Αλέξης Χαρίτσης: "Είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο" - Enimerotiko.gr
17 Φεβρουαρίου 2020
Enimerotiko.gr
Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης: “Είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο”

Αλέξης Χαρίτσης διπλές εκλογές

Ο Αλέξης Χαρίτσης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm και διαβεβαίωσε πως το υπουργείο εσωτερικών είναι πανέτοιμο ακόμη και για διπλές εκλογές τον Μάιο

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στις εκλογές και χαρακτήρισε αστειότητες τις «ανησυχίες» που εκφράστηκαν από την αντιπολίτευση, για δήθεν αλλαγή της εταιρείας που συνεργάζεται εδώ και χρόνια με το υπουργείο στη συλλογή, τη μετάδοση και την επεξεργασία των εκλογικών αποτελεσμάτων και κάλεσε όλους να επιδείξουν μεγαλύτερη θεσμική σοβαρότητα. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η παραπληροφόρηση και η αναπαραγωγή fake news δεν βοηθάει, ειδικά σε αυτήν τη φάση, να διατηρηθεί ένα ομαλό πολιτικό κλίμα».

Τι δήλωσε για την απόδοση ιθαγένειας

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας, με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αθρόες ελληνοποιήσεις, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε: «Η προσπάθεια που κάνουμε έχει στόχο τη δημιουργία ενός αντικειμενικού, διάφανου συστήματος για την απόδοση ιθαγένειας σε εκείνες τις κατηγορίες συμπολιτών μας, που, βάσει του Συντάγματος και του νόμου, το δικαιούνται και όχι φυσικά τις αθρόες «ελληνοποιήσεις», όπως ισχυρίζονται κάποιοι».

Τι δήλωσε για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, ο κ. Χαρίτσης δήλωσε: «μεγαλύτερη υπευθυνότητα από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε σχέση με αυτό το ακανθώδες ζήτημα, από τη στιγμή, μάλιστα, που αυτή η κυβέρνηση είναι η πρώτη που έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει το θέμα, μετά το 2001, οπότε και δόθηκε συνταγματικά η δυνατότητα για κάτι τέτοιο».

Κλείνοντας, επιτέθηκε στη ΝΔ και δήλωσε, ότι με διαρροές στον Τύπο και ανακοινώσεις, επιχείρησε να προεξοφλήσει το περιεχόμενο της νομοθετικής πρότασης του υπουργείου, την ώρα που οι εργασίες της διακομματικής επιτροπής με τη συμμετοχή επιστημόνων εγνωσμένου κύρους βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε να εκπονηθεί το πόρισμα, το οποίο θα αποτελέσει και τη βάση της νομοθετικής ρύθμισης.

Ερωτηθείς αν υπάρχει τεχνικά η δυνατότητα για τριπλές εκλογές είπε “Δεν λέμε ότι είναι κάτι εύκολο, σε καμία περίπτωση. Η προσπάθεια που έχουν κάνει τα στελέχη και η συνεργασία με την εταιρεία που εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία και οι προσομοιώσεις που έχουμε τρέξει ήδη, δείχνουν ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά”.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα