Enimerotiko.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν θα πληρώσει ο λαός τα σπασμένα του ΣΥΡΙΖΑ»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για το συγκεκριμένο κλάδο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έμεινε μόνο σε αυτά, αλλά μίλησε και για άλλα θέματα, τα οποία έχουν να κάνουν με τομείς που αφορούν και ενδιαφέρουν την Ελλάδα και την οικονομία της.

Ακολουθεί αναλυτικά η ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ:

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν θα πληρώσει ο λαός τα σπασμένα του ΣΥΡΙΖΑ»

Η ψήφος εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση θα δώσει, ελευθερία για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων, τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ. Αναλυτικότερα: «Tην τεράστια ολιγωρία σε υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων για να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα του κράτους. Γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση αυτή η παρέμβαση. Η αποδοχή της εκλογικής νίκης της ΝΔ από αγορές ήταν εξαιρετικά θετική. Η ψήφος εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση θα μας δώσει μεγαλύτερη ελευθερία για να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους. Δεν πρόκειται ο ελληνικός λαός να πληρώσει τα σπασμένα της απερχόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση μέτρα που ψηφίζονται τώρα να επανέλθουν από την πίσω πόρτα. Η Βουλή μένει ανοιχτή για να γίνεται ένα όργιο τακτοποιήσεων και προεκλογικών ρουσφετιών».

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν θα δεχθούμε παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας»

Σχετικά με το σχέδιό του για την οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε: «Η πολιτική αλλαγή θα είναι μία μεγάλη ανάσα, οι εκλογές θα είναι ωφέλιμες για την οικονομία. Θα ενθαρρύνω τέτοιες πρωτοβουλίες. Ήμουν, είμαι και θα είμαι υπέρμαχος των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Η σύμβαση μεταξύ εργαζομένων και επιχειρηματιών στον κλάδο του τουρισμού είναι υπόδειγμα, καλύπτει τα συμφέροντα των εργαζομένων σε πολύ καλύτερο βαθμό. Δεν πρόκειται να δεχθούμε παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας αλλά θα απαιτήσουμε η επιτυχία της επιχείρησης να μοιράζεται δίκαια στους εργαζομένους με κίνητρα που θα δίνουμε. Θα στηρίξουμε τον κοσμο της εργασίας. Θέλουμε να πετύχουμε μείωση μη μισθολογικού κόστους μέσα από τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού μειώνοντας τις εισφορές στην κύρια σύνταξη από το 20% στο 15% εντός 4ετίας. Πιστεύω πως ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να αυξάνεται σε διπλάσιο ποσοστό από την αύξηση του ΑΕΠ».

Κ. Μητσοτάκης: «Ολόκληρη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση»

Σχετικά με τους νέους περιφερειάρχες, ο πρόεδρός της ΝΔ, δήλωσε: «Αναγνωρίζω στον ελληνικό τουρισμό το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε και σε εποχές που οι ανταγωνιστές μας θα μπουν στο παιχνίδι πιο δυναμικά. Υπάρχουν βασικές ελλείψεις που αφορούν την κανονιστική παρέμβαση της πολιτείας. Δεν είδα κάποια συνεκτική πολιτική για τον τουρισμό και την προσέλκυση επενδύσεων. Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση πρέπει να γίνει ολόκληρη και όχι λειψή όπως έγινε. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών βελτιώνει τη φορολογική συμμόρφωση. Τελικός στόχος είναι να υπάρχουν δύο συντελεστές ΦΠΑ 22% και 11%, και συνολικά το τουριστικό πακέτο να είναι στο 11%, μείωση φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 10% και μείωση φόρου στα μερίσματα στο 5%».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Πατούλης, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κ. Μητσοτάκης: «Κίνητρα ενεργειακής αναβάθμισης για τα ξενοδοχεία»

Για την προστασία του περιβάλλοντος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε: «Θα δώσω κίνητρα στα ξενοδοχεία για ενεργειακή αναβάθμιση στην ενεργειακή αποδοτικότητα. Θέλουμε να βρούμε τρόπους συνεργασίας με τον κλάδο του τουρισμού, ώστε να ενθαρρύνουμε επενδύσεις χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στη βιώσιμη ανάπτυξη».

Κ. Μητσοτάκης: «Το Πολυτεχνείο δεν θα είναι άντρο μπαχαλάκηδων»

Σχετικά με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, ο πρόεδρος της ΝΔ, ανέφερε: «Χρειάζονται νέα έργα, όπως το νέο μουσείο, κίνητρα για επιχειρήσεις που θα πάνε σε υποβαθμισμένες περιοχές. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία συνοικία που θα είναι υπεράνω του νόμου. Δεν μπορώ να ανεχτώ ότι το εμβληματικό κτίριο του Πολυτεχνείου είναι άντρο μπαχαλάκηδων και εμπόρων ναρκωτικών. Για αυτό το άσυλο θα καταργηθεί».

Κ. Μητσοτάκης: «Όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ η μετατροπή του Ελληνικού σε τεράστιο λαχανόκηπο»

Για την επένδυση στο Ελληνικό, ο Κ. Μητσοτάκης, τόνισε: «Λείπουν δύο υπουργικές αποφάσεις ρυθμιστικού χαρακτήρα και ο διαγωνισμός για το καζίνο. Μπορούν να υπογραφούν μέσα σε δύο εβδομάδες. Το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να μετατρέψει το Ελληνικό σε ένα τεράστιο λαχανόκηπο. Αυτές οι ιδεοληψίες έβαλαν εμπόδια» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News