stella-kapezanoy-to-montelingk-o-gamos-me-ton-gianni-fix-to-diazygio-o-koyklos-gios-kai-strofi-sti-zoi-tis-17759
23:15

Στέλλα Καπεζάνου: Το μόντελινγκ, ο γάμος με τον Γιάννη Φιξ, το διαζύγιο, ο κούκλος γιος και στροφή στη ζωή της

23:15
Newsroom

H Στέλλα Καπεζάνου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ έχει παρακολουθήσει το International School of Drawing, Painting and Sculpture στην Umbria της Ιταλίας.

Της: Έπη Τρίμη

Advertisement

Κέρδισε βραβείο και τιμητική υποτροφία από το ΙΚΥ για την 1η θέση στις εισαγωγικές εξετάσεις της ΑΣΚΤ το 2011και υποτροφία της Akademie der Bildenden Künste München για να παρακολουθήσει την Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου ADBK το 2013. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Προσωπική ζωή

Η Στέλλα Καπεζάνου και ο Γιάννης Φιξ πήραν ξαφνικά την απόφαση να προχωρήσουν ακόμη ένα βήμα και ο γάμος τους είχε γίνει με άκρα μυστικότητα εκτός Ελλάδας. Λίγο αργότερα ήρθε στη ζωή τους και ο μικρός τους γιος, που πολλοί θα υπέθεταν ότι συμπλήρωσε την οικογενειακή τους ευτυχία. Οι φήμες ότι σύννεφα σκίαζαν την ευτυχία τους άρχισαν να διαρρέουν λίγο μετά τη γέννηση του γιου τους. Φήμες που επιβεβαιώθηκαν όταν Στέλλα και Γιάννης πήραν την οριστική απόφαση να πάρουν διαζύγιο.

Advertisement

Αλλαγή πλεύσης για το σέξι μοντέλο των 90’s, Στέλλα Καπεζάνου

Την Στέλα Καπεζάνου την γνωρίσαμε ως μοντέλο αλλά και ως παρουσιάστρια, στο πλευρό του Ανδρέα Μικρούτσικου, στη θρυλική εκπομπή του ΑΝΤ1, “Άνδρες Έτοιμοι Για Όλα”, το 1998. Ακολούθησαν πολλές ακόμα τηλεοπτικές -και όχι μόνο -συνεργασίες, όμως όλα αυτά φαίνεται πως ανήκουν πια για εκείνη στο παρελθόν καθώς εδώ και χρόνια ασχολείται με τη ζωγραφική έχοντας υιοθετήσει ένα πολύ ιδιαίτερο στιλ στα έργα της.

Advertisement

Η μητρότητα

Η Στέλλα Καπεζάνου έχει πει για το μονάκριβο παιδί της: «Όταν γέννησα το γιο μου ήμουν χαρούμενη, αλλά και σοκαρισμένη, φοβόμουν. Όταν πέρασα στην Καλών Τεχνών ήμουν πιο ευτυχισμένη και από τη μέρα που γέννησα το γιο μου. Ήθελα να έχω πλήρη έλεγχο για το τι κάνει ο γιος μου, αλλά αυτό θα τον ευνουχίσει. Τον αφήνω να ανδρωθεί».

Με την υποστήριξη της Motor Oil Hellas, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Chelsea College of Arts του Λονδίνου, όπου της απονεμήθηκε η υποτροφία Frank Bowling.

Advertisement

Έχει βραβευτεί με το Clyde & Co Emerging Star Award 2017 (UK), το Cass Art Prize 2018 (UK) και έχει επιλεγεί για το AucArt Lab Residency στο Λονδίνο το 2019 (UK) και το Istanbul Artist Residency project το 2020 (TR). Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Η σχολή Καλών Τεχνών, οι εκθέσεις και οι βραβεύσεις

Η Στέλλα Καπεζάνου, η οποία έκανε στροφή 180 μοιρών και πλέον ασχολείται επαγγελματικά με τη ζωγραφική, σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ είναι βραβευμένη εικαστικός με αρκετές εκθέσεις στο ενεργητικό της. Η ίδια έχει πει για τα έργα της: «Είναι αλήθεια ότι τα έργα μου στο πρώτο βλέμμα ενδεχομένως να εγείρουν την αναζήτηση της σύνδεσης τους με την ποπ εικαστική γλώσσα. Η ίδια προτιμώ να απομακρύνομαι από τέτοιες εικαστικές αναφoρές. Η προσοχή μου είναι κυρίως στραμμένη σε μια διαφορετική διερεύνηση των φορμαλιστικών και εκ-φραστικών δυνατοτήτων που μου προσφέρει το μέσο της ζωγραφικής. Ο χώρος του καμβά – ζωγραφικά, συνθετικά, νοηματικά -αποτελεί για εμένα μια σκηνή όπου διερευνώ την ανθρώπινη κατάσταση. Μελετώ τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, την κοινωνική τους θέση και την ψυχική τους κατάσταση, εξετάζοντας δηλωμένα συναισθήματα και μύχιες σκέψεις».

Advertisement

Το πρώην μοντέλο μίλησε στην κάμερα του “Pop Up” και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μεγάλη της αγάπη, τη ζωγραφική, που όπως είπε υπήρχε από τότε που θυμάται τον εαυτό της, αλλά και στον γιο της, που φυσικά αποτελεί για εκείνη την απόλυτη προτεραιότητά της. Συγκεκριμένα είπε: «Ζωγραφίζω όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Θαύμαζα πολύ τη μαμά μου που ζωγράφιζε, όλο το σπίτι μύριζε λάδια. Η μαμά μου μού έλεγε “ζωγραφίζεις ωραιότερα και από τον Πικάσο”. Ζωγράφιζα τους τοίχους του σχολείου, το δωμάτιό μου, τις γλάστρες, τα έπιπλα. Τη μέρα που έμαθα ότι πέρασα στη Σχολή Καλών Τεχνών πρώτη, πήδαγα μέχρι το ταβάνι».