Enimerotiko.gr
Πολιτική

Τσίπρας: «Η ανατροπή έχει ήδη ξεκινήσει – Ο λαός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη»

Ο Αλέξης Τσίπρας ταξίδεψε έως τη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει ενόψει των Εθνικών Εκλογών. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κάλυψε πολλά θέματα, που έχουν να κάνουν με τις ερχόμενες εκλογές, θέλοντας να περάσει το δικό του μήνυμα, ανατροπής.

Ακολουθούν αποσπασματικά, οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα:

Για το δικό του μήνυμα ανατροπής, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε:

«Ένα μόνο μήνυμα σας φέρνω από τις περιοδείες μου σε όλη την Ελλάδα: Η ανατροπή δεν είναι απλώς επιθυμία και ανάγκη για τη χώρα και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Η ανατροπή έχει ήδη αρχίσει. Το βλέπω στο πλήθος και στο πάθος. Ο ελληνικός λαός δεν έχει πει ακόμη τη τελευταία του λέξη. Ο λαός θα αποφασίσει πώς και με ποιους θέλει να προχωρήσει την επόμενη τετραετία».

Για τη Νέα Δημοκρατία, ο Αλέξης Τσίπρας, επεσήμανε:

«Αυτοί που χρεοκόπησαν και λεηλάτησαν το ταμείο και το παρέδωσαν άδειο, ζητάνε τώρα να αρπάξουν τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Να πάρουν τα 35 δισ. από τις θυσίες του. Να τα δώσουν στις τράπεζες και στους τραπεζίτες».

Για τους Έλληνες πολίτες, ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε:

«Θα αφήσει ο ελληνικός λαός τους κόπους και τις θυσίες του σε αυτούς που τον οδήγησαν στη χρεοκοπία; Θα δώσει πίσω τα κλειδιά του ταμείου σε αυτούς που το ρημάξανε; Ο λαός έχει μνήμη και κρίση. Θα πετύχει τη μεγαλύτερη πολιτική ανατροπή στη σύγχρονη ιστορία του».

Για την επιστροφή σε μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε:

«Οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι, οι διανοούμενοι, όλοι εκείνοι που προσβλέπουν σε ένα καλύτερο αύριο, όλοι οι μη προνομιούχοι. Μόνο λίγους μήνες μετά την έξοδο από τα μνημόνια, μετά τις πρώτες ανάσες που πήραμε ελεύθεροι, θα ήταν αδιανόητο να επιτρέψουμε να μας βουλιάξουν πάλι στην ασφυξία του χτες, στο βυθό του ΔΝΤ, των μνημονίων και της παλινόρθωσης του παλιού πολιτικού κατεστημένου που μας χρεοκόπησε και που τώρα ζητάει πίσω τα κλειδιά της χώρας».

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας.

Για τη χρεωκοπία της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε:

«Το φάντασμα όσων ευθύνονται για την οικονομική, πολιτική και ηθική χρεοκοπία της χώρας: Το πολιτικό προσωπικό της χρεοκοπίας, οι βαρόνων της ενημέρωσης, και οι λόρδοι της διαπλοκής. Και τώρα κουνούν το δάχτυλο σε μας. Για μας είναι έπαινος οι τοξικές επιθέσεις μεγάλων ΜΜΕ, με δεσμούς αίματος και χρήματος με τη Δεξιά είναι έπαινος η υποδοχή στη μάχη που αποφάσισα να δώσω στο ΣΚΑΪ αφού ο κ. Μητσοτάκης δεν ερχόταν σε ντιμπέιτ. Δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με την Αριστερά».

Για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε:

«Δεν μας συγχωρούν ότι πετύχαμε εκεί που απέτυχαν αυτοί και βγάλαμε τελικά τη χώρα από τα μνημόνια και που αυτό το κάναμε φροντίζοντας τους αδύναμους, τους μισθωτούς, τους μικρομεσαίους, τους νέους, τους συνταξιούχους, δεν μας συγχωρούν γιατί φροντίσαμε τους πιο ευάλωτους. Γιατί τους χαλάσαμε τα σχέδια να μετατρέψουν τα μνημόνια σε καθεστώς, στο οποίο οι λίγοι θα ευημερούν στις πλάτες των πολλών. Γιατί εμείς όλα αυτά τα πετύχαμε χωρίς να έχουμε γεννηθεί σε τζάκια».

Επιστρέφοντας στη Νέα Δημοκρατία, ο Αλέξης Τσίπρας, πρόσθεσε:

«Ο λαός δεν πρόκειται να επιτρέψει την παλινόρθωση, ο κόσμος της εργασίας δεν πρόκειται να επιτρέψει την επιστροφή στην ανασφάλεια, και τη ζούγκλα».

Για τη μεσαία τάξη, ο Αλέξης Τσίπρας, επεσήμανε:

«Είμαστε εμείς, που δώσαμε μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις, που πήγαμε κόντρα στο ρεύμα και ακυρώσαμε τις περικοπές, που παραχωρήσαμε μέρισμα στους συνταξιούχους, που θεσπίσαμε το μόνιμο δώρο Πάσχα γι’ αυτούς. Η μεσαία τάξη ήταν και είναι για αυτούς το σύνηθες υποζύγιο, που πληρώνει πάντα τα σπασμένα της κρίσης τους και που πάλι θα πληρώσει το μάρμαρο αν επιτρέψουμε σε αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα, να επανέλθουν».

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News