Enimerotiko.gr

Βελόπουλος: Η χρήση πυρηνικής ενέργειας είναι η λύση του μέλλοντος

Tags:
Βελόπουλος: Η χρήση πυρηνικής ενέργειας είναι η λύση του μέλλοντος

Τη χρήση πυρηνικής ενέργειας, για την αντιμετώπιση του ενεργειακού προβλήματος της χώρας πρότεινε, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Κάντε χρήση πυρηνικής ενέργειας. Είναι η λύση του μέλλοντος. Είναι καθαρή, είναι φθηνή και μπορείς να την έχεις κατά βούλησιν, σε αντίθεση με τις ΑΠΕ. Όλες οι κυβερνήσεις παγκοσμίως ανησυχούν για την ενέργεια, εκτός από την γαλλική, γιατί η Γαλλία έχει συνολικά 56 πυρηνικούς αντιδραστήρες σε λειτουργία, που παράγουν το 71% της ενέργειας που χρειάζεται η χώρα. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της πυρηνικής ενέργειας σε σχέση με τις ΑΠΕ; Παρέχεται αδιάλειπτα, δεν εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, ούτε από τη στάθμη των υδάτων, δεν επηρεάζεται από τις τιμές των καυσίμων, είναι φιλική στο περιβάλλον, παρέχει το μάξιμουμ της ισχύος που μπορεί να παράγει στο δίκτυο μιας χώρας, ανά πάσα στιγμή. Και όλα αυτά με ένα εργοστάσιο. Προχωρήστε σε εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου. Επαναφέρετε τους λιγνίτες με νέες μεθόδους οικολογικά καλές. Υπάρχουν τέτοιες μέθοδοι», ανέφερε και προσέθεσε:

«Κλείσατε τους λιγνίτες, κλείσατε τη ΔΕΗ, το κόστος εισαγωγής των υδρογονανθράκων την τελευταία 10ετία έφθασε στα 150 δισ. ευρώ. Όλα αυτά οδηγούν σε αύξηση της ενέργειας. Και η αύξηση της ενέργειας θα αυξήσει το χρέος και τα ελλείμματα. Εισάγουμε πετρέλαιο αξίας περί τα 15 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ έχουμε κοιτάσματα και θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε 10 δισ. ευρώ για τα εξοπλιστικά μας.

Συνεχίζοντας ο κ. Βελόπουλος έκανε λόγο για υπερφορολόγηση των Ελλήνων πολιτών.

«ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόροι εισοδήματος, είναι φόροι που αφορούν 383.505 ιδιοκτήτες, δηλαδή το 98,2% των ιδιοκτητών. Όταν όμως εγώ χρωστάω στο Δημόσιο αυτό προεισπράττει, παίρνει δηλαδή και έναντι για του χρόνου. Όταν χρωστά το Δημόσιο σε εμένα καλούμαι να προπληρώνω τις μελλοντικές υποχρεώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος.

Διέρρευσε βίντεο: Σούσουρο με την Καρολίνα Καλύβα και την Ελευθερία Ελευθερίου - «Πάμε κοριτσάρα μου»

Μιλώντας για το επίδομα θέρμανσης ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε :

«Αυξάνετε την επιδότηση κατά 20% (και καλά κάνετε), αλλά την ίδια ώρα η τιμή του πετρελαίου αυξάνεται κατά 50%! Δηλαδή το ποσό της επιδότησης κυμαίνεται από 100 έως 750 ευρώ, όταν πέρυσι ήταν από 80 έως 650 ευρώ, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης από 80 λεπτά αυξάνεται στα 1,20 ευρώ».

Τέλος ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ και πρότεινε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

«Υπάρχει αρμόδια υπηρεσία για να ελέγξει την λειτουργία των ΜΜΕ. Υπάρχει ανεξάρτητη αρχή. Είναι το γνωστό μας ΕΣΡ, το οποίο όμως δεν ελέγχει. Αντίθετα κάνει μαγικά. Όπως με τον Σκάι, όπου υπήρχε μια μονόλεπτη εκπομπή με τίτλο “Τα Καλά Νέα της Ημέρας”, που την χρησιμοποιούσε το κανάλι ως όχημα για να βάζει χορηγό. Το ΕΣΡ έκρινε παράνομο βάσει της τηλεοπτικής νομοθεσίας να μπαίνουν διαφημίσεις στις ειδήσεις και επέβαλε στο κανάλι πρόστιμο 15.000 ευρώ. Ο Σκάι το επανέλαβε όμως. Έγινε νέα καταγγελία. Τι έκανε το ΕΣΡ; Μόνο μία σύσταση στο κανάλι, ενώ στα μικρά κανάλια επιβάλλει πρόστιμα εκατομμυρίων. Επιτέλους όμως ο ΣΥΡΙΖΑ μας άκουσε. Άκουσε την Ελληνική Λύση και θα γίνει εξεταστική για τα κανάλια και τις δημοσκοπήσεις. Με την εξεταστική θα σας πάμε μέχρι τέλους», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News