Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων: «Η Ιαπωνία και το Βιβλίο» - Enimerotiko.gr
20 Σεπτεμβρίου 2019
Enimerotiko.gr
Πολιτισμός

Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων: «Η Ιαπωνία και το Βιβλίο»

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά μια σπουδαία έκθεση θα έχουν όσοι μπορέσουν να παραστούν από τον επόμενο μήνα στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων.

Έργα από τις συλλογές του Μουσείου Ασιατικών Τεχνών της Κέρκυρας παρουσιάζονται στην έκθεση «Η Ιαπωνία και το Βιβλίο», στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων από τις 4 Μαρτίου έως 3 Μαΐου 2019.

Σπάνια εικαστικά έργα του 19ου αιώνα, όπως το Ουκίγιο ε (Ukiyo-e, Εικόνες ενός ρέοντος κόσμου), Manga του περίφημου Ιάπωνα καλλιτέχνη Χοκουσάι (Tυχαίες ή Παράξενες εικόνες), σπάνιες εκδόσεις βιβλίων του Λευκάδιου Χερν (1850-1904), περιλαμβάνονται στις συλλογές του Μουσείου.

Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρα.

Η έκθεση «Η Ιαπωνία και το Βιβλίο» διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, την Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου (μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), το υπουργείο Πολιτισμού (Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς) και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κερκύρας.

Την έκθεση επιμελούνται η Δέσποινα Ζερνιώτη και ο Ντένης Ζαχαρόπουλος.

Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Αθήνα, στο πλαίσιο του εορτασμού των 120 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας που συμπληρώνονται το 2019.

Πρωτοβουλίες σαν κι αυτή, μπορούν μόνο να προσφέρουν, αλλά και να οδηγήσουν τον κόσμο κοντά στην τέχνη.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα