fofis-gennimata-gia-ti-pagkosmia-imera-kata-tis-loatkifovias-83882
16:48

Φώφης Γεννηματά για τη Παγκόσμια Ημέρα κατά της ΛΟΑΤΚΙφοβίας

16:48
Newsroom

Φώφη Γεννηματά: Με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ΛΟΑΤΚΙφοβίας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δηλώνει κατηγορηματικά πως «για το Κίνημα Αλλαγής δεν υπάρχει καμία ανοχή σε οποιαδήποτε διάκριση».

Advertisement

Η ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook  η Φώφη Γεννηματά για την ΛΟΑΤΚΙφοβία

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρει, ότι «η Παγκόσμια Ημέρα κατά της ΛΟΑΤΚΙφοβίας (IDAHOBIT) οφείλει να μας υπενθυμίζει τις διακρίσεις που υφίστανται τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, αν και βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με το παρελθόν, χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη για να απαλλαγούμε από την ομοφοβία και την τρανσφοβία».

Υπογραμμίζει ότι το Κίνημα Αλλαγής συμπορεύεται με τους ΛΟΑΤΚΙ+ συμπολίτες μας και δηλώνουμε το «παρών» στην προσπάθεια εξάλειψης πολιτικά, θεσμικά και κοινωνικά των διακρίσεων εις βάρος ανθρώπων στη βάση του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, της ταυτότητας και των χαρακτηριστικών φύλου τους.

Advertisement

Όπως γράφει το in.gr σημερινή είναι ακόμη μία «Διεθνής Ημέρα», από τις διεθνείς Ημέρες που δημιουργήθηκαν αφενός από τις διεκδικήσεις και αφετέρου από τις ενοχές: Είναι η μέρα ενάντια στην ομοφοβία, την τρανσφοβία, την αμφιφοβία, την ιντερφοβία. Αλλά για να μην πιαστούμε από τους ορισμούς, ας πούμε ότι σήμερα είναι μία ημέρα ενάντια στον φόβο και το μίσος που καλλιεργείται πάνω σε ξένα σώματα και ζωές.

Advertisement

Φώφη Γεννηματά για ΛΟΑΤΚΙφοβία. Γκέι πράιντ Σύνταγμα

Βέβαια, στη ζωή έξω από τις συνταγματικές διατάξεις, και τη στήριξη των πολιτικών αρχηγών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αναρτήσεις όπως αυτή που έκανε η κυρία Φώφη Γεννηματά, η χώρα μας όπως και δεκάδες άλλες «πάσχει» από φοβία, τη φοβία που περιγράφουν οι ορισμοί. Η αστυνομική αυθαιρεσία απέναντι στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα καταγράφεται μέσα από ανεκδιήγητα περιστατικά: Ξύλο, τραμπουκισμό, ακόμα και συλλήψεις ομοφυλόφιλων ατόμων.

Στη χώρα μας, τα τρανς άτομα σπανίως εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα με ένσημα και κοινωνική ασφάλιση, στο δε δημόσιο δεν υπάρχει κανένα τρανς άτομο. Δεν υπάρχουν τρανς εφοριακοί, ας πούμε. Δεν υπάρχουν τρανς δάσκαλοι.

Advertisement