panagiotis-iakovis-o-giatros-tis-lamias-1390
19:48

Παναγιώτης Ιακωβής: Ο γιατρός της Λαμίας!

19:48
Newsroom

Ο κ. Παναγιώτης Ιακωβής είναι στρατιωτικός γιατρός ε.α., Καρδιολόγος / Επεμβατικός Καρδιολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημολόγος.

Της: Έπη Τρίμη

Advertisement

Αγαπώντας ιδιαίτερα την Λαμία, καθώς ζει με την οικογένειά του δραστηριοποιούμενος επαγγελματικά σκέφτεται να διεκδικήσει τη δημαρχία του Δήμου Λαμιέων.

Ο έγκριτος καρδιολόγος αφουγκράζεται τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας δηλώνοντας παρών και πρόθυμος να ηγηθεί για μια ξεχωριστή  διαφορετική πορεία του Δήμου Λαμιέων διεκδικώντας την εμπιστοσύνη όλων των δημοτών.

Advertisement

Ο κος. Ιακωβής διακρίνεται για το ήθος, τις αξίες και τη μαχητικότητά του και αυτός ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους που του δίνεται το βήμα να μοιραστεί τις σκέψεις του για τη διεκδίκηση του Δήμου Λαμιέων, τα οράματά του και τη διάθεση προσφοράς στους συμπολίτες του. Ο ίδιος πιστεύει πως ο δημόσιος διάλογος με τους πολίτες, πάντα αποδίδει και δεν είναι τυχαίο πως οι Λαμιώτες του εκφράζουν τα παράπονα και τους προβληματισμούς τους καθώς πιστεύουν πως είναι ο καταλληλότερος για Δήμαρχος της πόλης.

Advertisement

Κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν πως είστε «αλεξιπτωτιστής» στη Λαμία καθώς κατάγεστε από το Βόλο. Πόσα χρόνια ζείτε και εργάζεστε στην πόλη και τι έχετε να τους απαντήσετε;

Ζω και εργάζομαι τη μισή μου ζωή στη Λαμία. Το ιατρείο μου, το σπίτι μου και η οικογένειά μου είναι εδώ. Συμμετέχω ως ενεργός πολίτης σε πλειάδα πνευματικών και φιλανθρωπικών κινήσεων της πόλης. Αγαπώ τη Λαμία και τους ανθρώπους της διότι θεωρώ ότι χρωστώ σε αυτούς την επαγγελματική μου επιτυχία, οπότε σκέφτομαι δυνητικά να υπηρετήσω τους Συμπολίτες μου και από τη θέση ευθύνης του Δημάρχου Λαμιέων. Για εμένα η Λαμία είναι ο τόπος μου. Άλλωστε, η πόλη αυτή οραματιζόμαστε να γίνει ένας Μητροπολιτικός Δήμος που να συγκεντρώνει προοδευτικούς ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου. Οραματιζόμαστε να επιστρέψουν τα παιδιά μας στην πόλη μας ξανά, φέρνοντας νέες ιδέες, προτάσεις, εμπειρίες, όπως και κάθε άνθρωπο που θέλει να προοδεύσει από όπου κι αν κατάγεται. Η αγάπη για τη Λαμία είναι ο μόνος οδηγός μας.  Κάθε ενεργός Πολίτης της Λαμίας γνωρίζει τη δραστηριότητά μου υπέρ του τόπου μας και ελπίζουμε να μας στηρίξει ανεξαρτήτως τόπου γέννησης.

Advertisement

Από που προέκυψε η ανάγκη της ενασχόλησης με τον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης;

Όπως σας είπα και στην προηγούμενη ερώτηση, ο μοναδικός οδηγός μου για την ενασχόλησή μου με τον πρώτο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η προσφορά. Θεωρώ ότι χρωστώ στους Συμπολίτες μου την επαγγελματική μου επιτυχία και έτσι οφείλω να τους το επιστρέψω μέσω της ενασχόλησής μου με τα κοινά. Η πορεία μου στην ζωή με οδήγησε αναγκαία στον δρόμο της κοινωνικής παρουσίας, αφού συμμετέχω πλήρως στην πνευματική και καθημερινή ζωή της περιοχής μας.  Έτσι, επέρχεται φυσικά και αναγκαία, η ενασχόληση και με τον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης. Νιώθω ότι υπάρχουν πολλά που μπορώ να προσφέρω στην πόλη χωρίς να ζητώ κάτι σε αντάλλαγμα. Το σύνολο των δραστηριοτήτων και συναναστροφών μου είναι με ανθρώπους που νοιάζονται για το καλό της πόλης μας, οπότε η πορεία αυτή ήρθε απολύτως φυσικά. Επιπλέον, η φύση του Ιατρικού Λειτουργήματος σχετίζεται άμεσα με την προσφορά στον συνάνθρωπο και θεωρώ ότι το υπηρετώ όσο καλύτερα μπορώ. Σε κάθε περίπτωση, δεδομένης της συνεχούς μου παρουσίας στην πόλη, επιθυμώ να βοηθήσω τον Τόπο μου να προοδεύσει. Η εμπλοκή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έρχεται λοιπόν, φυσικά, λόγω της δραστηριοποίησής μου στη Λαμία, ως ενεργό κομμάτι της πόλης.

Έχετε προσθέσει στην κίνηση πολιτών που δημιουργήσατε την ταμπέλα του «ανεξάρτητου» υποψηφίου χωρίς «κομματική μανιέρα». Πιστεύετε πως τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν ενεργό ρόλο σε μια πόλη ή ως ένα βαθμό;

Πιστεύω στην αξία των πολιτικών κομμάτων ως φορέων της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και τιμώ το σύνολο του Δημοκρατικού Φάσματος. Συμμετέχω και ψηφίζω ως ενεργός Πολίτης σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Advertisement

Πέραν τούτου η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ειδικά του πρώτου βαθμού, είναι ένα Λειτούργημα που σχετίζεται με την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας του Πολίτη, τις άμεσες κοινωνικές υπηρεσίες και την δημιουργία αναπτυξιακών και συμμετοχικών διαδικασιών για όλους μας. Αυτές είναι αξίες που τις πρεσβεύει το σύνολο του δημοκρατικού φάσματος των Πολιτικών Κομμάτων και ως εκ τούτου δεν είναι στενά κομματικές. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κάνουμε τη δουλειά μας, ως Λειτούργημα. Και θα την κάνουμε για κάθε Πολίτη ξεχωριστά, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας. Σεβόμαστε τα κόμματα που στηρίζουν τη Δημοκρατία και θα συνεργαστούμε μαζί τους για μια καλύτερη Λαμία. Σε κάθε περίπτωση, «ανεξάρτητος» δεν σημαίνει «μόνος» αφού σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε κάθε Συμπολίτη μας. Ακόμα και αυτούς που διαφωνούν με τις προτάσεις μας.

Ποια θεωρείτε πως πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά ενός υποψηφίου για τα κλειδιά της πόλης, της κάθε πόλης που έχει προβλήματα αλλά έχει και προοπτικές.

Πιστεύω ότι τέτοια χαρακτηριστικά είναι εντιμότητα, η αποδεδειγμένη επαγγελματική του επάρκεια και εμπειρία στον χώρο δουλειάς του, η συμμετοχή του στην ζωή του τόπου του και το συντεταγμένο και τεχνοκρατικά οργανωμένο όραμά του για την πόλη. Επίσης, θεωρώ ότι ο επικεφαλής ενός συνδυασμού οφείλει να έχει ικανότητες να εμπνέει τους Συμπολίτες του, να επιδεικνύει σταθερότητα και σοβαρότητα στην αντιμετώπιση κρίσεων και να νιώθει ένα με τους Συμπολίτες του, ώστε να μπορεί να βρίσκεται καθημερινά δίπλα τους.

Πιστεύετε στην αποκεντρωμένη τοπική αυτοδιοίκηση ή είστε οπαδός της συνεργασίας μεταξύ πρώτου και δεύτερου βαθμού διοίκησης;

Πιστεύω στην Αυτοδιοίκηση, δηλαδή στην ικανότητα των Πολιτών να αναλαμβάνουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους για τον τόπο τους. Θεωρώ ότι είναι πυλώνας της Δημοκρατίας. Σαφέστατα, ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός Αυτοδιοίκησης οφείλουν να συνεργάζονται σε καθημερινή βάση. Κανείς δεν είναι «απομονωμένο νησί». Η ζωή μας είναι ο Τόπος μας. Δεν  σκοπεύουμε να αφήσουμε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη για να προωθήσουμε τα συμφέροντα της Λαμίας μας, που είναι και προσωπικά μας συμφέροντα.

Προεκλογικά κάθε υποψήφιος συνηθίζεται να ρίχνει τα «βάρη» για όσα δεν έγιναν στους προηγούμενους . Ποια είναι η δίκη σας γνώμη; Πιστεύετε ότι πέρασαν ιστορικά κάποιοι καλοί και παραγωγικοί δήμαρχοι από την πόλη της Λαμίας ; Και αν ναι θα θέλατε να μας πείτε ποιοι;

Η κριτική είναι συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας. Απαιτείται να είναι σκληρή, αλλά τεκμηριωμένη και δίκαιη. Συνεπώς, θεωρώ ότι τα «βάρη» και οι ευθύνες οφείλουν να αποδίδονται με δικαιοσύνη και σεμνότητα. Πιστεύω ότι ο Λάμπρος Παπαδήμας ήταν ένας Δήμαρχος «πρότυπο» σοβαρότητας, οράματος και οργανωτικής επάρκειας για εμάς τους νεότερους αυτοδιοικητικούς. Το έργο που έφερε εις πέρας ήταν δομικό και αναπτυξιακό για τον τόπο μας.

Βάσει ποιων κριτηρίων επιλέξατε το επιτελείο που σας στελεχώνει για την διεκδίκηση του Δήμου; Ποιο είναι το Μότο της κίνησης πολιτών που δημιουργήσατε ; Η απόφαση σας να διεκδικήσετε τον Δήμο Λαμιέων κατά ποσό μπορεί να επηρεάσει την εργασία σας ; Συνήθως πίσω από έναν δυναμικό άνδρα «κρύβεται» και μια πολύ ισχυρή γυναικεία παρουσία. Τι ειπώθηκε λοιπόν τις πρώτες ώρες, όταν ανακοινώσατε στην σύζυγό σας, πως θα διεκδικήσετε τον δημαρχιακό θώκο ;

Τα κριτήρια που επιλέγω τους συνεργάτες μου είναι άκαμπτα και σκληρά. Η εντιμότητα, η επαγγελματική επάρκεια και η διάθεση για προσφορά εργασίας προς τους Πολίτες. Οι αντοχές ψυχικές και σωματικές είναι επίσης κρίσιμες για τους ανθρώπους που βρίσκονται στον στενό μου κύκλο. Τέλος, το θάρρος και η αναλυτική πολιτική ικανότητα είναι εξίσου σημαντικά.

Η εργασία μου παραμένει το στήριγμά μου. Η ανάληψη καθηκόντων στον Δήμο μας, όμως, θα είναι για μένα η πρώτη μου προτεραιότητα. Μπορώ, άλλωστε, να εργάζομαι πολύ σκληρά.

Η σύζυγός μου είναι μια δυναμική επιχειρηματίας, επιστήμονας και θιασώτης της προόδου. Με στηρίζει, με συμβουλεύει και αποτελεί την «γείωσή» μου με την καθημερινότητα και την επιχειρηματική ζωή. Η απόφασή μου να εμπλακώ στην τρέχουσα πολιτική στον Δήμο μας, είχε την υποστήριξή της και την βοήθειά της.

Σύνθηματά μας και οδηγοί μας στην προσπάθειά μας είναι το «Είμαστε Ένα» με τους Συμπολίτες μας, αφού δεν ξεχωρίζουμε την δική μας ομάδα από την κοινωνία της πόλης. Επίσης, πιστεύουμε ότι οφείλει να μας κατευθύνει το «Πρώτα η Λαμία» αφού θέτουμε τους εαυτούς μας στην υπηρεσία των Πολιτών και δεν αγωνιζόμαστε για την προσωπική μας ατζέντα και ανέλιξη.

Μέγα ζήτημα για την πόλη της Λαμίας αποτελεί η δυσλειτουργία του νοσοκομείου της Πόλης. Κάτι που προκαλεί πληθώρα αντιδράσεων. Αν εκλεγείτε «μέχρι που σκοπεύετε να το φθάσετε…» προκειμένου να αντιστρέψετε όλη αυτή την κατάσταση; Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια βλέπουμε μια σταδιακή απαξίωση των ιαματικών πηγών στη περιοχή. Ως υποψήφιος αλλά και ως γιατρός ποια είναι η δίκη σας άποψη; Και πώς σκοπεύετε να κινηθείτε.

Το Νοσοκομείο Λαμίας αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε Πολίτη της Στερεάς Ελλάδας, πλούσιο ή φτωχό, από χωριό ή από πόλη. Σκοπεύουμε να στηρίξουμε τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του Νοσοκομείου όταν διεκδικούν καλύτερες υποδομές, ενίσχυση του προσωπικού και των μέσων του Νοσοκομείου μας. Προτιθέμεθα να πιέσουμε την κεντρική διοίκηση για την αναβάθμισή του και να είμαστε διεκδικητικοί και μόνιμα στο πλευρό των εργαζομένων. Προτίθεμαι να στηρίξω την διεκδίκηση για την επαναφορά στη Λαμία της Υγειονομικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Θα συνεργαστούμε με την Πολιτεία για να προσφέρουμε ,ως Δήμος, κίνητρα στο Υγειονομικό και Διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους. Στηρίζουμε την συνεργασία του Νοσοκομείου μας με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Τέλος, προγραμματίζουμε ήδη με τη βοήθεια Ειδικών, μια Υγειονομική Χάρτα του Δήμου που θα στηρίζει την Πρωτοβάθμια και Προληπτική αγωγή υγείας. Όλες αυτές οι ενέργειες γίνονται ομαδικά και με βάση εισηγήσεις Ειδικών Επιστημόνων.

Οι Ιαματικές πηγές της Λαμίας βρίσκονται σε κατάσταση εγκατάλειψης. Στην Υπάτη και στις Θερμοπύλες έχουμε έναν αναξιοποίητο θησαυρό. Απαιτείται, λοιπόν, ο Δήμος Λαμιέων να φέρει εις πέρας όλα τα προαπαιτούμενα που ορίζονται από την Πολιτεία για να προχωρήσει άμεσα η αξιοποίηση αυτού του θησαυρού. Επίσης, είναι επείγουσα ανάγκη να ευπρεπιστούν οι χώροι και σε συνεργασία με την Πολιτεία να βρεθεί άλλο κατάλυμα για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες των Θερμοπυλών.

Η δημιουργία του νέου αυτοκινητοδρόμου στο ύψος του Σταυρού μπορεί και να αποκόψει το κέντρο της πόλης από τους διερχόμενους επισκέπτες. Πώς σκοπεύετε να κινηθείτε προκειμένου να μην απαξιωθεί εκ νέου το κέντρο της Λαμίας. Την ίδια στιγμή που σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλο και Λάρισα ανθεί το εμπόριο, η Λαμία δείχνει μπροστά τους ως ο «φτωχός συγγενής» με ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα με κλειστά μαγαζιά και μια πτώση χωρίς τελειωμό. Πώς σκοπεύετε να κινηθείτε για να αποτρέψετε όλη αυτή την κακή εικόνα της πόλης ;

Η εμπορική κίνηση της Λαμίας έχει σοβαρό πρόβλημα με ατελείωτα καταστήματα κλειστά ή να φυτοζωούν. Αυτό οφείλεται στην αποστέρηση υποδομών και υπηρεσιών που υπέστη η Λαμία μας χωρίς ουσιαστική αντίδραση. Ενδεικτικά θα αναφέρω το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ, την ΜΕΡΥΠ και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια. Αυτές οι Υπηρεσίες έφερναν στην πόλη μας ισχυρά αναπτυξιακά κεφάλαια και ανθρώπους με υψηλές ικανότητες. Προσέφεραν ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και για την ιδιωτική οικονομία. Ομοίως, η παράκαμψη της Λαμίας και οδικά αλλά και σιδηροδρομικά, οδηγεί έτι περαιτέρω στην οικονομική υποβάθμισή της. Απαιτείται, λοιπόν, με τρόπο συντεταγμένο, τεχνοκρατικά ενήμερο και ακαδημαϊκά επαρκή, η επανέναρξη της διαδικασίας διεκδικήσεων εκ μέρους μας για τις υποδομές και υπηρεσίες που χάθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Απαιτείται βεβαίως και ισχυρή δόση αυτοκριτικής για τα λάθη και τις παραλείψεις που μας οδήγησαν σε αυτό το οριακό σημείο.

Η εμπορική κίνηση, επίσης, πάσχει ως αποτέλεσμα ατυχών επιλογών της Δημοτικής μας Αρχής. Της αδυναμίας για στάθμευση και αποβίβαση από τουριστικά λεωφορεία στο κέντρο, της δραματικής εικόνας της στάθμευσης λόγω εκατοντάδων «χαριστικών» θέσεων, της άναρχης εικόνας των φορτοεκφορτώσεων, της περιορισμένης πεζοδρόμησης του κέντρου, της αποτυχημένης ανάπλασης και τσιμεντοποίησης του κέντρου της πόλης. Επίσης, η επιπόλαιη και επιδερμική αντιμετώπιση του Πολιτιστικού προϊόντος του τόπου μας υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την επισκεψιμότητα και την οικονομική μας ανάπτυξη.

Είναι κοινό μυστικό πως υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του εν ενέργεια περιφερειάρχη από τους κατοίκους του Νόμου Φθιώτιδας, καθώς όπως λέγεται βοήθησε περισσότερο τον τόπο καταγωγής του την Εύβοια σε αντίθεση με τη Φθιώτιδα, όπου υπάγεται και η Λαμία. Εσείς πώς σκοπεύετε, αν εκλεγείτε, να συνεργαστείτε με τον δεύτερο βαθμό της Αυτοδιοίκησης προς όφελος του Δήμου;

Είναι σαφές για εμάς ότι η θέση μας έναντι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα είναι θέση συνεργασίας αλλά και έλλογης διεκδίκησης. Θα στηρίξουμε τη θέση της Λαμίας ως Πρωτεύουσας, παντί τρόπω. Διαθέτουμε Περιφερειακή Συνείδηση και θα εργαστούμε με κάθε τρόπο για την ανάκτηση του κύρους της πόλης μας αλλά και της Περιφέρειας.

Κατά καιρούς έχουν σημειωθεί παραβατικές συμπεριφορές από μικρό ομάδες, κυρίως τις βραδινές ώρες, ακόμη και στο κέντρο της Λαμίας. Πώς σκοπεύετε αν όχι να πατάξετε να περιορίσετε το φαινόμενο αυτό;

Προτιθέμεθα να ενισχύσουμε τον ρόλο, τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας και να είμαστε ιδιαίτερα υποβοηθητικοί στο έργο της ΕΛ.ΑΣ.. Ο ηλεκτροφωτισμός, οι πεζές περιπολίες, η επάρκεια σε μέσα και η συνεργασία με τους επαγγελματίες θα είναι ο οδηγός μας. Η προσπάθεια κοινωνικής ένταξης των ευαίσθητων ομάδων, η στήριξη προς τα Σχολεία που δέχονται «ευάλωτους» μαθητές, η πρόσληψη Κοινωνικών Λειτουργών, η καταγραφή των εστιών παραβατικότητας από τον Δήμο, θα επιλύσουν το πρόβλημα. Τέλος, η συνεργασία με τους Εκπαιδευτικούς αποτελεί κατά τη γνώμη μας κρίσιμο κρίκο για την μακροπρόθεσμη εξάλειψη του προβλήματος. Παιδεία – Παιδεία – Παιδεία, είναι η μόνιμη σκέψη μας.

Είναι γνωστό πως δέχεστε πυρά, από πολίτες, για την κριτική που ασκείτε σε θέματα : όπως της στάθμευσης, της υγιεινής, και της σημερινής «εικόνας» της πόλης, για δικό σας πολιτικό όφελος. Τι έχετε να πείτε στους επικριτές σας;

Δέχομαι ευμενώς την κριτική και προσπαθώ να βελτιώνω τις θέσεις μου με βάση αυτή. Δεν θεωρούμε ότι η δημοκρατική συζήτηση πρέπει να τείνει στην επιβολή των απόψεών μας, αλλά στο να γίνουμε καλύτεροι. Συνεπώς, απολαμβάνουμε την κριτική, ειδικά την κριτική με επιχειρήματα, αφού μας βοηθά ουσιαστικά και ενισχύει την εικόνα που έχουμε για την κοινωνία. Δεν επιδιώκουμε κανένα προσωπικό όφελος από την εμπλοκή μας στις Δημοτικές Εκλογές. Η μοναδική μας πρόθεση είναι η προσφορά προς τους Συμπολίτες μας. Η κριτική που ασκούμε προέρχεται από τους ίδιους τους Πολίτες που μας εκφράζουν τα παράπονά τους και τις παρατηρήσεις τους για τη λειτουργία της πόλης. Το να αποκρύπτουμε τα προβλήματα «κάτω από το χαλί» δεν βοηθάει στην επίλυσή τους. Προσπαθούμε, μάλιστα, να προσθέτουμε και τις προτάσεις μας για τα ζητήματα που δημοσιοποιούμε. Η δημοτική μας ομάδα βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τους Πολίτες για την σύνταξη οργανωμένου και κοστολογημένου προγράμματος.

Στην περίπτωση εκλογής σας ποια θα είναι τα πρώτα πράγματα που θα επικεντρωθείτε ; (Εντός τετραετίας) Αν σας έλεγα να μου περιγράψετε τη Λαμία με μια λέξη ποια θα ήταν αυτή ;

Η Λαμία είναι για μένα ο Τόπος μου. Το όνομα της πόλης μου προκαλεί συναισθήματα οικειότητας και ασφάλειας.

Απαιτείται άμεσα κατά τη γνώμη μου η πλήρης αποκατάσταση της Διαφάνειας και της Δημόσιας Λογοδοσίας στις προμήθειες, τα δημόσια έργα και τις προσλήψεις. Και για όλους τους εποπτευόμενους φορείς. Κατά τη γνώμη μας η Διαφάνεια είναι αναπτυξιακό εργαλείο.

Επίσης, απαιτείται άμεσα η συμμετοχή των Πολιτών σε Επιτροπές χωρικές και θεματικές καθώς και η επανασύσταση των Συνελεύσεων Πολιτών ανά γειτονιά. Η δημιουργία Πολιτιστικού Οργανισμού δεν είναι θεωρητική σκέψη, αλλά άμεση ανάγκη για τον Δήμο μας.

Άμεση προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής θα είναι η δημιουργία επαρκών θέσεων στάθμευσης για Πολίτες και τουριστικά λεωφορεία στο κέντρο της πόλης ώστε να ανασάνει ξανά η επισκεψιμότητα και η εμπορική κίνηση.

Τα θέματα αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων και του δημοτικού κυνοκομείου καθώς και τα ζητήματα που άπτονται της περιβαλλοντικής διαχείρισης και της ανακύκλωσης θα είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας.

Απαιτείται, ως άμεση προτεραιότητα, ο ευπρεπισμός και η προσβασιμότητα των πεζοδρομίων και Πλατειών της πόλης καθώς και του Ιστορικού και Θερμαλιστικού χώρου Θερμοπυλών και Υπάτης.  Τέλος, οι παραποτάμιες διαδρομές υψηλού αισθητικού κάλλους, περί τον Σπερχειό ποταμό και ο Αρχαιολογικός χώρος των Αμφικτιονιών, απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις.

Και μια ιατρική ερώτηση: Θεωρείτε ότι η COVID-19 θα έχει μακροχρόνιες συνέπειες στην υγεία του Πληθυσμού;

Σαφέστατα, ναι. Η long COVID αποτελεί πλέον συντεταγμένη ιατρική οντότητα και περιγράφεται με σημαντικά συμπτώματα και προβλήματα υγείας που έχουν συχνά οι νοσήσαντες από κορωνοϊό. Ορθοστατική ταχυκαρδία, δύσπνοια, εύκολη κόπωση, αρρυθμίες, προκάρδια ενοχλήματα και άλλα συμπτώματα. Η Ιατρική Κοινότητα είναι σε θέση πλέον να γνωρίζει την αντιμετώπισή τους και απαιτείται πλέον η δημιουργία Ιατρείων long COVID εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα στηρίζουν τους ασθενείς σε πολλαπλά επίπεδα και ειδικότητες. Κάτι τέτοιο αποτελεί και δική μας προτεραιότητα. Καλούμε τους Συμπολίτες μας να επισκέπτονται τον γιατρό τους και να συνεχίσουν να τηρούν τα προληπτικά μέτρα έναντι της Πανδημίας, ώστε να αποφύγουμε τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις για την υγεία τους.

Βιογραφικό σημείωμα

Ο κ. Παναγιώτης Ιακωβής γεννήθηκε το 1970 στον Βόλο και σπούδασε στην Στρατιωτική Ιατρική Θεσσαλονίκης. Έλαβε τον τίτλο Καρδιολογίας και Επεμβατικής Καρδιολογίας από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, εκπαιδεύτηκε ως υπότροφος στο Emory University Hospital στην Ατλάντα των ΗΠΑ και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λωζάννης / Moudon στην Ελβετία. Τέλος, είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ.