10-sigoyra-simadia-gia-na-katalaveis-an-o-syntrofos-soy-einai-enas-kalos-antras-30928
20:23

10 σίγουρα σημάδια για να καταλάβεις αν ο σύντροφος σου είναι ένας «καλός άντρας»

20:23
Νίκη Μουλά

Ο καλός άνδρας φαίνεται από κάποιες συγκεκριμένες συμπεριφορές προς τη σύντροφό του, συνεπώς όποια γυναίκα τον εντοπίσει, θα πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τον κρατήσει κοντά της.

Advertisement

Αλήθεια, πότε μία σχέση θεωρείται υγιής; Γιατί οι άνθρωποι δεν αποχωρούν όταν συνειδητοποιούν πως δεν εκτιμώνται όπως θα επιθυμούσαν από τον σύντροφο τους; Σε κατακλύζει και εσένα το άγχος αν εκτιμάς τον σύντροφο σου όπως του αρμόζει;

Advertisement

Η ουσία του προβλήματος, συνήθως, βρίσκεται εκεί όπου οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πραγματικά πως είναι να έχεις μία υγιή σχέση ή πότε μπορείς να χαρακτηρίσεις αβίαστα τον σύντροφο σου «καλό άντρα» (και «καλή γυναίκα», αντίστοιχα).

Advertisement

Ο James Michael Sama είναι ένας βραβευμένος blogger πάνω σε θέματα που αφορούν τα ραντεβού και τις σχέσεις και έχει κερδίσει παραπάνω από 30 εκατομμύρια αναγνώστες μέσα σε 1.5 χρόνο, γράφοντας για την ευτυχία, την αβρότητα και τον ρομαντισμό μέσα σε μία σχέση. Τώρα, αποκαλύπτει τα 10 σημάδια που υπονοούν πως ο σύντροφος σου είναι ένας καλός άντρας!

Καλός άνδρας: Δεν σε αφήνει να ξεχάσεις ποτέ πόσο σε αγαπάει

Advertisement

Σημαντικό κομμάτι στο «παζλ» μίας σχέσης είναι πως ένας (καλός) άντρας θα σου υπενθυμίζει με κάθε ευκαιρία πόσο σημαντική είσαι για εκείνον. Μήπως ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των γυναικών που παραπονιέται πως δεν νιώθεις ποθητή από τον σύντροφο σου; Σίγουρα, οι άντρες είναι λιγότερο επικοινωνιακά όντα σε σύγκριση με τις γυναίκες, αλλά αν κάποιος σε αγαπάει θα το ξέρεις και θα το νιώθεις. Ειδάλλως, θα αναρωτιέσαι συνέχεια…

Καλός άνδρας: Πάντα σε υποστηρίζει

Είτε αποφάσισες να ξεκινήσεις σεμινάρια για πλέξιμο είτε θέλεις να κυνηγήσεις το όνειρο σου που ήταν ανέκαθεν να γίνεις τραγουδίστρια, ένας καλός άντρας πάντα θα σε υποστηρίζει για οτιδήποτε επιθυμείς να κάνεις στη ζωή σου. Ποτέ δεν θα σε αποθαρρύνει ή θα σε κάνει να νιώσεις ανίκανη γιαυτό που σκέφτεσαι. Θα βρίσκεται πίσω σου σε κάθε βήμα, θα σε ενθαρρύνει στις νίκες και θα σε εμψυχώνει στις αποτυχίες.

Advertisement

Καλός άνδρας: Σε εμπνέει

Η έμπνευση σχετίζεται άμεσα τόσο με τη ζωή που έχει επιλέξει να κάνει, όσο και με τον τρόπο που σε ενθαρρύνει. Οι φιλοδοξίες και η κατεύθυνση ενός άντρα, του άντρα σου, πρέπει να σου δίνουν έμπνευση και θάρρος.

Καλός άνδρας: Θα δουλέψει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη σου

Εκείνος ο σωστός άντρας θα σε κάνει να νιώθεις άνετα και γεμάτη αυτοπεποίθηση μέσα στη σχέση σας. Χωρίς εμπιστοσύνη δεν υπάρχουν θεμέλια για να «χτιστεί» η αγάπη και ο σεβασμός. Και ναι, η εμπιστοσύνη δεν χαρίζεται απλόχερα αλλά κερδίζεται και χάνεται στιγμιαία, γιαυτό η προσπάθεια είναι ατέρμονη.

Καλός άνδρας: Θα σε κάνει πάντα να νιώθεις όμορφη

Δεν είναι μόνο οι λέξεις, αλλά και ο τρόπος που σε αγγίζει και που σού συμπεριφέρεται. Θα προσέξει τις λεπτομέρειες που προσπαθείς να αναδείξεις για να βελτιώσεις την εμφάνιση σου και θα σου υπενθυμίσει πόσο ελκυστική σε βρίσκει, είτε είσαι ξαπλωμένη στον καναπέ με τη φόρμα είτε ετοιμάζεσαι να βγεις με τις φίλες σου φορώντας μαύρο φόρεμα και κόκκινο κραγιόν.

Καλός άνδρας: Δεν ξεπερνά ποτέ τα όρια

Φυσικά και θα έχετε διαφωνίες και διαπληκτισμούς μέσα στη σχέση, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος για να πάρει τα πράγματα πολύ προσωπικά και να σε προσβάλλει λεκτικά, ή ακόμα και να γίνει βίαιος. Ένας σωστός άντρας θα παραμείνει ήρεμος και μέσα στην ουσία του προβλήματος.

Καλός άνδρας: Αντιλαμβάνεται πως οι πράξεις είναι πιο δυνατές από τις λέξεις

Αν έχεις τον σωστό άντρα στη ζωή σου θα σε κάνει να καταλάβεις πως οι άνθρωποι πραγματοποιούν οτιδήποτε υπόσχονται κι αν όχι, τότε δεν αξίζουν τον σεβασμό σου. Εκείνος όμως, θα αξίζει πάντα τον σεβασμό σου.

Καλός άνδρας: Θα είναι πάντα ειλικρινής μαζί σου

Η ειλικρίνεια είναι (σχεδόν) πάντα η καλύτερη οδός. Κι αν όχι πάντα, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως θεωρείται βασική προϋπόθεση για να «χτίσεις» μία υγιή και χαρούμενη σχέση.

Καλός άνδρας: Θα σε κάνει πάντα να νιώθεις ασφαλής

Ένα από τα ομορφότερα κομπλιμέντα που μπορεί να λάβει ένας άντρας είναι πως μία γυναίκα νιώθει ασφαλής μαζί του. Κι αν μην είναι ο ομορφότερος ή ο πλουσιότερος άντρας του κόσμου.

Καλός άνδρας: Δεν θα γίνει ποτέ βίαιος

Ίσως, αυτό είναι το σημαντικότερο σημείο του άρθρου. Πνευματικά, συναισθηματικά ή σωματικά, ένας σωστός άντρας δεν θα σε βλάψει ποτέ με τον οποιοδήποτε τρόπο. Αν σού συμβαίνει κάτι τέτοιο, πάρε το κουράγιο και μίλησε σε κάποιον ή απομακρύνσου από τη σχέση.

Αν ο άντρας που έχετε δίπλα σας προσπαθεί να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του για εσάς, μη ξεχάσετε να του πείτε και να του δείξετε πόσο το εκτιμάτε.