Enimerotiko.gr
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική σταθερότητα, θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές»

Με τον Πρόεδρο της Forbes Media, Steve Forbes συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Αρχαία Σοφία, Σύγχρονη Πυξίδα».

Σε ερώτηση για την ανάμειξη του Έλληνα πρωθυπουργού με την πολιτική ενώ είχε προηγηθεί μια επιτυχημένη καριέρα στον επιχειρηματικό κόσμο, ο ίδιος είπε:

«Όπως γνωρίζετε, προέρχομαι από πολιτική οικογένεια. Οπότε το πραγματικό ερώτημα θα ήταν μάλλον γιατί ξεκίνησα με το επιχειρείν και όχι με την πολιτική. Ωστόσο, εργάστηκα για περισσότερο από μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα. Πάντα ενδιαφερόμουν για τα κοινά, αλλά πιστεύω ότι είναι απολύτως απαραίτητο για όποιον σκέφτεται σήμερα να σταδιοδρομήσει στη δημόσια ζωή να έχει ένα στέρεο επαγγελματικό υπόβαθρο προτού ακολουθήσει πολιτική καριέρα», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας πως έμαθε πολλά στις επιχειρήσεις και έχει επίγνωση των πραγματικών προβλημάτων της οικονομίας.

«Προσφέραμε στην Ελλάδα έναν ξεκάθαρο εναλλακτικό δρόμο»

Απαντώντας στο ερώτημα πώς πέτυχε ένα τόσο καλό αποτέλεσμα στις εκλογές του 2019, ανέφερε πως συνέβη γιατί «προσφέραμε στην Ελλάδα έναν ξεκάθαρο εναλλακτικό δρόμο».

«Μετά από μια δεκαετία κρίσης και τέσσερα χρόνια λαϊκισμού της Αριστεράς, δεσμευτήκαμε έναντι του ελληνικού λαού ότι θα μειώσουμε τους φόρους, θα βελτιώσουμε το διαθέσιμο εισόδημά του, θα προσελκύσουμε επενδύσεις, θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, θα αναβαθμίσουμε τη θέση της χώρας στην Ευρώπη και θα ενισχύσουμε τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας. Και παρά την πανδημία και όλες τις δυσκολίες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τους τελευταίους 26 μήνες, πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει να πετύχουμε τους στόχους μας. Και θεωρώ ότι αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους τα πάμε ιδιαίτερα καλά στις δημοσκοπήσεις. Πιστεύω ότι οι πολίτες κατανοούν ότι τηρούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Φέτος τα πήγαμε πολύ καλύτερα από ό,τι περιμέναμε»

Αναφερόμενος στου τουρισμό εκτίμησε ότι θα ανακάμψει πλήρως το 2022 και σημείωσε πως φέτος τα πήγαμε πολύ καλύτερα από ό,τι περιμέναμε.

«Η αμερικανική αγορά -και θέλω να το τονίσω αυτό- έχει πραγματικά ανοίξει. Είχαμε δέκα απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Αθήνα κάθε ημέρα, και πιστεύω ότι αυτό είναι μόνο η αρχή σε ό,τι αφορά τους Αμερικανούς τουρίστες που μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα. Οπότε είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι το 2022 θα είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό», συνέχισε ενώ τόνισε πως δίνουμε μεγάλη έμφαση στον βιώσιμο τουρισμό και θα εξετάσουμε εργαλεία διαχείρισης προορισμών για να διασφαλίσουμε ότι προστατεύουμε τα πιο ευάλωτα οικοσυστήματά μας.

Μητσοτάκης: «Στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική σταθερότητα. Θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές»

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι υπάρχει σημαντική πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και πως πιστεύει «ότι έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές».

«Αυτό που δεν θέλω να δω, είναι υψηλό επίπεδο ΑΕΠ αλλά και αύξηση των εισοδηματικών ανισοτήτων. Θέλω λοιπόν να βεβαιωθώ ότι όλοι θα επωφεληθούν από αυτή τη νέα περίοδο ισχυρής ανάπτυξης που πιστεύω ότι θα δούμε τα επόμενα χρόνια. Και, φυσικά, η πιο σημαντική προτεραιότητά μου είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας», τόνισε.

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν θα έβλεπε ποτέ τον εαυτό του να επιστρέφει στον κόσμο των επιχειρήσεων, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

«Έχω πολλή δουλειά να κάνω. Ειλικρινά, δεν έχω σκεφτεί τι θα κάνω μετά την πολιτική και ασφαλώς, κάποια στιγμή, όλες οι πολιτικές καριέρες ολοκληρώνονται. Υπάρχει όμως πολλή δουλειά να κάνουμε για την υλοποίηση του οράματός μας. Θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε την Ελλάδα. Δεν θέλουμε απλώς να κάνουμε αποσπασματικές αλλαγές. Θέλουμε πραγματικά να αναμορφώσουμε τη χώρα και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε σε αυτό το μέτωπο. Ρωτήστε με ξανά για αυτό σε λίγα χρόνια. Αλλά προς το παρόν όλη μου η ενέργεια είναι επικεντρωμένη στην υλοποίηση της φιλόδοξης ατζέντας μας».

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News