Enimerotiko.gr
Πολιτισμός

Δημήτρης Πιατάς: Οι σχέσεις με θαυμάστριες, ο γάμος με τη “λάθος” γυναίκα και η άρνηση στην κόρη του

Τι να πει κανείς για τον ταλαντούχο και σημαντικό καλλιτέχνη Δημήτρη Πιατά; Ξέρει να τσαλακώνεται, έχει χιούμορ, είναι προσινής και απίστευτα ακομπλεξάριστος.  Είναι η χαρά του δημοσιογράφου γιατί ποτέ δεν λέει όχι σε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα ενώ μιλάει μόνο όταν μια συνέντευξη συνδέεται με τη δουλειά του.

Της Έπη Τρίμη

Ο Δημήτρης Πιατάς είχε πει για την παιδική του ηλικία και την οικογένειά του: «Είμαι παιδί μιας μικρο-μεσοαστικής, συντηρητικής οικογένειας, χωρίς καταβολές επαρχίας. Ο πατέρας μου, λογιστής, ο αδελφός μου, οικονομολόγος. Μεγάλωσα στον Λυκαβηττό. Ήμουν μέτριος μαθητής -πρώτα στο 14ο του Πικιώνη και μετά στο 8ο, Νικοπόλεως. Συμμαθητές και φίλοι, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Γιώργος Κοσκωτάς, ο Χρήστος Παπουτσής και ο Αλέκος Λειβαδάς, γιος του Βαγγέλη Λειβαδά (σ.σ. θεατρικός παραγωγός). Έτσι το θέατρο υπήρχε με την έννοια της εικόνας, του ονείρου. Έβλεπα παραστάσεις. Ο πατέρας μου, ως λογιστής, έπαιρνε τα εισιτήρια της εργατικής εστίας που περίσσευαν.

Είμαι πολύ καθαρός σαν καλλιτέχνης – Δεν νομίζω πως έχω ταλέντο

Αυτό που ξέρω είναι ότι θέλω να εισπράττω την αποδοχή. Είμαι πολύ καθαρός σαν καλλιτέχνης. Δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να παραπονιέται. Κάθε μέρα τα δίνω όλα. Ο αδελφός μου ακόμα δεν μπορεί να καταλάβει πώς έκανα αυτή την καριέρα. Μου λέει ότι τους έχω κοροϊδέψει όλους.

Δεν δυσκολεύτηκα. Τα πράγματα κύλησαν ομαλά κι ούτε έχω παράπονο. Όλοι μου φέρθηκαν καλά, ακόμα κι ο χειρότερος είχε πει ο Δημήτρης Πιατάς σε συνέντευξή του.

Δεν ζηλεύω τη γυναίκα μου

Η γυναίκα μου είναι η σύντροφός μου. Μου έδωσε δύο παιδιά. Την αγαπώ πολύ, με αγαπάει πολύ, με εκτιμά και την εκτιμώ. Είμαστε περίπου 40 χρόνια μαζί. Υπ’ όψιν ότι, όταν πρωτογνωριστήκαμε, είπα πως «δεν θα μπορούσα να ζήσω μαζί της ούτε 5 λεπτά». Επειδή το είπα, δεν το έκανα είχε πει ο Δημήτρης Πιατάς. Πνευματικά, δεν έχω απατήσει τη γυναίκα μου ποτέ. Αλλά δεν έχω τέτοιου είδους προβλήματα, ούτε η γυναίκα μου έχει. Είμαστε αρκετά ελεύθεροι άνθρωποι και δεν ζηλεύω. Οι σχέσεις μου πάντως, όσες έκανα, ήταν με τις θαυμάστριές μου, που κάποια στιγμή συνέβη ό,τι συνέβη. Εξάλλου, η σύντροφός μου με γνώρισε παίζοντας πάνω στη σκηνή στο Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, κάνοντας μια μπάμπουσκα, και αναρωτήθηκε ποιος ηθοποιός είναι αυτός. Και βγήκε ένα παιδάκι. Εγώ.Η αγάπη είναι ωραία έννοια και δεν πρέπει να τη χάσουμε ποτέ, είχε πει ο Δημήτρης Πιατάς.

Δεν χάρηκα που η κόρη μου έγινε ηθοποιός

Για την προσωπική του ζωή ο Δημήτρης Πιατάς έχει πει: “Είμαι παντρεμένος χρόνια κι έχω δύο κόρες. Μάλιστα η Ιωάννα, η κόρη μου που είναι ηθοποιός έγινε μητέρα και μου χάρισε το πρώτο μου εγγόνι. Είμαι πια παππούς. Την βαφτίσαμε Ολίβια, θεατρικό όνομα. Η άλλη μου κόρη ζει στην Γενεύη και είναι γλωσσολόγος. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Νεσατέλ.

Δεν χάρηκα που η κόρη μου έγινε ηθοποιός. Τώρα που την ανακαλύπτω βλέπω το ταλέντο της. Μου θυμίζει εμένα. Με αιφνιδιάζει για το ταλέντο της, για την εμμονή της, για το ότι διεκδικεί να υπάρχει χωρίς τον μπαμπά της και είναι συγκλονιστική μητέρα, με συγκινεί.

Ο ρόλος του παππού είναι καινούργιος, τον μαθαίνω. Η εγγονή μου προσπαθεί να με καταλάβει και να με αναγνωρίσει. Γελάει με εύκολα αστεία μου. Είναι δέκα μηνών. Ο ρόλος του πατέρα ήταν δύσκολος. Αγαπώ πολύ τα παιδιά μου. Και τα ανακαλύπτω τώρα, που έχουν ενηλικιωθεί”.

Με ενοχλεί πια που οι θρησκείες έχουν “ποδοσφαιροποιηθεί”

Πιστεύω ότι κάτι πρέπει να υπάρχει. Με ενοχλεί πια που οι θρησκείες έχουν «ποδοσφαιροποιηθεί». Μουσουλμάνος, ορθόδοξος, καθολικός κ.λπ. Όλα αυτά γίνονται αιτίες μίσους, το οποίο θεωρώ φρικτό.

Δεν κρατάω χρήματα

Τα διαχειρίζεται η σύντροφός μου. Εγώ είμαι πάρα πολύ πλούσιος, γιατί δεν χρειάζομαι χρήματα. Είμαι αυτάρκης. Μου έχει συμβεί να μην έχω χρήματα να πληρώσω το ταξί, γιατί είχα ξεχάσει ότι πρέπει να έχω χρήματα πάνω μου, είχε εξομολογηθεί ο Δημήτρης Πιατάς.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News