Enimerotiko.gr
Πολιτική

Νίκος Παππάς: «Δημόσια ασφάλιση ή σύστημα Πινοσέτ»

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μίλησε σε ανοικτή συνέλευση των μελών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Η συγκεκριμένη συνέλευση έλαβε χώρα στην Πάτρα. Ο Νίκος Παππάς μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ακολουθούν αποσπασματικά οι δηλώσεις του Νίκου Παππά:

Σχετικά με τα διλήμματα που έχουν δημιουργηθεί, ο υπουργός Ψηφιακής Πολτικής, τόνισε:

«Τα διλήμματα είναι πάρα πολύ καθαρά και εκκρεμούν ενώπιον των πολιτών. Η Ελλάδα ή θα συνεχίσει την πορεία της ανάκαμψης, την πορεία που μειώνει την ανεργία, την πορεία που αυξάνει την απασχόληση, ή θα γυρίσει στις πολιτικές και στους αμετανόητους πολιτικούς που την βύθισαν στην κρίση».

Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επί θητείας πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Νίκος Παππάς, επεσήμανε:

«Για τίποτα από όσα έχουν κάνει την τετραετία της καταστροφής 2010 – 2014 δεν έχουν μετανιώσει, για τίποτα από όσα εφάρμοσαν δεν έχουν πει ότι θα το αλλάξουν».

Αναφορικά με τους Έλληνες πολίτες και της προτιμήσεις τους, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, είπε:

«Οι Έλληνες δεν έχουν όση κοντή μνήμη. Θα επιθυμούσαν αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα να έχουν. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γνωρίζουν και θα συνεχίσουν αποφασιστικά την πορεία προς την ανάκαμψη και τη δίκαιη ανάπτυξη».

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς, δήλωσε:

«είναι η καρδιά της ανάκαμψης της Ελλάδας και αυτό θα γίνει καθαρό στις εκλογές που έρχονται».

Ερωτηθείς, για το πως θα κινηθεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής, απάντησε:

«Οι εθνικές κάλπες είναι απολύτως διαφορετικές από τις ευρωπαϊκές κάλπες. Πάνω από μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας, έως 600.000, επέλεξαν να μην ψηφίσουν, επέλεξαν την αποχή. Παραδοσιακά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κάνουν άλλες επιλογές από αυτές που έκαναν στις ευρωεκλογές. Είναι απολύτως προφανές ότι τα προγράμματα των δύο βασικών διεκδικητών της πρωτιάς είναι πάνω στο τραπέζι και οι Έλληνες θα αποφασίσουν. Οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν θα έχουν αναδιανεμητικό δημόσιο σύστημα ασφάλισης, το οποίο για πρώτη φορά είναι πλεονασματικό, ή θα πάμε στο λεγόμενο σύστημα Πινοσέτ που σημαίνει άμεση κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και απόλυτη ανασφάλεια για τους συνταξιούχους και τους δικαιούχους».

Για το σύστημα υγείας και τις πληγές των μνημονίων, ο Νίκος Παππάς, υπενθύμισε:

«Θα πάμε και θα υποστηρίξουμε το βάθεμα του κοινωνικού κράτους, ή θα θεωρήσουμε ότι η υγεία και η περίθαλψη είναι ιδιωτική υπόθεση του καθενός; Την πρώτη τετραετία της διακυβέρνησής μας ο κοινωνικός προϋπολογισμός αυξήθηκε από τα 700 εκατομμύρια στα 3,2 δισ., ακριβώς για να ξεκινήσουμε να κλείνουμε τις πληγές των μνημονίων».

Αναφορικά με την έξοδο από τα μνημόνια, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, είπε:

«Συνεχίζουμε και μετά την έξοδο από τα μνημόνια με ένα πρόγραμμα στοχευμένων φοροελαφρύνσεων, διότι γνωρίζουμε και ξέρουμε ότι υπάρχουν κοινωνικές κατηγορίες και τάξεις οι οποίες επιβαρύνθηκαν δυσανάλογα».

Σχετικά με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς, δήλωσε:

«Αυτή είναι η πορεία που έχουμε χαράξει. Είναι μία πορεία σταθερότητας, η οποία βεβαίως και απειλείται από ένα πρόγραμμα αντικοινωνικό, από ένα πρόγραμμα το οποίο θα δημιουργήσει νέα οικονομικά αδιέξοδα, θα μεγεθύνει τις ανισότητες και λυπάμαι που θα το πω, αλλά αυτό το οικονομικό πρόγραμμα συνοδεύεται και από ένα πολιτικό πρόγραμμα. Ένα πολιτικό πρόγραμμα, το οποίο είναι διχαστικό και το οποίο δεν διστάζει να έχει υποψηφίους, οι οποίοι με σύστημα έχουν ξεπλύνει το προηγούμενο διάστημα την ακροδεξιά. Για όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News