Enimerotiko.gr
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αύξηση στα 730 ευρώ του κατώτερου μισθού – Να αναστηθεί η μεσαία τάξη»

Βρισκόμαστε τρεις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των Εθνικών εκλογών του 2019. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ομιλία στο Θησείο, στέλνοντας μήνυμα αλλαγής, ελπίδας και αισιοδοξίας στην Ελληνική κοινωνία. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στοχεύει σε νίκη και μάλιστα σε αυτό έχει σύμμαχο και τις διάφορες δημοσκοπήσεις, οι οποίες τον φέρνουν μέχρι στιγμής μόνο πρώτο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε πληθώρα θεμάτων.

Ακολουθούν αποσπασματικά οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Για το ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε:

«Την Κυριακή ψηφίζουμε, την Δευτέρα γυρίζουμε σελίδα. Ψηφίζουμε και ελπίζουμε. Ήρθαν στην εξουσία με ψέματα. Κυβέρνησαν με αλαζονεία και πρωτοφανή ανικανότητα. Και φεύγουν χωρίς καν να έχουν καταλάβει γιατί τους έδειξε το δρόμο της εξόδου ο ελληνικός λαός. Οι πράξεις τους έδειξαν ότι αποτελούν κακέκτυπο των χειρότερων στιγμών της Μεταπολίτευσης. Και τα λόγια τους ηχούν σαν αντίλαλος ενός παρελθόντος που όλοι θέλουμε να αφήσουμε πίσω».

Σχετικά με τις συντάξεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε:

«Θέλω προπαντός δουλειές, όσο περισσότερες νέες δουλειές γίνεται. Στο τέλος του 2023 οι άνεργοι θα έχουν μειωθεί από τις 850.000 που είναι σήμερα στις 560.000», τόνισε επαναλαμβάνοντας πως το πρόγραμμά της ΝΔ στοχεύει στη μαζική προσέλκυση επενδύσεων ενώ εξήγησε ότι «με επενδύσεις και ανάπτυξη 4% το χρόνο θα πετύχουμε το στόχο μας».

Για την ανάπτυξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε:

«Και για να διασφαλισθούν όλα αυτά θέλουμε ισχυρή ανάπτυξη. Γι’ αυτό μειώνουμε το φόρο επιχειρήσεων από 28% σε 20% και το φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%. Και ο ΦΠΑ υποχωρεί, με στόχο δύο βασικούς συντελεστές: 11% και 22%, αντί για 13% και 24%. Ενώ διατηρείται κι ο ελάχιστος συντελεστής του 6%».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το πανεπιστημιακό άσυλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επεσήμανε:

«Το πανεπιστημιακό άσυλο καταργείται μέσα στον πρώτο μήνα της νέας διακυβέρνησης. Δεν θα είναι εύκολο και θα απαιτηθεί συνεργασία πολλών για αυτό. Όμως, είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε».

Για τον Ποινικό Κώδικα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε:

«Δίνουν τη δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης σε δολοφόνους που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, περιλαμβανομένων και των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη».

Για τα κέντρα υποδοχής προσφύγων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρότεινε:

«Θα διασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες στα κέντρα υποδοχής και θα εφαρμόσουμε νέα διαδικασία χορήγησης ασύλου. Πολύ πιο γρήγορη και απλή. Και σε όποιον δεν χορηγείται άσυλο, γιατί η αίτηση του απορρίπτεται, επιστρέφει στην Τουρκία, βάση της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας».

Σχετικά με το μήνυμα που απέστειλε προς τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε:

«Δεν είναι τυχαίο ότι και η Εκκλησία καταδίκασε εκείνους που για λίγες ψήφους έφτασαν στο σημείο να εμπορεύονται ακόμη και τον Χριστό και την πατρίδα. Σας καλώ να κλείσουμε οριστικά την πόρτα στους λαϊκιστές, τους λαοπλάνους και τους αδίστακτους εμπόρους του μίσους και της βίας. Οι Έλληνες υπέφεραν και κουράστηκαν πολύ. Δεν αντέχουν νέα πειράματα. Ούτε νέες περιπέτειες από ασταθείς ισορροπίες και κομματικά παζάρια».

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News