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος -για κακούργημα πλέον- αλλά και κάποιοι “καλοθελητές”, που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελληνική Λύση, επινοώντας τον, ως γραμμή υπεράσπισης. Καλούμε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης να απέχουν από την αναπαραγωγή του, σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη».