Advertisement
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Κατώτατος μισθός 800 ευρώ, 35ωρο και κατάργηση του «νόμου Χατζηδάκη»

22:53
Newsroom

Το «νέο μοντέλο προοδευτικής διακυβέρνησης» παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της ΔΕΘ.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας, έκανε λόγο για κατώτατο μισθό 800 ευρώ, πιλοτική εφαρμογή 35ώρου χωρίς μείωση αποδοχών και κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη που «καταργεί το οκτάωρο και θεσμοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες».

Advertisement

Κατά την ομιλία του ενώπιον των παραγωγικών φορέων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει με την εταιρία delivery που επιχείρησε να τροποποιήσει το εργασιακό καθεστώς των εργαζόμενων διανομέων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει απορυθμίσει την αγορά, αλλά υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί πηγή αισιοδοξίας η ετοιμότητα και η αντίδραση που υπήρξε από την κοινωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η προστασία της εργασίας είναι προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ, για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και ως αναγκαία συνθήκη οικονομικής ανάπτυξης.

Advertisement

Οι αλλαγές στη λειτουργία του κράτους

Σειρά θεσμικών αλλαγών για το κράτος περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το περιέγραψε μιλώντας από το βήμα της 85ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι «η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, δεν θα είναι ενός κόμματος». Παράλληλα, ανέπτυξε το όραμά του για την αποκομματικοποίηση του κράτους και εξήγγειλε -μεταξύ άλλων- θεσμοθέτηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Advertisement

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

Την επόμενη των εκλογών:

Με αυτά τα τολμηρά μέτρα θα επιχειρήσουμε να βάλουμε ένα τέλος στο φαύλο, κομματικό, μεροληπτικό, πελατειακό κράτος.»

«Η κυβέρνηση έχει αφήσει πίσω τη Θεσσαλονίκη»

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι η ανασφάλεια είναι το συναίσθημα που πλημμυρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, τόνισε ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνάντησής του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo. Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχει αφήσει πίσω τη Θεσσαλονίκη και ζήτησε η ανάπλαση της ΔΕΘ να γίνει με τη βέλτιστη απόδοση ελεύθερων δημόσιων χώρων και χώρων πρασίνου. Την Κυριακή το μεσημέρι θα ακολουθήσει η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Advertisement
TAGS:
Advertisement