7-megala-lathi-poy-kanoyn-polla-zeygaria-kai-odigoyntai-ston-chorismo-104526
14:08

7 μεγάλα λάθη που κάνουν πολλά ζευγάρια και οδηγούνται στον χωρισμό

14:08
Newsroom

Το 75% των ανθρώπων βιώνουν πολλoύς χωρισμούς στη ζωή τους. Ένας χωρισμός δεν είναι σίγουρα μια από τις πιο ευχάριστες εμπειρίες που έχουμε, οπότε θα ήταν ωραίο να έχετε όσο το δυνατόν λιγότερες άσχημες εμπειρίες πριν βρείτε το «άλλο σας μισό». Παρόλο που μερικές φορές οι λόγοι που χωρίζουμε είναι αντικειμενικοί, υπάρχουν ακόμα πράγματα που μπορούν να ξεπεραστούν για να οδηγήσουν  στην πολυπόθητη παντοτινή σχέση.

Κάναμε μια έρευνα και θα  σας αποκαλύψουμε μερικά τυπικά λάθη που κάνουμε και καταστρέφουμε τις ρομαντικές μας σχέσεις.

Advertisement

1. Δεν ζείτε τη στιγμή μαζί

Advertisement

Το να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί είναι πολύ σημαντικό για μια σχέση. Τα ζευγάρια που το κάνουν αυτό είναι πιο ικανοποιημένα με την σχέση τους. Αυτό συμβαίνει επειδή μοιράζονται εμπειρίες που τους φέρνουν πιο κοντά. Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι είναι η ποιότητα του χρόνου που έχει σημασία και όχι τόσο η ποσότητα. Η έλλειψη επικοινωνίας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για τον χωρισμό.

Advertisement

Εάν παρακολουθείτε μια ταινία μαζί ή απλά κάθεστε στον ίδιο καναπέ όλη την ημέρα, αλλά ο καθένας ασχολείτε με τα δικά του πράγματα, δεν περνάτε ποιοτικό χρόνο ο ένας με τον άλλον. Προσπαθήστε να κάνετε πράγματα που σας κάνουν να αλληλεπιδράτε, όπως να παίζετε παιχνίδια ή να περπατάτε μαζί.

2. Εξοικείωση με τον σύντροφό σας

Advertisement

Η απειλή εδώ είναι να συνηθίσετε τόσο σε ό, τι καλό κάνει ο σύντροφός σας που αρχίζετε να το θεωρείτε δεδομένο. Εάν διατηρεί πάντα το σπίτι καθαρό, μην υποθέσετε ότι είναι μέρος της ρουτίνας του και δεν αξίζει να δείξετε την καθημερινή σας εκτίμηση. Παρόλο που ήταν πάντα έτσι, εξακολουθεί να είναι μια καθημερινή προσπάθεια που κάνει ο σύντροφός σας για εσάς.

Μια μελέτη αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι είναι πολύ πιθανό να χωρίσουν με τον σύντροφό τους εάν αρχίσουν να αισθάνονται υποτιμημένοι. Το ίδιο ισχύει για τις προσωπικές τους ιδιότητες τις οποίες ερωτευτήκατε. Συνεχίστε να τον θαυμάζετε για την ομορφιά, την αίσθηση του χιούμορ ή την καλοσύνη του. Θυμηθείτε να τον εκτιμάτε συνεχώς και να δείχνετε στο έπακρο την στοργή σας.

3. Να μην δείχνεις ευάλωτος

Advertisement

Ένα ευάλωτο θέμα είναι αυτό που καθιστά δυνατή τη σύνδεσή σας με άλλους. Όταν το αποφεύγετε, μπορεί να δυσκολευτείτε να είστε ανοιχτοί και να εμπιστεύεστε άλλους, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στις ερωτικές σχέσεις. Δεν αφήνετε τους ανθρώπους αρκετά κοντά για να σας για να σας γνωρίσουν καλύτερα. Ως αποτέλεσμα, παραμένετε πολύ ξένοι και δεν μπορείτε να αναπτύξετε βαθιά αγάπη και στοργή.

4. Παραβίαση των ορίων

Μπορεί να συμβεί σε μια σχέση που αντί για 2 άτομα εμφανίζεται ένα «εμείς». Γίνεται δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ εσάς και του συντρόφου σας. Μπορεί επίσης να νιώσετε τόσο άνετα που αρχίζετε να μπερδεύετε τις ανάγκες σας με τις ανάγκες του συντρόφου σας, εισβάλοντας στον προσωπικό τους χώρο.

Προσπαθήστε να μην είστε ενοχλητικοί και σεβαστείτε τα όρια του συντρόφου σας. Επίσης, μην ενοχλείστε εάν οι ανάγκες τους δεν ταιριάζουν με τις δικές σας. Ακόμα κι αν είστε κοντά, εξακολουθείτε να είστε 2 διαφορετικά άτομα με ξεχωριστά σύνολα αναγκών.

5. Δεν φροντίζετε τον εαυτό σας

Η δυσαρέσκεια με την προσωπικότητα του συντρόφου σας είναι ένας σημαντικός λόγος χωρισμού. Λάβετε υπόψη πως είσασταν όταν σας ερωτεύτηκε ο σύντροφός σας.

Με τα χρόνια, θα αλλάξετε αναπόφευκτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να φροντίζετε τον εαυτό σας μόλις βρείτε έναν σύντροφο. Συνεχίστε να πηγαίνετε στο γυμναστήριο, τραφείτε υγιεινά, ασχολείθείτε με την προσωπική σας ανάπτυξη και ό, τι άλλο κάνατε πρωτού βρείτε την αγάπη.

6. Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση αποτελεί μεγάλη απειλή για μια σχέση. Οι άνθρωποι που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση φοβούνται συχνά την απόρριψη και κάνουν ό, τι μπορούν για να προστατευθούν. Δεν πιστεύουν ότι είναι αρκετά καλοί για τον σύντροφό τους και δεν πιστεύουν ότι ο σύντροφος μπορεί πραγματικά να τους αγαπήσει. Εξαιτίας αυτού, αναμένουν ότι η σχέση θα τελειώσει σύντομα. Ως εκ τούτου, προσπαθούν να προετοιμαστούν για αυτό και δεν συνεισφέρουν αρκετά συναισθηματικά, καθώς αμφισβητούν συνεχώς τις ενέργειες του συντρόφου τους.

7. Αποφυγή συγκρούσεων

Μπορεί να φαίνεται ότι η αποφυγή συγκρούσεων σας εμποδίζει να καταστρέψετε τις σχέσεις σας. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Εάν αποφύγετε οποιαδήποτε σύγκρουση, αυτό σημαίνει ότι κρύβετε τα αληθινά σας συναισθήματα, αγνοείτε τις ανάγκες σας και έτσι συσσωρεύετε την απογοήτευσή σας.

Αλλά δεν μπορείτε να ζήσετε έτσι όλη σας τη ζωή. Στο τέλος, θα απογοητευτείτε πολύ και θα το τελειώσετε. Οι διαφωνίες σας επιφορτίζουν και ενθαρρύνουν την επικοινωνία. Ο σύντροφός σας δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σας, οπότε πρέπει να μιλήσετε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διορθώσετε τα προβλήματά σας μαζί πριν είναι πολύ αργά.