e-achtsiogloy-gia-proslipseis-sti-voyli-tipota-paratypo-kai-mempto-96332
09:54

Ε. Αχτσιόγλου για προσλήψεις στη Βουλή: «Τίποτα παράτυπο και μεμπτό»

09:54
Newsroom

Ε. Αχτσιόγλου: Σε Ελληνική Ραδιοφωνική Τηλεόραση και πιο συγκεκριμένα στο κανάλι της ΕΡΤ1, φιλοξενήθηκε η Έφη Αχτσιόγλου. Η υπουργός Εργασίας μίλησε για τις εθνικές εκλογές. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο δίλημμα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες. Επίσης, απάντησε και σε σχετική ερώτηση για τις προσλήψεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αναλυτικά:

Για τις εθνικές εκλογές, η Έφη Αχτσιόγλου, τόνισε:

«Οι εθνικές εκλογές έχουν ένα σαφές διακύβευμα και δίλημμα. Αυτό έχει να κάνει με το ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο την επόμενη ημέρα. Αν θα έχουμε, δηλαδή, μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δηλαδή, να έχει ένα μείγμα πολιτικής, το οποίο αφορά τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Επίσης, την αύξηση των μισθών, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, αλλά και στοχευμένες μειώσεις της φορολογίας. Αυτά, ώστε να έχουμε ένα πιο δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα ή αν θα γυρίσουμε σε μία κατάσταση, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί από τη ΝΔ».

Advertisement

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Σχετικά με το δίλημμα των πολιτών, η υπουργός εργασίας, ανέφερε:

«Να προχωρήσουμε μπροστά. Έχοντας κατακτήσει πια το οριστικό τέλος των μνημονίων και την πολιτική και οικονομική ελευθερία μας. Ή αν θα γυρίσουμε σε μία κατάσταση, όπως αυτή που είχε διαμορφωθεί από τη Ν.Δ. Εκείνη είχε οδηγήσει τη χώρα στο να χάσει το ένα τέταρτο του εθνικού της προϊόντος. Είχε μπει σε έναν φαύλο κύκλο μνημονίων, είχε οδηγήσει την ανεργία στο 28%. Εκτιμώ ότι ο ελληνικός λαός δεν θα κάνει μία επιλογή η οποία θα του ακυρώσει τις δικές του κατακτήσεις».

Αναφορικά με το θέμα των προσλήψεων στη Βουλή, η Έφη Αχτσιόγλου, επεσήμανε:

«Οι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι στη Βουλή δεν μπορούσαν, μέχρι το 2018, να κάνουν χρήση του νόμου περί κινητικότητας, όπως όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι. Η ίδια η ΝΔ το καλοκαίρι του 2018 πρότεινε ότι θα πρέπει να γίνει αλλαγή του κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να μπορούν και αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι να κάνουν χρήση του νόμου περί κινητικότητας. Με διακομματική συναίνεση, τον Φεβρουάριο του 2019, αποφασίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής ότι θα πρέπει οι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι στη Βουλή να κάνουν χρήση του νόμου περί κινητικότητας και να μπορούν να γίνονται μετατάξεις, για να καλυφθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες της Βουλής, χωρίς νέες προσλήψεις και νέους διορισμούς. Τίποτα το παράτυπο και τίποτα το μεμπτό δεν υπήρξε σε αυτήν τη διαδικασία. Αυτό το ζήτημα χρησιμοποιήθηκε και από τα Μέσα που πρόσκεινται στην αξιωματική αντιπολίτευση και από την ίδια την αξιωματική αντιπολίτευση με τέτοιον τρόπο, ώστε να δημιουργηθεί ένας καπνός περί εξυπηρετήσεων και ρουσφετολογικών προσλήψεων από τον ΣΥΡΙΖΑ την προεκλογική περίοδο, ενώ δεν πρόκειται ούτε για διορισμούς ούτε για προσλήψεις. Για το λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός, προκειμένου να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία, ζήτησε να παγώσει αυτό το ζήτημα, για να μην τροφοδοτείται περισσότερο αυτή η συζήτηση».

Advertisement

Advertisement