Advertisement
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ Ισραήλ: Βαθιά ανησυχία για τις τουρκικές μονομερείς ενέργειες στα Βαρώσια

11:08
Newsroom

«Το Ισραήλ παρακολουθεί με βαθιά ανησυχία τις πρόσφατες μονομερείς τουρκικές ενέργειες και δηλώσεις σε σχέση με το καθεστώς των Βαρωσίων», αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, Λιόρ Χάιατ (Lior Haiat).

Advertisement

Παράλληλα, τονίζει πως το Ισραήλ επαναλαμβάνει την αλληλεγγύη και την πλήρη στήριξή του προς την Κύπρο.

Επισημαίνει, επίσης, πως ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γιαϊρ Λαπίντ επανέλαβε χθες αυτήν τη στήριξη και την αλληλεγγύη απευθείας στον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Advertisement

Advertisement

Την ίδια στιγμή, διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας έστειλε επιστολή προς τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν,σχετικά με τις τουρκικές παράνομες ενέργειες στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Σημειώνεται, ότι η Γαλλία έχει την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας τον τρέχοντα μήνα.

Στην επιστολή του, ο υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η εξαγγελία των τουρκικών Αρχών σήμερα αποτελεί ακόμα μία τρανή απόδειξη ότι η Τουρκία περιφρονεί την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 2561 (2021), η οποία επαναλαμβάνει το καθεστώς στα Βαρώσια, όπως αυτό αναφέρεται σε άλλες σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ηχηρό «μήνυμα» στο σόου του Ερντογάν, ο οποίος επισκέφθηκε τα Κατεχόμενα, επιδιώκει να στείλει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με την σημερινή άφιξή του στο Ισραήλ, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στα «Παραπολιτικά».

Advertisement

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

TAGS:
Advertisement