thematiko-mythologiko-parko-anoigei-gia-proti-fora-stin-ellada-93354
15:36

Θεματικό Μυθολογικό Πάρκο: Ανοίγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Θεματικό Μυθολογικό Πάρκο: Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιου είδους πάρκο ανοίγει στην Ελλάδα. Το θεματικό αυτό πάρκο θα βασίζεται στην Οδύσσεια.

Θεματικό Μυθολογικό Πάρκο: Πόσο καταξιωμένη είναι η Οδύσσεια

Έχει φτάσει στην πρώτη θέση, ανάμεσα από 10 αφηγήματα που διαμόρφωσαν τον κόσμο, σύμφωνα με πρόσφατο αφιέρωμα του BBC. Για εκατομμύρια ανθρώπους ανά την υφήλιο, αποτελεί μια από τις πιο δυνατές ιστορίες, που έχουν ειπωθεί, γραφτεί, τραγουδηθεί και κινηματογραφηθεί. Τι γίνεται όμως όταν μια συναρπαστική αρχαία ιστορία, με αμείωτη τη γοητεία της από τη γέννησή της, αιώνες προ Χριστού, μέχρι και σήμερα, συναντά τη ρομποτική τεχνολογία και την εκπαίδευση μέσα από την ψυχαγωγία, με αρκετή δόση χιούμορ;

Advertisement

Η απάντηση βρίσκεται στο θεματικό μυθολογικό πάρκο – μουσείο «Οδύσσεια». Από τον Οκτώβριο του 2019 και ως τον Ιανουάριο του 2020 θα ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του και θα μας παρουσιάσει τις περιπέτειες του πολυμήχανου βασιλιά της Ιθάκης. Θα λάβει ζωή μπροστά στα μάτια των κατοίκων και των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης, η συναρπαστική ιστορία ενός από τους πιο γνωστούς ήρωες της αρχαιότητας.Το όλο εγχείρημα θα «τρέξουν» οι εταιρίες παραγωγής «Dream Workers» και «Eksagon Exhibitions», ενώ στην ομάδα εισέρχεται ο παρουσιαστής και συγγραφέας Γιάννης Σερβετάς.

Advertisement

Θεματικό Μυθολογικό Πάρκο: Θα υπάρχουν τρισδιάστατα, ρομποτικά ομοιώματα των θηρίων και των τεράτων.

Έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της μια σειρά από επιτυχημένα πρότζεκτ, με πιο πρόσφατο το θεματικό πάρκο «Ηρακλής-Οι 12 Άθλοι», η ομάδα -με την προσθήκη και του Γιάννη Σερβετά και, όπως και στα προηγούμενα πρότζεκτ, με επιστημονική στήριξη- ξανοίγεται πλέον στις «θάλασσες» στις οποίες περιπλανήθηκε ο Οδυσσέας, κατά το περιπετειώδες ταξίδι της επιστροφής του στην Ιθάκη.

Advertisement

Ο χώρος που θα στεγάσει το νέο θεματικό πάρκο ακόμη αναζητείται ακόμα. Το εμβαδόν του, θα πρέπει να είναι παρόμοιο με αυτό που φιλοξένησε τους άθλους του Ηρακλή (2.500 τετραγωνικά). Στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα υπάρχουν τρισδιάστατα, ρομποτικά ομοιώματα των θηρίων και των τεράτων που συνάντησε ο Οδυσσέας στο ταξίδι του, τα οποία θα διαθέτουν κίνηση και ήχο.

Θεματικό Μυθολογικό Πάρκο: Σε ποιες ηλικίες θα απευθύνεται

Θα πραγματοποιούνται δύο διαφορετικά προγράμματα ξενάγησης, για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά.

Advertisement

Το ένα πρόγραμμα ξενάγησης θα απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού. Θα είναι προσαρμοσμένο στο γνωστικό τους επίπεδο.

Το δεύτερο θα «μιλάει τη γλώσσα» των παιδιών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Θα διαθέτει κείμενα από τον Γιάννη Σερβετά σε έμμετρο λόγο και με χιούμορ. Έτσι θα διατηρείται αμείωτο το ενδιαφέρον και θα εξασφαλίζεται η έντονη και ενεργός συμμετοχή τους.

Σύμφωνα με την ομάδα που το σχεδιάζει, η περιήγηση στο νέο θεματικό πάρκο θα έχει έντονα εκπαιδευτικό χαρακτήρα αλλά και αρκετή δόση χιούμορ και θα αποτελεί μια μοναδική, βιωματική και διδακτική εμπειρία.

Θεματικό Μυθολογικό Πάρκο: Η Οδύσσεια είναι από τα πιο πολυδιαβασμένα κείμενα

Σε κάθε περίπτωση, η συναρπαστική ιστορία με τους 12.110 στίχους στον πυρήνα του Πάρκου, το μεγάλο ηρωικό έπος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας μαζί με την Ιλιάδα, είναι από μόνη της το ευγενέστερο και διδακτικότερο κομμάτι της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα κείμενα, σύμφωνα με έρευνα του ΒΒC, που διεξήχθη ανάμεσα σε 10.000 ακαδημαϊκούς παγκοσμίως – η ομορφότερη και πιο «επιδραστική» ιστορία του κόσμου!

Advertisement

Ένα έργο με μηνύματα διαχρονικής αξίας, για την επιμονή, την υπομονή, την ευφυΐα και την ευρηματικότητα ενός ανθρώπου – συμβόλου, του πολυταξιδεμένου Οδυσσέα, που πήρε τη μοίρα του στα χέρια του, μέχρι τελικά να βρει τον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα.

Διαβάστε Επίσης:

Στις 17 Ιουνίου έρχεται η «Πανσέληνος των Ρόδων»

Οι γυναίκες θυμούνται τα πάντα και για πάντα…Δεν κρατάνε κακία

Να είσαι το χαμόγελο που θα ήθελες να σου χαρίζουν