7-themata-poy-prepei-na-xekatharisete-me-ton-syntrofo-sas-prin-parete-tin-apofasi-na-metakomisete-mazi-70928
09:49

7 θέματα που πρέπει να ξεκαθαρίσετε με τον σύντροφό σας πριν πάρετε την απόφαση να μετακομίσετε μαζί

09:49
Χριστίνα Προφαντή

Η συγκατοίκηση με τον σύντροφό σας είναι μια συναρπαστική νέα φάση στη ζωή σας και είναι ένα μεγάλο βήμα που μπορεί να ενισχύσει ακόμα και τη συναισθηματική σας υγεία. Αλλά είστε έτοιμοι για αυτό; Υπάρχουν ορισμένες σημαντικές πτυχές που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη εάν θέλετε να κάνετε την κίνηση επιτυχημένη και μακροχρόνια.

Εμείς πιστεύουμε στις ονειρεμένες ρομαντικές σχέσεις και θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι η διαβίωση μαζί ως ζευγάρι θα είναι μια ωραία εμπειρία για σας. Εδώ είναι μερικά θέματα που πρέπει να συζητήσετε με τον αγαπημένο σας πριν παρετάρετε τις τσάντες σας.

1. Μακροπρόθεσμες προσδοκίες

Advertisement

Πριν μετακομίσετε μαζί, θα πρέπει να μιλήσετε με τον σύντροφό σας σχετικά με τα μακροπρόθεσμα σχέδια σας για να δείτε αν βρίσκεστε στην ίδια σελίδα. Ακόμα κι αν αισθάνεστε ότι είναι λίγο νωρίς γι ‘αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι επιθυμείτε και οι δύο και τι να περιμένετε από τη σχέση σας για να αποφύγετε μεταγενέστερα προβλήματα. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να αναρωτηθείτε ερωτήσεις σχετικά με έναν μεγαλύτερο στόχο, όπως ο προγραμματισμός να παντρευτείτε ή τελικά να αποκτήσετε παιδιά.

2. Χρήματα

Advertisement

Τα οικονομικά είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που πρέπει να συζητήσετε πριν μοιραστείτε ένα κοινό σπίτι. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται σαν μια λεπτή συζήτηση, η κουβέντα για τα χρήματα πρέπει να γίνει εκ των προτέρων, ώστε να αποφύγετε μεγάλες διαφωνίες και κοινές διαφωνίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άσχημες καταστάσεις..

Advertisement

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς σκέφτεστε ο καθένας σας για τα χρήματα όσον αφορά τα έξοδα και την αποταμίευση και επίσης να αποφασίσετε πώς να μοιράσετε το ενοίκιο, τους λογαριασμούς και τα κοινά έξοδα, όπως και τα ψώνια του μάρκετ και άλλες οικιακές ανάγκες.

3. Ευθύνες του νοικοκυριού

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Advertisement

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jeong Hyocheon (@poetic.persona) στις

Εκτός αν ένας από εσάς είναι μάστερ σεφ με πάθος για την καθαριότητα, ίσως θελήσετε να αφιερώσετε μια στιγμή για να μιλήσετε πως να μοιράσετε τις καθημερινές ευθύνες. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια λίστα υποχρεώσεων και να συμφωνήσετε για το ποιοι θα είναι οι οικιακοί σας ρόλοι. Συζητήστε ποιος θα μαγειρεύει, ποιος θα πλένει τα πιάτα, που θα βάζει πλυντήριο, και ποιος θα φροντίσει για τα ψώνια του μάρκετ.

Αυτά μπορεί να ακούγονται σαν ανόητα ζητήματα για να μιλήσετε, αλλά αυτές οι δραστηριότητες απαιτούν πολύ χρόνο και ενέργεια και μακροπρόθεσμα, μπορούν να γίνουν ένας λόγος για να μαλώσετε εάν γίνεται εξ ολοκλήρου από ένα άτομο.

Advertisement

4. Κατοικίδια ζώα

Κάντε επίσης μια συζήτηση σχετικά αν θα πάρετε ένα κατοικίδιο ζώο στο σπίτι. Πρέπει να γνωρίζετε τις προτιμήσεις του συντρόφου σας πριν έχετε έναν απροσδόκητο ή δυσάρεστο συγκάτοικο. Ίσως να είστε το είδος του ανθρώπου που μεγάλωσε με μια γάτα ή ένα σκυλί και να ανακαλύψει αργότερα ότι δεν θα είστε σε θέση να πάρετε ένα κατοικίδιο ζώο και πάλι μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό για σας. Θα μπορούσε ακόμη και να γίνει αιτία για να χωρίσετε.

Αν είστε και οι δύο λάτρεις των ζώων, τότε ταιριάζετε, αλλά μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να κάνετε ερωτήσεις όπως: “Ποιος θα βγάζει βόλτα το σκυλί;” ή “Ποιος θα ταΐσει τη γάτα;” ή ” επιτρέπονται κατοικίδια στο κρεβάτι; ”

5. Καλεσμένοι

Η συγκατοίκηση με τον αγαπημένο σας σημαίνει επίσης να απολαμβάνετε κοινούς φίλους, αλλά οι συναθροίσεις στο σπίτι εξαρτώνται από το πόσο φιλικοί είστε και οι δυο. Μπορεί να χρειαστεί κάποια διαπραγμάτευση και συμβιβασμός κατά τη φιλοξενία των επισκεπτών, επειδή το σπίτι είναι τώρα ένας κοινόχρηστος χώρος και θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις προτιμήσεις του άλλου.

Σύμφωνα με τις προσωπικότητες και τις συνήθειες του τρόπου ζωής και των δυο σας, θα πρέπει να αποφασίσετε αν οι φίλοι και η οικογένεια θα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι ή εάν αυτό απαιτεί κάποιο προγραμματισμό.

6. Ύπνος

Ο ύπνος μαζί είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το σύντροφό σας, λόγω των θετικών επιπτώσεων που μπορεί να έχει στη σχέση σας. Ένας καλός ύπνος δίπλα στο αγαπημένο σας πρόσωπο φέρνει συναισθηματική εγγύτητα, ασφάλεια και ευεξία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ζωτικής σημασίας να μοιραστείτε τις προτιμήσεις του ύπνου με τον αγαπημένο σας.

Γνωρίζοντας από την αρχή αν μοιράζεστε το κρεβάτι σας με κάποιον που είναι πρωινός τύπος ή ξενυχτάει πολύ, αν είναι οπαδός ψυχρών νυχτερινών θερμοκρασιών ή εάν είναι κάποιος που χρειάζεται να κοιμηθεί με το φως ανοιχτό, θα σας βοηθήσει να πάρετε μερικά μέτρα έγκαιρα και να το κάνετε να δουλέψει.

7. Παράξενες ή ενοχλητικές συνήθειες

Μπορεί να είναι πολύ δημιουργικός βρίσκοντας συνεχώς νέα μέρη για να αφήσει τις κάλτσες του κάθε μέρα. Θα μπορούσε να απολαμβάνει μια πρωινή συνομιλία με τα φυτά της ή να ξοδεύει χρόνο στην τουαλέτα έχοντας τη γάτα στην αγκαλιά της. Όλοι μας έχουμε κάποιες παράξενες μικρές συνήθειες που είναι μόνο μέρη της προσωπικότητάς μας και δεν έχουν τίποτα το ανησυχητικό.

Η συγκατοίκηση συνεπάγεται προσαρμογή και συμβιβασμό, αλλά θα ήταν προτιμότερο να μοιραστείτε αυτές τις ιδιορρυθμίες με τον σύντροφό σας πριν κάνετε αυτό το βήμα για να μάθετε τι να περιμένετε.