Advertisement
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alco: Διψήφιο προβάδισμα στη ΝΔ – Ποιοι υπουργοί κερδίζουν τις εντυπώσεις των πολιτών

09:09
Νίκη Μουλά

Δημοσκόπηση Alco πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του OPEN, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων, το διάστημα 15 – 19 Ιουνίου, σύμφωνα με την οποία διψήφιο είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΚΙΝΑΛ 6,8%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4%,η ΜέΡΑ25 3,3%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 14,6%.

Advertisement

 

Advertisement

Advertisement

 

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης στη δημοσκόπηση Alco

 

Στο ερώτημα για το ποιον εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό, το 39% των πολιτών απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 35% απαντούν «κανένας» και το 22% τον Αλέξη Τσίπρα.

Advertisement

 

 

Σχετικά με το έργο των υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν επικρατέστερο τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ακολουθεί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Advertisement

 

 

Όσον αφορά την πανδημία, στο ερώτημα αν εκτιμούν πως πρέπει να καταργηθούν οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους, το 46% απάντησε ΝΑΙ και το 41% απάντησε ΟΧΙ, ενώ για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, το 57% εκτιμά πως πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά ενώ το 32% διαφωνεί.

 

 

Η εγκληματικότητα και το εργασιακό φαίνεται πως είναι τα αγκάθια στην κυβέρνηση, με το 48% των πολιτών να δηλώνουν πως αισθάνονται λιγότερο ασφαλείς στην καθημερινότητα τους σε σύγκριση με πριν από τρία χρόνια.

 

Τέλος, το 55% πιστεύει πως η δυνατότητα διευθέτησης του ωραρίου εργασίας με τον εργοδότη, θα λειτουργήσει αρνητικά για τους εργαζόμενους.

 

TAGS:
Advertisement