Advertisement
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη σειρά έπος και σπάνιες εικόνες από τα γυρίσματα

20:18
Newsroom

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (Jesus of Nazareth) είναι τηλεοπτική μίνι σειρά βρετανικής και ιταλικής παραγωγής συνολικής διάρκειας 371 λεπτών. Θεωρείται ως η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι απέδωσε με ευλάβεια τα Πάθη του Ιησού, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα του θέματος. Τα γυρίσματα κράτησαν σχεδόν έναν χρόνο, έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφιρέλι εξασφάλισε ένα επιτελείο διάσημων ηθοποιών και κομπάρσων.

Η πλέον κορυφαία μεταφορά της ιστορίας του Ιησού σε μικρή αλλά και μεγάλη οθόνη

Στη σειρά-έπος που γυριζόταν επί τέσσερα χρόνια σε Μαρόκο και Τυνησία, συμμετείχαν ιερά «τέρατα» της 7ης Τέχνης. Άλλωστε ο τηλεοπτικός Ιησούς του Τζεφιρέλι, Ρόμπερτ Πάουελ, ήταν τόσο επιτυχημένος ώστε κατάφερε να αποτελέσει την προσωποίηση του Χριστού και στα μάτια εκατομμυρίων πιστών σε όλη την υφήλιο.

Advertisement

Τι είχε δηλώσει ο  Ρόμπερτ Πάουελ

«Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη, αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι’ Αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί. Πραγματικά ελπίζω μετά το θάνατό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως “τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού”» είχε δηλώσει σε συνέντευξη του ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο οποίος ούτε καν φανταζόταν ότι χάρη στα χαρακτηριστικά του και τη σκηνοθετική ευφυΐα του Ιταλού σκηνοθέτη η εικόνα του θα συνδεόταν διαχρονικά με εκείνη του Ιησού από την πρώτη στιγμή που ενσάρκωσε το ρόλο του Θεανθρώπου.

Δείτε το βίντεο της τηλεοπτικής σειράς Ιησούς από τη Ναζαρέτ

Advertisement

10 πράγματα που δεν ξέρετε για τη μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή Ιησούς από τη Ναζαρέτ

Advertisement

Advertisement

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε χρόνια αργότερα, τους ηθοποιούς που πήραν μέρος στο αριστούργημα του Τζεφιρέλι ενώ στη συλλογή φωτογραφιών δείτε στιγμιότυπα από τα γυρίσματα

 

TAGS:
Advertisement