Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κυρώσεις κατά της Τουρκίας» - Enimerotiko.gr
Enimerotiko.gr
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κυρώσεις κατά της Τουρκίας»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε δηλώσεις αναφορικά με τα όσα έχει πραγματοποιήσει η Τουρκία. Επίσης, μίλησε και για την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ. Το ΚΥΣΕΑ πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά:

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία περιφρονεί το Διενές Δίκαιο»

Για τη στάση της Τουρκίας απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε: «Εδώ και μήνες η Τουρκία, δείχνει απόλυτη περιφρόνηση στο Διεθνές Δίκαιο».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Παραβιάζει τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Σχετικά με τους λόγους που η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε: «Παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κυρώσεις κατά της Τουρκίας»

Αναφορικά με την περίπτωση, που η Τουρκία συνεχίσει να έχει την ίδια στάση απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επεσήμανε: «Εφόσον υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση τέτοιων ενεργειών, είναι απολύτως επιβεβλημένο, Ελλάδα και Κύπρος, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα»

Για τη στάση που πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είπε: «Είναι αναγκαίο, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα. Όμως, σε καμία περίπτωση, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της».

«Δεν ωφελεί την εθνική γραμμή η σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Αγίου Πνεύματος»

Σχετικά με τις κινήσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε: «Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή. Αυτά πρέπει όλοι να τα τηρήσουμε».


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα