panellinio-penthos-nekri-gnosti-ellinida-ithopoios-paleye-dyo-evdomades-sto-nosokomeio-gia-tin-zoi-tis-116694
11:42

Πανελλήνιο πένθος: Νεκρή γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός, πάλευε δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο για την ζωή της

11:42
Εύη Κουρίδου

Την τελευταία της πνοή άφησε η ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, Έλλη Λοΐζου, έπειτα από δύο εβδομάδες νοσηλείας στο νοσοκομείο.

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της έκανε με ανάρτηση στο Facebook, η συγγραφέας Μάρω Μπουρδάκου.

ηθοποιός

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Πέθανε η Έλλη Λοΐζου

“Εφυγε” σήμερα απ’ τη ζωή ύστερα από νοσηλεία δυο εβδομάδων στο νοσοκομείο η γνωστή ηθοποιός Έλλη Λοΐζου Elli Loizou.

Με αξιόλογη πορεία στον παλιό Ελληνικό κιν/φο στο θέατρο και στην τηλεόραση η Έλλη αφιέρωνε παράλληλα χρόνο απ’ τη ζωή της και χρήμα για την περίθαλψη δυστυχισμένων αδέσποτων ζώων».

Η σπουδαία ηθοποιός αφιέρωσε τη ζωή της στα αδέσποτα ζώα

Όπως έγραψε στη σελίδα της Έλλης στο FΒ η φίλη της Sandra Alexandro Grigori, «Η Έλλη Λοΐζου, η Έλλη μας, έφυγε σήμερα από κοντά μας. Η Έλλη μας, που τόσο αγάπησε τα δυστυχισμένα τετράποδα, τα οποία περιέθαλπτε και τους προσέφερε μια γωνιά στο οίκημά της. Τα ζώα ήταν τα παιδιά της, που τους προσέφερε αξιοπρέπεια, χαρά, ιατρική φροντίδα. Η Έλλη που δε δίσταζε να φύγει και να πάει Αυστραλία, Αμερική, Ευρώπη, σε όλη την Ελλάδα, μόλις της τηλεφωνούσαν ότι υπάρχει ένα τετράποδο που χρειάζεται να σωθεί. Περιουσίες ολόκληρες δαπάνησε για τα ζώα, και τα τετράποδα της έδειχναν την απέραντη ευγνωμοσύνη τους. Τετράποδα που ήταν να πεθάνουν, μέσα στα σκουπίδια πεταμένα, ζουν ακόμα. Στα 14, 15, 16 τους. Η μακροζωία τους είναι το ευχαριστώ τους, που δεν ήθελαν να τη δουν να κλαίει γι’ αυτά. Στο σύντροφο της ζωής της Μαντάν κουράγιο και δύναμη. Μαντάν ξέρεις ότι είμαστε δίπλα σου για να διαχειριστούμε μαζί την κατάσταση. Κουράγιο.

Για τους υπόλοιπους που δε γνωρίσατε από κοντά την Έλλη μας, τη γνωρίζετε μέσα από τις ταινίες που έπαιξε, και από τα τραγούδια, που ερμήνευσε με την απέραντη ευαισθησία της. Καλό σου ταξίδι Έλλη. Ταλαιπωριόσουν καιρό και άφηνες το εαυτό σου παραμελημένο για να μη λείψεις από τα παιδιά σου, όπως έλεγες. Θα λείψεις σε όλους μας τώρα.»

Φιλμογραφία

I love Karditsa (2010) [μαντάμ]

Η λεωφόρος του μίσους (1971)

Αδυναμίες (1969)

Ξύπνα καϋμένε Περικλή (1969)

Αλτ! Και σ`Εφαγα. Εδώ Προκόπης… (1969)

Η ζηλιάρα (1968)

Φωνές (1968)

Πέρα από λουλούδια και χρώματα (1968)

Ο πιο καλός ο μαθητής (1968)

Ο Μικές παντρεύεται (1968)[Κατινάκι]

Ο τρελλός τάχει 400 (1968) [Σούζι]

Άνευ όρων (1968)

Μιας πεντάρας νειάτα (1967)

Νύχτα γάμου (1967)

Τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχει παίξει:

Επιθυμίες 1998 ΑΝΤ1

Φιλί Ζωής 2002 ΑΝΤ1».

Το εν λόγω κείμενο το αναδημοσίευσε και ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος έγραψε: «Μια αθόρυβη συνάδελφος έφυγε! Καλό της ταξιδι».

ηθοποιός